IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • дали ще пробием 17 утре
    Аз си добавих на 16 и сега ще чакам за североизточния, че иде зима и основните ветрове са от там
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • ...

      Коментар


      • Част от парите от продажбата ще бъдат вложени в търговията и производството на строителни материали. Топливо АД ще реорганизира своите бази, като по-непечеливишите ще бъдат отдадени за ползване чрез франчайзингови договори. Основната дейност ще се съсредоточи върху 35% от складовете, които правят 85% от оборота. От компанията възнамеряват да увеличат договорите със строители и да покрият новите строителни райони на страната, каза Щилян Стоянов, изпълнителен директор на Топливо.


        E te tova trqbvashe da stane otdavna. Obhvashta m pozitivizam ako pochne da raboti toq holding ne mi se misli. Ne e preporaka.
        www.targ.bg

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Billy
          От ходинга съобщиха още, че са закупени два съседни парцела до този в Младост, който бе придобит в началото на тази година. Общата площ на трите парцела вече е 20 декара. В момента Синергон Холдинг и ХМС правят градоустройствен план на района и имат оферти от кандидат-купувачи на 500-600 евро на квадратен метър разгъната застроена площ. От холдинга смятат, че на мястото могат да се построят повече от 100 хил. кв. м РЗП.
          Я едно молче започнете....пък после го продйте x2 или x3
          Колеги, вие осъзнавате ли какво каза Г-н Доганян?!

          Това са минимум 50 000 000 евро!


          --

          Коментар


          • От ходинга съобщиха още, че са закупени два съседни парцела до този в Младост, който бе придобит в началото на тази година. Общата площ на трите парцела вече е 20 декара. В момента Синергон Холдинг и ХМС правят градоустройствен план на района и имат оферти от кандидат-купувачи на 500-600 евро на квадратен метър разгъната застроена площ. От холдинга смятат, че на мястото могат да се построят повече от 100 хил. кв. м РЗП.
            Я едно молче започнете....пък после го продйте x2 или x3

            Коментар


            • Това е добре, позволява с по-малко капитали на синергон и повее външни да се контролират дружествата от холдинга.

              Пък и в зависимост от цената, туко виж съм се поинтересувал от Лакпром.

              Коментар


              • Две дъщерни дружества на Синергон Холдинг излизат на борсата догодина
                От: Мариян Йорданов
                mpy@start.bg
                22.10.2007 11:45 ( PETHL )

                Две дъщерни дружества на Синергон Холдинг - Лакпром АД и Синергон хотели АД излизат на борсата през 2008 г., заяви Бедо Доганян , председател на Съвета на директорите на Синергон Холиднг на пресконференция днес. Мероприятието бе организирано по повод продажбата на мажоритарния дял на холдинга в Електроди АД за сумата от 6,8 млн. евро в края на миналата седмица.

                Листванията на Лакпром АД и Синергон хотели АД ще се осъществят през 2008 г., след като през пролетта на Общите акционерни събрания се гласуват увеличения на капитала на двете дружества със собствени средства. Методът на продажба на акциите все още не е уточнен, но е по-вероятно е публичните предлагания да са IPO-та, а не вторични, тъй като имат компаниите имат нужда от свежи пари, съобщиха още от холдинга.

                Синергон хотели АД е бившето Новотел Пловдив АД, което притежава едноименния хотел в град Пловдив, както и три хотела в курортния комплекс Слънчев бряг. В момента дружеството преговаря за закупуването на още два градски хотела, единият от които е СПА.

                Лакпром АД се занимава с производство на лаково-бояджийски продукти.

                Цената на сделката с акциите на Електроди АД е предварителна, стана ясно още да днешната пресконференцията. Окончателната цена ще бъде оповестена след изготвянето на баланс към датата на продажбата - 19 октомври. Въпреки приходите от продажбата на Електроди, се очаква печалбата на Синергон за тази година да е колкото миналогодишната, заяви изпълнителният директор на холдинга - Марин Стоянов.

                Част от парите от продажбата ще бъдат вложени в търговията и производството на строителни материали. Топливо АД ще реорганизира своите бази, като по-непечеливишите ще бъдат отдадени за ползване чрез франчайзингови договори. Основната дейност ще се съсредоточи върху 35% от складовете, които правят 85% от оборота. От компанията възнамеряват да увеличат договорите със строители и да покрият новите строителни райони на страната, каза Щилян Стоянов, изпълнителен директор на Топливо.

                „Направили сме две бензниностанции в Силистра и Плевен и в момента се изграждат още две в Поморие и Севлиево. Четирите нови бензиностанции струват 4 млн. лв. Инвестираме в този сектор, въпреки че е по-нерентабилен и с по-малък ръст, за да можем след време да го продадем на добра цена“, каза още Стоянов.

                От останалите пари от продажбата на Електроди, 5 млн. лв. ще бъдат вложени в Балканкерамик, където освен бетонови керемиди ще се произвеждат павета, бордюри, плочки и др. бетонови изделия, а също така ще бъде възобновено и производството на тухли с нова поточна линия, обявихаот Синергон.

                До момента са вложени 3 млн. лв. в мебелното предприятие Премиер Плевен и до края на годината инвестициите там ще бъдат увеличени до 5 млн. лв.

