IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Vhk, are stiga be. Ako i moiata zaplata e 8 k, tova znachi li che nishto ne varsha. Mnogo si ozloben sreshtu Pethl, zashto taka?
    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Слънчев вятър
      На практика дружествата трябва да плащат дивиденти. Като миноритар ше се радвам ако на нашия пазар има доходност 2-4% годишно.
      Да си кажеме честната има некои фирми на БФБ, кои дават и такъв че и по-голем %, незнам що си недоволен, vhk сигурно ще каже, че Вамото може да вземе да извади нещо от нафталина
      За пове4ето мажоритари думата дивидент е неприемлива и не изпълнима защото те искат да инвестират в офиси на братов4еди спа хотели за любовници джипове за себе си да не говорим за заплати от 8000лв. +осигуровки.

      Коментар


      • На практика дружествата трябва да плащат дивиденти. Като миноритар ше се радвам ако на нашия пазар има доходност 2-4% годишно.
        Да си кажеме честната има некои фирми на БФБ, кои дават и такъв че и по-голем %, незнам що си недоволен, vhk сигурно ще каже, че Вамото може да вземе да извади нещо от нафталина

        Коментар


        • algo, Напълно съм съгласен с теб.Виждам 4е си наясно с нещата ,вероятно имаш икономи4еско образование и опит.Добре е по 4есто да пишеш в форума тъи като тук доминират доста наивни схващания на хора без достатъ4но опит а целта е да се вдига нивото.Успех!

          Коментар


          • За скептиците за дивидентите, че в растяща икономика било по добре да се реинвестира, а не да се дават дивиденти, че ако човек иска дивидент да си продаде част от (поскъпналите) заради реинвестирането печалби и прочие. Теоретично е вярно - за ефективен и прозрачен пазар, с рационални инвеститори и добра защита за миноритарите.
            Повечето неща ги няма на никой пазар камо ли на нашия.
            На практика дружествата трябва да плащат дивиденти. Като миноритар ше се радвам ако на нашия пазар има доходност 2-4% годишно. Ако фирмата наистина генерира паричен поток подобни сума не би трябвало да спре някой "доходен" проект.
            Проблема на повечето БГ фирми е че не генерират парични потоци и затова не дават дивиденти. Някой имат значителни активи, но не ползват и кредити защото операциите им просто не са достатъчно доходни, че да обслужват кредити.
            И как иначе - на доста фирми ROE е едноцифрено. Мерси за такова реинвестиране.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
              Първоначално изпратено от vhk
              съни(тя),предмета на деиност на ВАМО ще бъде променен коренно
              vhk, марш в темата за Вамо-то да си ползваш жокерите там!
              Нагъл си като конска муха - направо отврат!
              Сериозно мене лично не ме интересува Вамо, губите ми времето като пишете в тази тема и съответно аз проверявам написаното а то не за ПЕТХЛ - не е етично. (BALKL 16.96 +6.0% при този обем е добра новина признавам

              П.С това беше към vhk, но с добри чуства

              Коментар


              • VAMO 34.07 +13.6%
                BALKL 16.96 +6.0%
                ORGH 185.68 +3.1%
                GKZ 40.49 +2.5%
                DOVUHL 7.51 +1.9%
                PKB 41.08 +1.6%
                BTC 12.35 +1.3%
                KZ 41.33 +1.2%
                RAZHL 3.81 +1.1%
                SFARM 7.19 +0.7%


                За тези които ми опонираха на жокера цитирам днешната класация на инвестор бг.Народа е казал "Господ дава ама в кошара не вкарва".И да ми вервате другия път.Успех!

                Коментар


                • vhk, ти ли изкупи VAMO-то бе човек
                  "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vhk
                    Моля LUBIMEC 13 да не ми 4ете постовете. Съни(тя)Проблема е 4е миноритарите няма да бъдат допуснати до бъдещите пе4алба направи справка за дивидентите на Синергон дадени досега Цялата кампания беше за да се пласират новите акции .До сега съм присъствал на поне 20 годишни събрания на разли4ни дружества- обобщения образ на мажоритаря не е дядо Коледа а, 4и4о Скру4.Успехи!
                    VHK дивиденти дават изчепрпили се дружества които няма в какво да инвестират правят си циклична печалба и я разпределят като дивидентче, но в развиваща се икономика с актива който има в дружествата на холдинга ако ми бяха дали дивидент щях да се замисля какво става. Та ходи у некой забутан дивиденто давач а моя дивидент ще си го прибера като продам част от акциите. Ти или нищо не разбираш или се праиш по скоро е второто с надежда да пазариш таничко с тебе сам и аз искам таничко дано имаме късмет.
                    www.targ.bg

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                      Първоначално изпратено от vhk
                      Моля LUBIMEC 13 да не ми 4ете постовете.
                      Бъди спокоен и щастлив - отдавна не ти чета глупостите!
                      vhk, моли се КФН да не ти чете постингите...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vhk
                        Моля LUBIMEC 13 да не ми 4ете постовете.
                        Бъди спокоен и щастлив - отдавна не ти чета глупостите!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от vhk
                          Проблема е 4е миноритарите няма да бъдат допуснати до бъдещите пе4алба...До сега съм присъствал на поне 20 годишни събрания на разли4ни дружества- обобщения образ на мажоритаря не е дядо Коледа а, 4и4о Скру4.Успехи!
                          Е, супер че мажиритарите при Вамо не са от описаните от теб по горе. В такъв случай ще направиш много кинти там
                          Айде със здраве, пък нас ни остави да се мъчим със Синергон и Топливо!

                          Коментар


                          • vhk, благодаря, и на теб успехи)

                            Като миноритар-че тук, мен ме устройва много повече активна дейност по отношение на развитието и разширяването на бизнеса на холдинга, отколкото дивидентна политика, която изважда парични потоци.Предпочитам повишение в цената на акцията, идваща от повишение на приходите от дейността...
                            Все пак, засега остава да видим тук какво точно ще се предприеме като дейност с новия терен и доколко успешен може да бъде...

                            Коментар


                            • Моля LUBIMEC 13 да не ми 4ете постовете. Съни(тя)Проблема е 4е миноритарите няма да бъдат допуснати до бъдещите пе4алба направи справка за дивидентите на Синергон дадени досега Цялата кампания беше за да се пласират новите акции .До сега съм присъствал на поне 20 годишни събрания на разли4ни дружества- обобщения образ на мажоритаря не е дядо Коледа а, 4и4о Скру4.Успехи!

                              Коментар


                              • vhk, беше ясно и се коментира много още при продажбата на пакета акции на Вамо.Това имам предвид, че истинския собственик, а не ЕООД-та какво мислят за дребните акционери и как ще се отнесат с тях в бъдещия си бизнес.

                                Ето ти друга разлика със Синергона--ясно заявяват, че ще продължат и с туристическия бизнес/освен хотелите по морето и Новотела в Пловдив ще търсят ниша в СПА-услугите и балнеологията))

                                Коментар

                                Working...
                                X