IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топливо АД (TOPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Страхотен консолидиран отчет на Топливо. Приходите растат, както и загубата Важното е да има предвидимост и постоянство. Никакви изненади. Това търсят инвеститорите

Коментар

• Първоначално изпратено от dino25 Разгледай мнение
      Доста стара стока се бракува,при тоя бум в строителството ще видим октомври месец отчета,
      тогава ще е времето за равносметката.
      Нека бракуват сега, важното е на 4 чисто да напълним. Дано да дадат на толкова.

Коментар

• Доста стара стока се бракува,при тоя бум в строителството ще видим октомври месец отчета,
        тогава ще е времето за равносметката.

Коментар

• Иначе ти пожелавам сериозен ръст на портфейла в бъдеще. Туко виж бичия тренд повлякъл нагоре и тези позиции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
            А, призна си, че и Топливо и Синергон ти представляват интерес и ги следиш. Благодаря ти. Това обяснява и защо ме следиш от тема на тема и все гледаш да ме заядеш за нещо
            Наистина не представляват интерес за мен. Просто най-искрено ти казвам, че допускаш сериозна грешка при начина си на инвестиране, която е да купуваш нещо само защоте е на ол тайм лоу и не е качило колкото други акции за даден период. Друга основна грешка е, човек да не си признава грешката с инвестиране в дадена позиция и да не обръща внимание на сигналите, които дава компанията. Извинявай, ако съм бил заядлив, но допусках и аз навремето подобни грешки и не ми е приятно хора като управляващите тези дружества да се гаврят с инвеститорите си.

Коментар

• А, призна си, че и Топливо и Синергон ти представляват интерес и ги следиш. Благодаря ти. Това обяснява и защо ме следиш от тема на тема и все гледаш да ме заядеш за нещо

Коментар

Според теб статиите на Инвестора са за подигравка и за ташак ли? Хората пишат статия, когато има какво интересно да се каже и цитират интересните мнения. Естествено, че такива като теб няма с какво да бъдат запомнени или цитирани, затова вероятно търсиш внимание в темата за Топливо, знам ли Иначе, защо би те интересувала темата на това дружество или пък какво пишат за мен
                Интересното в случая е, че при всички предпоставки за растеж, благодарение на новия бум в строителството и тежката зима, топливо и майката синергон не показаха никакъв резултат. Изводът е, че или не се управлява правилно компанията, което говори за страшна некадърност на мениджмънта или липса на желание да се покаже резултат. И двата вариянта са все лоши и отблъскват дори и малкото хора, погледнали към компаниите от групата с цел някаква алтернатива и диверсификация.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Хахахаха, да ми се подиграват в статия какви глупости съм писал, не благодаря. Голяма гордост е това
                  Според теб статиите на Инвестора са за подигравка и за ташак ли? Хората пишат статия, когато има какво интересно да се каже и цитират интересните мнения. Естествено, че такива като теб няма с какво да бъдат запомнени или цитирани, затова вероятно търсиш внимание в темата за Топливо, знам ли Иначе, защо би те интересувала темата на това дружество или пък какво пишат за мен

Коментар

Именно, пишат за мен и ме цитират. Не пишат за теб нищо обаче. Такива като теб не са интересни, защото няма какво ценно да кажат.
                    Хахахаха, да ми се подиграват в статия какви глупости съм писал, не благодаря. Голяма гордост е това

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                      Сашкоооо, Сашко, вече и в статии ти иронизират коментарите. Хората се опитват да ти отворят очите, ти се дърпаш. Лошото е, че сам ще го научиш, като отвориш след години фризера, а вътре всичко се вмирисало.
                      Именно, пишат за мен и ме цитират. Не пишат за теб нищо обаче. Такива като теб не са интересни, защото няма какво ценно да кажат.

Коментар

• Сашкоооо, Сашко, вече и в статии ти иронизират коментарите. Хората се опитват да ти отворят очите, ти се дърпаш. Лошото е, че сам ще го научиш, като отвориш след години фризера, а вътре всичко се вмирисало.

