Първоначално изпратено от Sach007
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
markov, благодаря за уточнението, това е доста важно. По този повод се сещам за още един въпрос. Ако се стигне до тази ситуация правата да се продават в аукциона, то на каква цена ще ми преведат парите по сметката? По средно-претеглената цена от аукциона * бройки ли? В TOPL видях че цената от аукциона е била от 1.52 до 1.33, но не видях каква е била средно-претеглената цена. Не би било редно незаписаните права да бъдат класирани по някакъв приоритет, защото те се продават "служебно" и доколкото разбирам единствено ИП-то обслужващо увеличението внася общата бройка, а акционерите на които "принадлежат" тези права нямат контрол върху приоритета и реда на предлагането. Друго е при купувачите на правата - там който свари той превари...
Longin, благодаря, това го забелязах, 4:1 е дадено за пример, такова е било съотношението при TOPL.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AllTheWayAwayЗначи 4 права x 0.30лв. + 1 акция x 7лв.=8.20лв акцията. Това е примера.
(човека каза че може да поиска да изкупи и сегашните акции до 9 лв, така че малко точност ще му е от полза)
"Във връзка с решение на Съвета на директорите на Синергон Холдинг АД-София /PETHL/ от 01.12.2006 год., относно увеличаване на капитала на дружеството, Ви уведомяваме за следното:
...
- съотношение между издадените права и новите акции: право/акции: 1/0.3;
- всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 0.3, при което броя на акциите е равен на цялото число без отчитане на резултата след десетичната запетая;
...""the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Здравей 007,
малко за правата (и на мен скоро ми обясниха - ако искаш поразгледай няколко страници назад в тема TOPL и ще видиш):
Правата ти се появявят автоматично в COBOS-а, в случая съотношение 1:1 с акциите май.
Можеш да ги продадеш като нормални акции на пазарните цени до определен краен срок.
Можеш да купиш още права за да запишеш нов акция (4 или колкото пише че ти трябват за една нова акция). След това, ако записваш нови акции, трябва да преведеш пари на IP-то си - номиналната цена на новата акция - 7лв мисля x броя на акциите които ще запишеш с купените права. Значи 4 права x 0.30лв. + 1 акция x 7лв.=8.20лв акцията. Това е примера.
Ако не направиш нищо с правата - мисля, че има аукцион накрая и така се разпределят останалите права.
Коментар
-
Моля пак инвеститорите - обяснете накратко как се работи с тези права??
А ако искате цената преди увеличението да отиде на 9лв - ми само кажете... Ще изкупя всичкото предлагане до 9лв и готово! Ама ме спира това че не знам какво да правя после с правата
Първоначално изпратено от Sach007Здравейте! Моля някой ако може да ми разясни в общи линии каква ще бъде процедурата за увеличаването на капитала на Синергон. Имам акции от сравнително скоро (септември), така че не съм участвал в предишни увеличения нито на това нито на други компании, и нямам никакъв опит с това. Предварително моля за извинение за лаишките въпроси. Готов съм да почна да се образовам по въпроса, и ще съм благодарен ако може някой да ме побутне в правилната посока
<клъц>
Коментар
-
Първоначално изпратено от the magДа бе ниско! Ако беше преди месец дали щеше да мислиш така. А сигурно и 60-65% ъп на цената на годишна база е малко...
Убеден съм , че ако бяха казали емисионна стойност 8лв., вече щяхме да сме свикнали с нивото от 9лв. Възможен е и варианта като при Топливо. Цената след продажбата на правата да не падне, а точно обратното - да се вдигне.
Коментар
Коментар