IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Flounder,мерси за инфото,брокера ми едва ли би ми го обяснил така!

Значи тези от СИИС са искали да продадат реално на Загората и на другите с по високите цени(тяхната оферта тряба да е най-отгоре при ask,нали така),но Юга въвеждат своите първи и им ги купуват на ограничението и ги прекарват здраво,така ли е.Аз пък си мислех(щото съм с COBOS),че офертите си стоят на борсата още от 9.00 и в 9.30 се изпълняват с приоритет цена-време на въвеждане.Така СИИС би трябвало да продаде на Загора и другите по най-високите цени.

Полезна информация,за да не изгорим при подобен случай(последния беше при СЛБ,ако си спомняте).

И все пак новото ограничени е не беше обявено на борсата.

Коментар

• За всички, които не знаят как се изпълняват сделки на open – те се изпълняват по първо инициирана цена, при срещане на оферти купува с продава, т.е. за конкретния случай с CCB вчера имаше ask за 2 000* 3.65 (долното ценово ограничение за деня) въведен от СИИ Секюритиз АД и в последствие въведени два bid ордера от Юг Маркет за по 1000 акции на най-добра цена купува, в резултат на което първите две сделки бяха изпълнени на първо инициираната цена от 3.65. Следващия най-нисък ордер за 2000 бе въведен от Карол, с което се изпълниха bid-овете въведени на високи цени от предходните сесии или 200*7.11, 200*7.06, 200*7.05 на cobos клиент на Загора Финакорп ; 300*6.62 на Сомони 2001; 1000 * 6.22 на Кепитъл Маркетс; 100*6.21 ПФБК. Така че поздравления за бързите брокери на Юг Маркет и Карол !

Коментар

• Всички ваши беди имат своето обяснение в правилника на борсата и всеки брокер ги знае. Обадете се на своите и ги питайте, затова са инвестиционни посредници, за да ви посредничат, а не да търсите инфо от сайтове или форуми.

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6
          И как станаха първите сделки на 3.65(2х1000),след като нивата бяха съвсем други.как тези факири от Юг маркет ги купиха и кои бяхе тези дето им ги продадоха.
          noko6, пичовете от Юга са си наистина факири - и двамата са много ловки и бързи - аз много пъти съм ги наблюдавала при започване на сесия как в последната секунда пускат поръчки и отмъкват най-евтините акции под носа на другите. Освен това познават много добре законодателната база и знаят кога какво може и как може. Предполагам че има някако разумно обяснение за това, което се е случило. :-)

Коментар

• що да не станат сделките на 3.65 ???
            ЗАЩО ДА ВЪРВИШ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА ЛЕТИШ ?

Коментар

• Ако не чета от сайта от къде да чета -по звездите ли ? Мисля ,че инвестиционна култура се изгражда с времето и никой не се е родил научен ,обаче липсата на друг вид култура може да бъде с по-сериозни последствия.Не всеки си изкарва основно парите на борсата и никой не е безгрешен !
              Най вероятно продалият на 3,65 е бил на пазарна ,както и купилите на >7. Далаверата е за купилите на 3. Абе как така цената е паднала До 3 ,а малко след това има сделки на 7.Чист фарс !

Коментар

• Znae6t,най намазаха Юга,дето взеха 2000х3.65 и Карол дето продадоха 2000 бр. на добра цена.А на клиенти на Загората им набутаха 600 бр по 7.11-7.05(това бяха първите оферти на Карол на 6.21).

Реда на изпълнение на поръчките е много нелогичен и неясен(поне за мен).А аз така и не можах да продам,до като се усетя,че е променено ограничението....та за това питам,да знам за другия път.Ама и ти май не знаеш кжо точно е станали.

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6
                  За 14-те дни е ясно,ама защо днес не се появи съобщение за промяна на ограничението на 50%?!
                  И как станаха първите сделки на 3.65(2х1000),след като нивата бъха съвсем други.как тези факири от Юг маркет ги купиха и кои бяхе тези дето им ги продадоха.

