IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топливо АД (TOPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Сашко отвори един Excel напиши една колонка ' пропуснати печалби ' и след 3 месеца направи една сметка колко си пропуснал от държане при Бедо. За следващите 3 месеца пак направи това упражнения и така всяко тримесечие докато ти светне лампата
    Мен не ме мисли. Гледай как ще кешираш в Доверие някой ден, щото печалба е само като затвориш, нали знаеш? Ние тук сме поне реалисти, а като гледам какви ги пишете в Доверие, днес ново 20 - експортна компания щяла да става, да се смее ли да плаче ли човек
    Аз Топливо съм затворил вече и не го мисля. Превалутирах в Синергон, а там съм дългосрочен.
    Last edited by Sashko; 28.04.2017, 19:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
      На загуба, а пък няма кой една акция да продаде , но иначе вече 5 души се изредиха да коментират. И акцията си прави едни 20% за година, явно, че дори на загуба е подценена. Иначе тук е интересно консолидацията на бензиностанциите, както и консолидацията на Синергон. Топливо винаги е бил мотора на групата и често е на загуба за сметка на други около групата. Аз тук продадох всичко, заради това, че не виждам как може да се конкурират с един Марешки дето продава с 15-20% по-евтино от тях примерно.
      Сашко отвори един Excel напиши една колонка ' пропуснати печалби ' и след 3 месеца направи една сметка колко си пропуснал от държане при Бедо. За следващите 3 месеца пак направи това упражнения и така всяко тримесечие докато ти светне лампата

Коментар

• На загуба, а пък няма кой една акция да продаде , но иначе вече 5 души се изредиха да коментират. И акцията си прави едни 20% за година, явно, че дори на загуба е подценена. Иначе тук е интересно консолидацията на бензиностанциите, както и консолидацията на Синергон. Топливо винаги е бил мотора на групата и често е на загуба за сметка на други около групата. Аз тук продадох всичко, заради това, че не виждам как може да се конкурират с един Марешки дето продава с 15-20% по-евтино от тях примерно.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Топливо губи а той дали губи е друга сметка
          Преди много години имахме вземане даване с неговта група. Дедо Бедо никога не губи.

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
            В бума на стройтелството дедо Бедо успя за три месеца да загуби милион и половин от продажби на строителни материали. И от продажбата на дърва за огрев през лютютю зима също губи. Баси.
            Топливо губи а той дали губи е друга сметка

Коментар

• В бума на стройтелството дедо Бедо успя за три месеца да загуби милион и половин от продажби на строителни материали. И от продажбата на дърва за огрев през лютютю зима също губи. Баси.

Коментар

• Класически отчет за групата. Няма лошо. В днешните времена инвеститорите обичат постоянството и липсата на изненади. Ето, получиха ги

ПС: И най-важното - предвидимост
                Last edited by johny-bravo; 28.04.2017, 13:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от dino25 Разгледай мнение
                  Тук торнадо май се задава
                  И тук и при Синергон. Гледам отново показателите, ами няма такива като при Синергон и Топливо. А фондовете са гладни за доходност и ще отнесат тук всичко, което е евтино при тази ниска ликвидност.

Коментар

• Тук торнадо май се задава

Коментар

• Нещо повече, докато някои търсят и се задоволяват с дивидентна доходност от 5-6%, това тук не е такова, а е акция за кандидат-милионери за над 200% доходност

Коментар

• Това "магаре" имам ясен спомен все още, когато го купувах по 17-18 лв. преди да влезе в Софикс - точно преди 10 г. Все едно беше вчера.
                        Тогава това "магаре" нямаше верига бензиностанции, както много други подобрения. Само като гледам сега цената и ми става нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от dino25 Разгледай мнение
                          Батя след време да не влезнеш пак излезнал си на цени не много по-ниски от сегашните при Софикс 440
                          Никога не казвам "никога" Ако в един момент преценя че торнадото е достатъчно силно че да издигне и това магаре, може и да вкарам някой спекулативен лев

Коментар

• Батя след време да не влезнеш пак излезнал си на цени не много по-ниски от сегашните при Софикс 440

Коментар

• Тука са по-големи "Финансови инженери" и от групата на Еврохолд

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Това го гледаме от дълги години. И печалба йок. Напразни надежди мениджмънта да си промени отношението и да покаже печалбата.

PS. Не изключвам акцията да се покачи, повлечена от тренда като цяло, но да покажат реалните печалби в групата се съмнявам. Вълкът, кожата си мени, но нрава никога
                                А запитвал ли си се дали въобще има реални печалби за показване!? Преди около година един приятел ми отвори очите колко неефективно се управляват активите в тази група. Как един басейн с начупени плочки насред полето, с две барачки край него и една пързалка се води счетоводно за милиони левове. Как очакваш този актив въобще да донесе печалба, за хартиената му оценка да не говорим. Имат и хубави активи, но управлението е на ниво преди 89-та
                                Благодарен съм на приятеля си, защото точно тогава бях притиснат от пазара (Софикс се влачеше на 430-440) и трябваше да разкеша нещо за да погася репа. Е, разкеших тук и в Синергон на цени не много по-ниски от сегашните. Супер доволен съм от избора си!

Коментар

Working...
                                X