                От ходинга съобщиха още, че са закупени два съседни парцела до този в Младост, който бе придобит в началото на тази година. Общата площ на трите парцела вече е 20 декара. В момента Синергон Холдинг и ХМС правят градоустройствен план на района и имат оферти от кандидат-купувачи на 500-600 евро на квадратен метър разгъната застроена площ. От холдинга смятат, че на мястото могат да се построят повече от 100 хил. кв. м РЗП.
                --

                Коментар


                • Някакви новини от пресконференцията???
                  "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

                  Коментар


                  • новият собственик е читав и е наивно да предполагаме следващи връзки с бд или негови фирми
                    едва ли е наивно обаче да мислим,че оповестената цена не е всичко платено за електроди :-)
                    щото си знаем човека, не задруго ...
                    иначе съм съгласен, че е добра новина за ихтиман - особено на фона на чугуненотвърдия юридическо-металургичен гений попов

                    Коментар


                    • Доста се изписа във форума за продажбата на Електроди АД - Ихтиман (и хубаво и лошо). Затова реших и аз да изкажа мнение. Чесно казано мен новината ме зарадва. Защо? Защото дружеството е продадено на СТРАТЕГИЧЕСКИ инвеститор, който най-вероятно може да го развие доста по-добре, отколкото Синергон Холдинг. Новият собственик ще се опита да развие дружеството, ще донесе инвестиции, технологии, ноу хау, работни места. Да - сигурно Бедо е можел да го продаде за повече пари на борсата или на някоя Кипърска офшорка, както се продадоха повечето печаливши български заводи, но дали това щеше да донесе такива перспективи за дружеството - най-вероятно НЕ. Но какво печелим от това ние - пряко най-вероятно нищо, косвено - според мен доста.
                      ==Не е препоръка за покупка или продажба==

                      Коментар


                      • На нашата борса все повече се търгуват бъдещи очаквания . За в бъдеще все по-важно за инвеститорите ще бъде планирането на бъдещите приходи, разходи и печалба.
                        От изпълнението на заложения план ще зависи все повече и доверието в управлението.. Аз също искам да си посмятам бъдещи коефичиенти при Синергон холдинг, но ми е трудно при липсата на такъв план.
                        Компанията е много добра, но може много повече. Прилича ми на националния ни отбор по футбол - прекрасни индивидуалности, но липсва достатъчнио добър отбор.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Moshito
                          Dundo не се изказвай неподготвен, новият собственик е международна авторитетна компания в бранша.
                          Izvinqvai az ne sum trugnal da vi narejdam palavata poziciikaTova e purvata investiciq koqto napravih na na6ata borsa, tui 4e edva li se opitvam da pi6a gluposti.Prosto ne sum zapoznat i zatova se opitvam da razbera nqkoi ne6ta koito ne sa mi qsni. Tazi akciq e vinagi v polezrenieto mi nezavisimo ot cenata i zatova tova mom4ence deto malko po-dolu e pisalo gluposti po moi adres da vzeme da mi vidi postovete i na dvete temi. Kogato ima ne6to sumnitelni i okolo dvete pozicii vinagi sum go kazval. A za TOPL ne beri griji tam ima kakvo da se slu4va
                          Ne me razbiraite pogre6no, ne sum ot v4era v tozi forum i ne pi6a samo za li4ni oblagi.Mnozina sa tezi na koito sum pomognal s mnenie i suvet, kakto i mnozina sa pomognali na men

                          Коментар


                          • KOSTJMAR, имай търпение до утре. Може би си пропуснал - организираме пресконференция в 10.00. Част от отговорите можеш да намериш и сега, в последното интервю, качено на сайта в рубриката НОВИНИ.

                            Коментар


                            • Бат Бедо е по-умен и хитър отколкото предполагат повечето участници във форума. Не оспорвам професионалните му качества. Лошото е, че все повече използва познанията и уменията си за лични цели. Тази продажба на Електроди пак стана ясна постфактум. Същия сценарий както и с покупката на парцела. Действа силово,
                              и афторитарно човека. Почти тоталитарно. Понякога това е добре. Понякога не. В цялата работа обече не ми харесва, че се губи връзката с дребните инвеститори. Естествено, че не може да се прави общо събрание за всяка сделка, но поне може да има малко повече информация и най-вече каква е целта на занятието. Повече би ме интересувала не цената на сделката, а за какво ще отидат тези пари. Къде ще бъдат инвестирани и прогнозни резултати от една такава инвестиция. Стискайте палци интересите на Бат Бедо да съвпаднат с вашите. Успех!

                              Коментар


                              • Вероятно макар и Power, все пак си New и имаш нужда от малко пояснение - Топливо e дъщерно дружество на Синергон и формира сериозна част от консолидираните му резултати. Сега след продажбата на Електроди тази зависимост ще стане още по-голяма.

                                Първоначално изпратено от New Power
                                Дундо, първо плюй по умрялото си Топл, а после по Петхл, не за друго, но е много смешно, при все, че е ясно коя е по-добрата компания и акция. Топл, беше интересна, само когато я търгуваха с вътрешна информация преди да влезе в Софикса

                                Коментар

                                Working...
                                X