IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Sach007
    markov, благодаря за уточнението, това е доста важно. По този повод се сещам за още един въпрос. Ако се стигне до тази ситуация правата да се продават в аукциона, то на каква цена ще ми преведат парите по сметката? По средно-претеглената цена от аукциона * бройки ли? В TOPL видях че цената от аукциона е била от 1.52 до 1.33, но не видях каква е била средно-претеглената цена. Не би било редно незаписаните права да бъдат класирани по някакъв приоритет, защото те се продават "служебно" и доколкото разбирам единствено ИП-то обслужващо увеличението внася общата бройка, а акционерите на които "принадлежат" тези права нямат контрол върху приоритета и реда на предлагането. Друго е при купувачите на правата - там който свари той превари...

Longin, благодаря, това го забелязах, 4:1 е дадено за пример, такова е било съотношението при TOPL.
    Няма приоритет. Продават се по среднопретеглената цена, постигната на аукциона. Информация за тази цена можеш да намериш на сайта на БФБ в раздел "Дневна търговия", като си избереш датата, на която е проведен аукциона. Успех!
    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• С 400 бр. акции съм, не знам това дълбоко ли е?

Коментар

• markov, благодаря за уточнението, това е доста важно. По този повод се сещам за още един въпрос. Ако се стигне до тази ситуация правата да се продават в аукциона, то на каква цена ще ми преведат парите по сметката? По средно-претеглената цена от аукциона * бройки ли? В TOPL видях че цената от аукциона е била от 1.52 до 1.33, но не видях каква е била средно-претеглената цена. Не би било редно незаписаните права да бъдат класирани по някакъв приоритет, защото те се продават "служебно" и доколкото разбирам единствено ИП-то обслужващо увеличението внася общата бройка, а акционерите на които "принадлежат" тези права нямат контрол върху приоритета и реда на предлагането. Друго е при купувачите на правата - там който свари той превари...

Longin, благодаря, това го забелязах, 4:1 е дадено за пример, такова е било съотношението при TOPL.

Коментар

• Ще ти се, а инвесторе?! Аз постнах едно отрицателно мнение ама ти с твоите силно положителни 5 (от последните 15) направо се оливаш. повярвай ми, всички разбраха колко дълбоко си влязъл тук. Желая ти успех ама айде стига вече...

Коментар

• Абе и да не е Саш007, акциите поне до 9 лева ще бъдат ометени....

Коментар

• Първоначално изпратено от AllTheWayAway
              Значи 4 права x 0.30лв. + 1 акция x 7лв.=8.20лв акцията. Това е примера.
              уточнявам само за Sach007 - не 4, а 3.33 права записват една нова акция. т.е. ако искаш да запишеш 10 000 акции ще ти трябват 33 333 права.
              (човека каза че може да поиска да изкупи и сегашните акции до 9 лв, така че малко точност ще му е от полза)

"Във връзка с решение на Съвета на директорите на Синергон Холдинг АД-София /PETHL/ от 01.12.2006 год., относно увеличаване на капитала на дружеството, Ви уведомяваме за следното:
              ...

- съотношение между издадените права и новите акции: право/акции: 1/0.3;
              - всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 0.3, при което броя на акциите е равен на цялото число без отчитане на резултата след десетичната запетая;

..."
              "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Sach007,

Ако мислиш да си ползваш правата кажи на инвестиционния си посредник да ги блокира, в противен случаи на последната дата ще бъдат продадени служебно и ще ти преведат парите...
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Не знам, като гледам колко балони са насъбраха, тук си е направо едно спасение, само като погледна отчета и го сравня с пазарната капитализация, се чувствам спокоен, понеже дружеството е много подценено....

Коментар

• a kakvo 6te stane ako cenata padne pod 7 leva?????
                    lipsata

Коментар

• AllTheWayAway, благодаря много за обяснението . Ще се поровя и в темата TOPL.

Приятен уикенд и всичко добро!

Коментар

• Здравей 007,

малко за правата (и на мен скоро ми обясниха - ако искаш поразгледай няколко страници назад в тема TOPL и ще видиш):

Правата ти се появявят автоматично в COBOS-а, в случая съотношение 1:1 с акциите май.
                        Можеш да ги продадеш като нормални акции на пазарните цени до определен краен срок.

Можеш да купиш още права за да запишеш нов акция (4 или колкото пише че ти трябват за една нова акция). След това, ако записваш нови акции, трябва да преведеш пари на IP-то си - номиналната цена на новата акция - 7лв мисля x броя на акциите които ще запишеш с купените права. Значи 4 права x 0.30лв. + 1 акция x 7лв.=8.20лв акцията. Това е примера.

Ако не направиш нищо с правата - мисля, че има аукцион накрая и така се разпределят останалите права.

Коментар

• Моля пак инвеститорите - обяснете накратко как се работи с тези права??

А ако искате цената преди увеличението да отиде на 9лв - ми само кажете... Ще изкупя всичкото предлагане до 9лв и готово! Ама ме спира това че не знам какво да правя после с правата

Първоначално изпратено от Sach007
                          Здравейте! Моля някой ако може да ми разясни в общи линии каква ще бъде процедурата за увеличаването на капитала на Синергон. Имам акции от сравнително скоро (септември), така че не съм участвал в предишни увеличения нито на това нито на други компании, и нямам никакъв опит с това. Предварително моля за извинение за лаишките въпроси. Готов съм да почна да се образовам по въпроса, и ще съм благодарен ако може някой да ме побутне в правилната посока

<клъц>

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
                            Да бе ниско! Ако беше преди месец дали щеше да мислиш така. А сигурно и 60-65% ъп на цената на годишна база е малко...
                            И аз смятам, че е ниско. Недей гледа само ръста на годишна база Гледай и счетоводната стойност и резултатите на дружеството. Като писах, че очаквам правата да са на 0,50-0,70 очаквах Синергона да се успокой над 9,00лв. Има време до увеличението на капитала, може да има раздвижване нагоре точно последните дни.

Убеден съм , че ако бяха казали емисионна стойност 8лв., вече щяхме да сме свикнали с нивото от 9лв. Възможен е и варианта като при Топливо. Цената след продажбата на правата да не падне, а точно обратното - да се вдигне.

Коментар

• Особеното тук, както и при Топливо, че е повечето разчитат да си купят акции, като наредят оферти купува, на по ниски нива и чакат някой да им изсипе акции, но и това ще свърши....

Коментар

• Нашия пазар е полудял, търгуват се бясно очаквания.....тук дружеството се развивива, ликвидно е, мениджмънта изказва публично намерения, счетоводната стойност на акция, на база деветмесечен консолидиран отчет е 12.93 лв....това ако не е подценено дружество, не знам кое.....

Коментар

Working...
                                X