Първоначално изпратено от Мечка
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Без да правя коментар на счетоводните прийоми в Синергон искам само да посоча една възможност за разлика в отчетите сега и преди една година:
Промяна в дружествата, които влизат в консолидацията - отчета се преизчислява.
Примерно: (НЕ ЗНАМ ДАЛИ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ Е ТАКА), може да са елиминирани резултатите на "Електроди" за Q1 2007, защото то вече не е дъщерно дружество.
Между другото статията в Инвестора не е особено коректна, защото собствения капитал на акционерите в Синергон е нарастнал и то с 6 млн лева (или >0,30 лева на акция, което хич не е малко), намалял е дела на малцинството в дъщерните му дружества.
P.S. Имам акции в "Синергон холдинг".Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILAЕ пичовете, не сте прави!
Знаете, че повечето от бизнесите на групата са сезонни и в този смисъл, Първото тримесечие е най-слабото за холдинга!
Истината е, че и аз бих се изкефил яко, ако бях видял някаква грандиозна печалба, но и настоящото положение не е лошо:
- 24,85% ръст на нетните приходи от продажби до 88,7 млн
- 10 хил. лв. нетна печалба 286 хил. лв. загуба за предходния период
Аз твърдо оставам оптимист за бизнесите на Холдинга!
Не е инвестиционен съвет!
Притежавам акции на Синергон!
П.С. Среднопретеглената цена на акциите ми е много ниска! И поради това, се оптвам преценката и коментарите ми на позицията да бъдат максимално безпристрастни и обективни!
Успехи!Надявам се обаче да разбереш някой ден, че майката му е борбата с алчните и непрозрачни мажоритари - защото закона е дал на миноритаря много права. И трябва да си ги търсим - тогава ще спечелим истински от инвестиции на БФБ!
Дано да се присъединиш към каузата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILAБедо Доганян - “Бизнесмен на годината”!
Наистина не звучи обективно! Особено за 2007!
Особено имайки предвид редицата непрозрачни "врътки", за които справедливо е обвиняван във форума!
За съжаление късно излязох от тази позиция макар преценката ми за мажоритаря.
И все пак - искрен успех на акционерите !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_BullАтила, и нали и на ломско Q1 e най слабо за годината ама извадиха по
голяма печалба от Бедовата
На 28 февруари 2008 г. в Пловдив вестник Марица, Хермес медия и Телевизия Евроком-България връчиха за осма поредна година наградите “Бизнесмен на годината” и “Компания на годината”. Бедо Доганян, Председател на Надзорния съвет на "Синергон холдинг" отнесе отличието “Бизнесмен на годината”, което му бе дадено за значими инвестиции в родния му град. През 2007 г. "Синергон холдинг", мажоритарен собственик на "Новотел Пловдив", завърши тригодишна програма по обновяване и реконструкция на хотела.
http://www.synergon.bg/138/news_item.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILAИстината е, че и аз бих се изкефил яко, ако бях видял някаква грандиозна печалба, но и настоящото положение не е лошо:
- 24,85% ръст на нетните приходи от продажби до 88,7 млн
- 10 хил. лв. нетна печалба 286 хил. лв. загуба за предходния период
Успехи!
Коментар
Коментар