IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Разликата според мен идва от това, че сградата ще е многоетажна и тези 230 евро на 1 кв.м. са на база 33 000 кв.м. надземна разгъната площ и около 15 000 кв.м. подземна част. А 1200 евро на 1 кв.м. са на база закупената площ.
    Abritus, и аз така го сметнах, та изкарах 240 евро за товара на земята в строежа, па не се усетих за некоя спестяваща подробност. Мислех РЗП е 33000 площта на всички етажи общо. Но пък разликата е нищожна и чак пък не бива да се поставя под въпрос.
    / изглежда големата елка се е претоварила, плаче за нови батерии.. /

    Коментар


    • Да нещата сега изглеждат доста по добре.
      Но защо толкова измъчено трябваще да е обяснението.
      Все пак и аз благодаря на Диагностик за инф.
      Не се бъзи-кай !!!

      Коментар


      • Наистина следят форума - и то явно не от вчера. За това съдя от ЛС-то,полученоот мен след като изразих мнението си за ДВИ-то им(от нов юзър без постове до момента - име "ready"). Дано вече връзката с инвеститорите потръгне,защото поне до момента от личния ми опит вместо такава имаще само явното демонстриране на досада от лицето изпълняващо функциите на ДВИ( за разлика от контактите с "Офис за работа с акционери", където нещата вървят значително по гладко) .

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Слънчев вятър
          Диагностик, лично искам да благодаря, че споделяш тази информация, също и на г-н Доганян да благодариме, че ти е отговорил на писмото. Да си призная набързо прочетох, но може би неразбрах правилно или има некаква технически грешка, но в информацията от борсата пишеше, че са купили за 1200 евро/кв.м. а в писмото което пускаш пише, че земята е на цена 230 евро. Диагностик, ти как го разбираш това за разликата, може би не съм разбрал правилно, но има ли разлика ?
          Разликата според мен идва от това, че сградата ще е многоетажна и тези 230 евро на 1 кв.м. са на база 33 000 кв.м. надземна разгъната площ и около 15 000 кв.м. подземна част. А 1200 евро на 1 кв.м. са на база закупената площ.

          Коментар


          • .

            Ами аз го разбирам като сумарно се разпредели цената на земята върху цялата РЗП оскъпяването е 230Е
            (9598*1200)/33000 =230 макар че се получава 350
            хмм да като вкарат и подземната част се получава
            (9598*1200)/(33000+15000)
            Може и да греша поправете ме. Също ме интересува

            Отговорът на г-н Доганян е приятен и показателен.
            Не е препоръка за покупко-продажба на акции

            Коментар


            • Диагностик, лично искам да благодаря, че споделяш тази информация, също и на г-н Доганян да благодариме, че ти е отговорил на писмото. Да си призная набързо прочетох, но може би неразбрах правилно или има некаква технически грешка, но в информацията от борсата пишеше, че са купили за 1200 евро/кв.м. а в писмото което пускаш пише, че земята е на цена 230 евро. Диагностик, ти как го разбираш това за разликата, може би не съм разбрал правилно, но има ли разлика ?

              Коментар


              • Както Ви бях писал, изпратих писма до директорите на ВИ и връзки с обществеността. Въпреки персоналния характер на писмата и отговорите, ги прилагам, както бях обещал. Надявам се от ръководството на холдинга да не възразят срещу това мое действие, въпреки, че все пак става дума за информация с комерсиален характер. Не бих го направил, ако считах, че с това ще навредя на дружеството. Приятно съм изненадан от реакцията, въпреки, че както разбирам Директора за връзки с обществеността е в болнични.

                Разбира се, надявам се повече и по-широк кръг въпроси да се коментират при срещата с Мариан.

                Получих и прилагам следното писмо от Д.Динчева, отговаряща за връзките с обществеността и персонално писмо от г-н Доганян, които прилагам:


                Уважаеми г-н ..................,
                В прикачен файл изпращам отговор на писмото Ви лично от г-н Доганян, Председател на надзорния съвет на "Синергон холдинг". Надявам се той да е задоволителен за Вас и участниците във форумите на уважавания от нас investor.bg.
                Вашето мнение и препоръки са важни и ценни за нас и поради тази причина аз лично занапред ще следя коментарите във форума.
                Препоръчвам Ви да наблюдавате рубриките "Новини" и "Медиите за нас" на фирмения уеб-сайт. Там можете да четете както новини за Холдинга и дружествата, така и ежедневен прес клипинг.
                Поздрави!
                Д. Динчева




                Уважаеми г-н ................,


                Сделката, която имате предвид е за 9 519 кв.м. земя с изключително атрактивно местоположение. Предназначението на имота е строителство на офис площи и хотел. Теренът е с показатели КИНТ=3.5 и 60 % застрояване. Когато коментираме цената, за сравнение ще посоча, че съседните парцели се търгуват на цени между 1400 и 1800 евро за
                1 кв.м.