Нещо такова,но с обратен знак(тогава го начукаха на един купувач на 29.9,въпреки,че имаше sell нa доста по-ниски нива) направиха при SLB в началото на лятото.

как стават тези неща и до кога ще ни преебават?

Коментар

• Това че не сте знаели е ваш проблем и липса на каквато и да е инвестиционна култура, не може като имаш акции от дружеството да се надяваш в някой сайт да ти обяснят, кога къде какво и т.н. Това е безотговорност към собствените си пари. Да не говорим, че в закона всичко си пише, а за сетълмента все знае. Освен това съобщението на борсата излезе към 10-11 часа вчера, всеки посредник така или иначе е знаел точната дата, да беше звъннал на твоя. На всичкото отгоре не виждам, кой е спечелил от т.нар. "манипулация", може би клиента на загора, продал няколко стотин акции, той е направил тази манипулация сигурно. В България има толкова корупция и манипулации навсякъде, а ти си тръгнал да ги търсиш там, където ги няма.

Коментар

• За 14-те дни е ясно,ама защо днес не се появи съобщение за промяна на ограничението на 50%?!
                      И как станаха първите сделки на 3.65(2х1000),след като нивата бяха съвсем други.как тези факири от Юг маркет ги купиха и кои бяхе тези дето им ги продадоха.

Нещо такова,но с обратен знак(тогава го начукаха на един купувач на 29.9,въпреки,че имаше sell нa доста по-ниски нива) направиха при SLB в началото на лятото.

как стават тези неща и до кога ще ни преебават?Нали приоритета е цена,после време.....

Коментар

• Не съм визирал точно Инвестора , но все пак виновни има ,ама ние нали сме си стадо си траем. Липсата на точна дата и публикуването на такава в края на последната сесия е укриване на информация ,което според мен си е манипулация.Мисля, че от БФБ са длъжни да изнасят навреме необходимата информация ,обаче нали са монопол и няма кой да ги следи адекватно?! Доскоро във форума се дискутираше за последната дата за увеличението ,но никой не цитира датата ,което показва ,че не сме знаели всички ние.Или някой е знаел ?!Смятайки 14 дни след ОСА-21.10 се получава-4.11(без сетълмента- или 2.11) и за да няма неясноти е нужно съобщението на БФБ.
                        П.С.Моите акции са купувани още преди месеци и са желани в портфеила ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t
                          Някой май се е ушил със скъпи акции и сега търси под вола теле. Инвесторът манипулирал, това е смешно, просто съобщението на борсата излезе вчера по време на сесията.
                          Ееееее, не търся под вола теле. Аз продадох навреме. Не се оплаквам. Просто отбелязвам факт, който сигурно и други са забелязали - във конкурентен платен сайт, собственост на наскоро листнато на БФБ дружество също нямаше съобщение за последната дата за сключване на сделки с акции на CCB с право на участие в увеличение на капитала ;-)

Инвесторе, тъкмо научих кои линкове филтрираш автоматично и намерих начин да излъжа системата, и ти сега започна ръчно да ми филтрираш линковете. Е бива ли такова нещо ???

:lol: :lol: :lol:

Коментар

• Последен ден

В ЗППЦК ясно е казано : право да участват в увеличението имат тези които притежават книжа на 14 ден след ОСА. Всеки може да го сметне. Защо трябва да се публикува някъде. Останалите срокове ще бъдат посочени в съобщение на борсата, когато бъде обнародвана поканата по чл.93 от ЗППЦК в ДВ.
                            Не виждам къде е проблема и защо има манипулация.

Коментар

• Някой май се е ушил със скъпи акции и сега търси под вола теле. Инвесторът манипулирал, това е смешно, просто съобщението на борсата излезе вчера по време на сесията.

Коментар

• Между другото, във finance. news. bg има секция "Предстоящи събития" и винаги има съобщения за последните дати с право за участие в увеличението на капитала, но за CCB такова съобщение не се появи.

Едва ли това е манипулация на Инвестора. По-вероятно според мен е от CCB да не са подали инфо по каналния ред ;-)

Коментар

Working...
                                X