Коментар

• Колкото и да се пишат статии, че Топливо е на загуба няма кой да продаде и 1000 бр. акции на 4 лв. ФАКТ. Пита, се защо толкова много се пише по тази тема, нали е на загуба и Бедо е мажоритар и това е известно?

Коментар

• И рекордно студената зима не стопли резултатите на Топливо

http://www.investor.bg/novini-i-anal...oplivo-238731/

ече е май и вероятно мнозина са позабравили затворените пътища от края на декември 2016 г. и януари 2017 г., рекордно студената зима от 30 години насам, но редакцията на Investor.bg ще напомни за тези природни явления. Защото именно те предизвикаха силен оптимизъм у някои инвеститори в акции на Топливо АД.

Така например на 10 януари 2017 г. инвеститорът с псевдоним Sashko пише в темата за Топливо АД в Коментари на Investor.bg “Времето е студено и работи за Топливо”.

На 11 януари 2017 г. друг инвеститор го подкрепя. Jordan 23 пише: "Да, така е, и всяка седмица вдигат цените на въглищата“.

Нека напомним, че голяма част от населението беше попривършило запасите от дърва за огрев и цената бе достигнала 100 лв./куб. м. спрямо нормалната цена от около 70-80 лв. При това 100 лв. се плащаха за кубик мокра (прясно отрязана) дървесина, която топли много по-малко от сухата.

На 13 февруари 2017 инвеститорът Sashko добавя нов щрих: „Кое, ако не това дружеството, трябва да расте при тоя бум в строителството?“. Поради липса на професионално анализаторско покритие на компанията подкрепяме тезите с коментари от непрофесионални инвеститори, но те правдиво отразяват очакванията през януари и февруари.

А сега дойде и времето за равносметката.

Ефектът от студеното време, повишените цени на отоплителните материали и от ръста в строителството за Топливо АД е... отрицателен.

Загубата на компанията се удвоява до 1,49 млн. лв. за първото тримесечие на 2017 г. спрямо загуба от 734 хил. лв. за същия период на 2016 г. Нетните приходи от продажби на продукция се запазват на ниво от 33,1 млн. лв.

За 5 юни 2017 г. е свикано Общо събрание на акционерите на дружеството, на което акционерите ще могат да попитат защо се се стигнало то тези резултати. В дневния ред на събранието е записано, че дивидент няма да бъде разпределян от печалбата за 2016 г. в размер на 95 хил. лв.

Нещо повече, предстои публикуването на консолидирания отчет за първото тримесечие на 2017 г., от който ще се види ефекта от дейността на Синергон Петролеум ЕООД. Последното е основен длъжник на Топливо АД и му беше прехвърлено през 2016 г. от Синергон холдинг АД.

Засега Синергон Петролеум ЕООД сякаш не добавя стойност към Топливо АД, защото консолидацията показа загуба на Топливо АД от 217 хил. лв. за 2016 г. спрямо неконсолидирана печалба от 95 хил. лв. Разликата от 312 хил. лв. вероятно е ефектът от дейността на Синергон Петролеум ЕООД.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава по 1 акция от капитала на Топливо АД и на Синергон холдинг АД.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов

Коментар

Мен не ме мисли. Гледай как ще кешираш в Доверие някой ден, щото печалба е само като затвориш, нали знаеш? Ние тук сме поне реалисти, а като гледам какви ги пишете в Доверие, днес ново 20 - експортна компания щяла да става, да се смее ли да плаче ли човек
                              Аз Топливо съм затворил вече и не го мисля. Превалутирах в Синергон, а там съм дългосрочен.
                              Помни си думите и след три месеца ще направим едно сравнение на двете позиции! Знаем къде са акциите в момента и след три месеца ще видим кой е прав същото и за Синергона ! За да реша да инвестирам малко спекулативен лев тук трябва да видя някаква сериозна положителна промяна а такава не виждам.

Помни Сашко - след 3 месеца засичаме доходността!

Коментар

• И бъди сигурен, че Топливо е много по-читава компания от Доверие! И то е видно с просто око като се отовори един отчет.

Коментар

Working...
                                X