                Предвиждаме три годишен срок за строителство на 33 000 кв.м. надземна разгъната площ и около 15 000 кв.м. подземна част, на която ще се разположат 600 паркоместа. Очакваме себестойността на строителството да възлезе приблизително на 750 евро за
                1 кв.м., от които 230 евро е стойността на земята. Печалбата, която очакваме е 500 евро на 1 кв.м. разпъната площ или общо 16 500 000 евро само за надземната част. Считаме, че 600 паркоместа, дори без да бъдат продавани, са сериозен месечен приход.

                Ръководството на "Синергон холдинг" АД вярва в положителния ефект от тази сделка!

                В допълнение, "Синергон Холдинг" АД, с удоволствие би инвестирал и в гр. Варна, въпреки, че цените на земята за подобни локации е по-висока. Предложения в тази посока са интересни за нас.

                14 май 2007 г. Бедо Доганян
                гр. София Председател на надзорния съвет

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                  Abritus, привет!
                  Kакто си попитал за PKAR, попитай ги и за SVESL, те май беха към Синергона, ако помна правилно, па и са на борсата, там какви ли ще ги прават, да очакваме ли некакво големо развитие примерно ти по-убаво ги задаваш въпросите, може нещо в тая насока да споменеш.
                  Въпросите ще ги задава Мариян, аз само предлагам възможни въпроси, които ме интересуват като акционер. Надявам се и други да се включат също с въпроси. Радвам се че Мариян ни дава възможност да постави тези въпроси които ни вълнуват пред г-н Бедо Доганян, който напоследък често дава интервюта и това е правилната крачка пред развитието на холдинг като Синергон с толкова много акционери.

                  Коментар


                  • =

                    Топливо:
                    Имат ли план за намаляване на разходите на Топливо.
                    Дали ще увеличават капитала скоро топливо.
                    Кога почва да работи китайският филиал
                    - срокове обеми планове.
                    Синегор:
                    Добра ли е за тях покупната цена на парцела ?
                    Могат ли да разсеят съмненията между свързаноста на продавача и куповача ?
                    Това ли е било предназначението на увеличение на капитала?
                    Лакпром:
                    Как ще се справят с конкуренцията в лицето на ОРГХ и ПОЛИКОЛОР
                    Потенциал
                    Не е препоръка за покупко-продажба на акции

                    Коментар


                    • Епа ако ще пита за дъщерни дружества, да пита и за TOPL Дали пък да не очакаме увеличение на капитала в скоро време?

                      Коментар


                      • Abritus, привет!
                        Kакто си попитал за PKAR, попитай ги и за SVESL, те май беха към Синергона, ако помна правилно, па и са на борсата, там какви ли ще ги прават, да очакваме ли некакво големо развитие примерно ти по-убаво ги задаваш въпросите, може нещо в тая насока да споменеш.

                        Коментар


                        • Имат ли капацитета и възможността да кандидатстват по проекти финансирани от Европейския съюз от структурните фондове?

                          Коментар


                          • Evalata Arbitrus, kratuk i izcherpatelen.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                              Здравейте, в сряда от 14:30 ч. имам уговорено интервю с г-н Бедо Доганян, Председател на Надзорния съвет на Синергон холдинг.

                              Моля за въпроси към г-н Доганян

                              Поздрави,
                              Мариян Йорданов
                              Кога и на каква стойност е закупило Витошки имоти парцела в Малдост 1 и защо парцела не е закупен направо от Синергон холдинг?
                              Кога смята да е ИПО на двете дружества планирани за листване?
                              Защо е подписан договор за заем и депозит между Синергон Холдинг АД-София и Петър Караминчев АД на стойност 4 млн. лв. и какви са намеренията му за развитие на Петър Караминчев?
                              Какви и колко ще са инвестициите в сектора на производство на строителни материали и по специално в дъщерното дружество Лакпром?
                              Имат ли намерения да инвестират още в земеделието и ако имат какви са им конкретните проекти?
                              Засега толкова, може да се сетя и за други въпроси.

                              Коментар


                              • Как ще убеди миноритарните акционери, че със сделката за покупката на недвижимия имот в Младост от свързано лице не цели всъщност източване на дружеството?
                                "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

                                Коментар

                                Working...
                                X