IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топливо АД (TOPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ейй заболе ме главата от тоя биовет днеска, там нема кво да се смята даже, затва тука нема да смятам, ще чакаме да видиме. Ей го, за малко да го пуснат Топлото у Индекса, ако пусне едно увеличение чичо Бедо и хоп -те ви над 500 акционера и може да стане работата следващия път, затва как казва аналгина, че си трайкам па като ме пусне главобола, може да посметам, то сега полза нема
    Па, чичо Бедо требва некак да даде растеж на холдинга я, па тоя холдинг най-много на Топлото разчита, едно увеличение би го устроило мисла Ама инак най-убаво е, че дружествата пооправиха показателите и тея дето чакат корекции на индексите, може да се поразочароват мънинко В смисъл по-лекинко да минеме

Коментар

• Извинявам се че се намесвам, ама това да се смятата коефициенти и пазарна капитализация без новите акции си е ЧИСТА МАНИПУЛАЦИЯ....моите уважения към Дундо....

Коментар

• Димитре, изясни ми се колко си в час с нещата.
        Първо, къде виждаш да съм казал, че Топливо е част от даден индекс?
        Второ, след като ти твърдиш, че P/E на Топливо е доста над среното за борсата, значи ти знаеш колко е въпросния осреднен показател. И по начина по който го казваш, аз поне разбирам, че той е някъде в диапазона 12-14, щом е доста под 19!!!
        Аз в момента не мога да дам коректни цифри, затова не съм и споменавал такива, но си спомням, че четох една статия в която западен вестник сравняваше нашата борса с тези в Полша, Чехия и Унгария към датата им на присъединяване в ЕС и там бяха споменати показатели над 30 за P/E за двата ни индекса, а след този ръст последните месеци все си мисля, че вече е повечко.
        И трето, я си кажи твоите позиции, да им видим P/E-to щото много ми стана интересен с манипулативните си коментари. Изкара Никола крив, затова, че не включвал новите акции в сметките, а ти самия пускаш подвеждаща и откровено неточна информация!

Коментар

• ееее да разбирам ли че ти знаеш колко е средния на борсата

и в кой индекс точно е топливо между другото

а Р/Е 19 е ниско само за мажоритари като тимаджии или разни фарми

и за дотком компаниите през 2001

Коментар

• Димитре, ти имаш ли идея колко е средния P/E на двата индекса и на борсата ни като цяло? Я първо си провери нещата и тогава пиши. Кво ще кажеш, а?

Коментар

• И все пак утре цената има вероятност още да падне излизат новите акции.Аз ще вичакам на 15-16лв пък каквото сабя покаже

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                и да има рентабилност на печалбата спрамо цената на акциите повече от 5 %.
                чудя се и се мая какво трябва да е това "рентабилност на печалбата"
                а ако имаш предвид Р/Е то в случая не е никак добър защото е доста над средния за борсата (вече не е 19 но и 18 е доста)

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                  дундо, ти нали щеше да пишеш на кирилица
                  стига с тая изръгана латиница бе човек
                  така ти прескачам повечето постове пък някой път казваш интересни неща
                  Навици,а за интересните неща-някой път ги и мисля

Коментар

• дундо, ти нали щеше да пишеш на кирилица
                    стига с тая изръгана латиница бе човек
                    така ти прескачам повечето постове пък някой път казваш интересни неща

Коментар

• Искам и аз да се обърна към Димитър:
                      Не всичко от което зависи цената е печалбата на акция, а и не винаги ниското P/E е положителен критерий - понякога е точно обратното.

Коментар

• Abe hora nali kapitalizaciqta mu e okolo 100mln?Kolko drujestva ima s kapitalizaciq 1/3 ot prodajbite,pone na na6ata borsa?
                        Stiga samo gluposti,eto iskate da svalite cenata-kupuvaite,utre 6te vi se zatvorqt ustite i 6te po4nete da pi6ete kkolko e hubavo drujestvoto
                        Are uspeh na vsi4ki i ne si slagaite na surce,parite za cel za glupaka i sredstvo za umniq

Коментар

• Първоначално изпратено от Димитър
                          печалбата се е увеличила с по-малко от 40%, а цената (т.е. печалбата на тея които са купували) с доста повече
                          всеки си имаше някакви очаквания за отчета но левче печалба на акция от 19 лева, че и на 17 лева ми се струва много

ако в одитирания качат с 1.6-1.9 млн тогава става чудесна за покупка на 17

това е според мен и не е препоръка
                          Димитре кажи ми свястно дружество, което се развива и има такъв ръст на продажбите и приходите и да има рентабилност на печалбата спрамо цената на акциите повече от 5 %. Сигурно има някое, но със сигурност няма такъв потенциал, колкото TOPL.

ПС: Ако знаеш такова дружество с повече рентабилност и по-голям растеж, пиши и може да инвестираме и ние в него.

Коментар

• печалбата се е увеличила с по-малко от 40%, а цената (т.е. печалбата на тея които са купували) с доста повече
                            всеки си имаше някакви очаквания за отчета но левче печалба на акция от 19 лева, че и на 17 лева ми се струва много

ако в одитирания качат с 1.6-1.9 млн тогава става чудесна за покупка на 17

това е според мен и не е препоръка

Коментар

• Интересно че и миналата година в неодитирания печалбата е била 2,7 млн. а в одитирания се качва с близо 1 млн. до 3,7 млн.
                              Дали и тази година не ни предстои такава ревизия?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                                Първоначално изпратено от Abritus
                                Така, че горе главите.
                                Ехе, стана тя! То като ще е горе главите по-добре да продаваме!
                                Имам акции и аз няма да продавам, обаче при коментарите винаги съм честен и примерно и във GAGBT имам акции и там очаквах повече. Отчета не е лош, но не впечатлява, но пак е доста по-добър от повечето досега излезли отчети. А дали ще продава или не това всеки си решава.

Коментар

Working...
                                X