Доколкото знам Инвестора предупреждава за последния ден за закупуване на акции ,с които можеш да участваш в увеличение на капитала.Защо ми мирише на манипулация?!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
14-тия ден след ОСА е 4-ти, но той важи ако не вземеш акциите през борсата, което не знам точно как и дали може да стане. Тъй като се търгуват на борсата, в тази ситуация важи вчерашното съобщение от БФБ, което znae6t цитира.
Доколкото знам, заради сетълмента.. Същата работа ще е и с търговията на правата.
Коментар
-
Във връзка с решение на проведено ОСА от 21.10.2005 год., на ТБ Централна Кооперативна Банка АД-София /CCB/, относно увеличаване на капитала на дружеството от 32 338 128 лв. на 48 507 192 лв, чрез издаване на16 169 064 бр. акции с номинална и емисионна стойност 1.00 лв. всяка, уведомяваме за следното:
- Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да в увеличението на капитала е 02.11.2005 год. /сряда/
Коментар
-
Колеги, доколкото си спомням ОСА беше на 21.10.2005 г. Като се има предвид, че нормативно определения срок през който могат да се придобият акции на дружеството с право за участие в увеличението на капитала е 14 дни след провеждането на ОСА, то коя е последната дата за придобиване на акции с право за участие в увеличението на капитала на CCB - по моите сметки е 04.11.2005 г. или може би греша?
Коментар
-
ЗППЦК - Чл. 112б. (2) Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни
след датата на решението на общото събрание за увеличаване на капитала, а когато това решение се взема от
управителния орган - лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на обнародване на съобщението
по чл. 93, ал. 1. На следващия работен ден Централният депозитар открива сметки за права на лицата по
изречение първо въз основа на данните от книгата на акционерите.ЗАЩО ДА ВЪРВИШ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА ЛЕТИШ ?
Коментар
Коментар