IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
    В момента пазара оценява астабилност, а не толкова ръст в кредитите.

В условията на икономически бум обратната тенденция би била в сила.
    Какъв ръст в кредитния портфейл???? Аз не говоря за 40% годишно! Факт е, че в момента пасивите на банките растат с ужасна скорост, този нов пасив е твърде скъп, а банките не го ютилизират по никакъв начин в активите си - доходоносните им активи на практиа седят на едно ниво или спадат и какво се получава?
    Гоним коефициенти на ликвидност от 30+, а лихвените разходи ни засипват, като сложиш и разходите за провизии - явни в отчета за доходите и скрити в Нар. 9 и става ясно, че сектора, включително и публичните банки са неминуемо на загуба, ако не сега, то след 2 тримесечия.
    И какво му е стабилното на това?
    Ако сектора не почне да кредитира, или ЕЦБ не вдигне лихвата(което няма да стане скоро) за да има смисъл да се пласират междубанкови депозити, нещата отиват "у ряката " тотално!
    По света отдавна го разбраха и макар с неохота сектора започна "да произвежда" нови доходонсни активи, защото приходи трябват, приходи, разходите няма как да бъдат свити толкова бързо и в такава степен.

Коментар

• Първоначално изпратено от tuj-to Разгледай мнение
      Ако си същия Никола, който едно време пишеше смислени анализи на банки и на дружества изобщо, би следвало да се сещаш, че в момента КЕША въобще не е важен за банките - нашата система е свръх ликвидна и има проблем с доходността и маржа, а факта, че банките предпочитат КЕШ само влошава тази тенденция и неминуемо ги извежда на загуба в тази среда....
      Да аз съм.

Всеки си има гледна точка, за това кое е по-важно в момента. Ръст на кредитния портфейл, или ръст на кеша. Според мен все още е важно за банките да поддържат високи нива на ликвидност от колкото ръст в кредитния портфейл. В момента пазара оценява астабилност, а не толкова ръст в кредитите.

В условията на икономически бум обратната тенденция би била в сила.
      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Изглежда е минал от страната на влюбените в две-три акции инвеститори
        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Когато пишете статии за банки поне следете, какво е движението по статиите на актива. Интересно ми е защо наблягате на това, че намалява кредитния портфейл, а това че кеша на баката се увеличава значително през 2Q - 3Q 2010 някак си не намира място във вашата новина. Все пак кеша е доста важен за банките в момента. Странно.
          Ако си същия Никола, който едно време пишеше смислени анализи на банки и на дружества изобщо, би следвало да се сещаш, че в момента КЕША въобще не е важен за банките - нашата система е свръх ликвидна и има проблем с доходността и маржа, а факта, че банките предпочитат КЕШ само влошава тази тенденция и неминуемо ги извежда на загуба в тази среда....

Коментар

• в петъчната търговия реших да му помогна малко на продавача на 1.02
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от дългосрочен Разгледай мнение
              МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ - ОБЩАТА БАНКОВА ПЕЧАЛБА ЗА СЕПТЕМВРИ Е 14 МИЛ. ИЗЛИЗА ТАКА, ЧЕ ТАЗИ ПЕЧАЛБА СА Я ПОСТИГНАЛИ ТРИТЕ ПУБЛИЧНИ БЪЛГАРСКИ БАНКИ. МНОГО , МНОГО ИНТЕРЕСНО. ЗАСЛУЖАВА СИ ЧОВЕК ДА СЕ ЗАМИСЛИ ВЪРХУ ТОВА. МДАААААА.......
              Ти не се напрягай много да мислиш!
              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• МНОГО ИНТЕРЕСЕН ФАКТ - ОБЩАТА БАНКОВА ПЕЧАЛБА ЗА СЕПТЕМВРИ Е 14 МИЛ. ИЗЛИЗА ТАКА, ЧЕ ТАЗИ ПЕЧАЛБА СА Я ПОСТИГНАЛИ ТРИТЕ ПУБЛИЧНИ БЪЛГАРСКИ БАНКИ. МНОГО , МНОГО ИНТЕРЕСНО. ЗАСЛУЖАВА СИ ЧОВЕК ДА СЕ ЗАМИСЛИ ВЪРХУ ТОВА. МДАААААА.......

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  Това за хъс, късмет или комплекс го пишеш....

за хъс - нещо като 25гр за начало на търговията
                  за късмет - все едно да пипнеш коминочистач рано сутрин
                  от комплеси - да лепнеш един шамар на слабия, за да се почувстваш велик

Не че Порки е цвете за мирисане, но в последно време ти си инициатор на кавгите във форума...
                  Извинявай и успех
                  Грешиш но ти пощавам понеже смятам че не си прочел постингите на споменатия от мен обект.Аз не нападам докато той не се изкаже неподотвен както всеки път.Изтриха му писаниците иначе щеше да си наясно защо го спменавам.

Коментар

• Аз обикновено купувам ,

там където ОК ги фалира

Е как да не си купи човек на леФче.....

а доколкото си спомням ccb си напазарува и македонсакa банка.................,

при тази капитализация от 80млн.лв е грехота да не си купя некоя и друга акция!
                    Last edited by Пепи; 29.10.2010, 17:35.

Коментар

• Умниците(чужди инвеститори и техни подобия)продават,може би за да си купуват БАКБ.

Коментар

• Тази статия да не би да я е писал ОК?

Когато пишете статии за банки поне следете, какво е движението по статиите на актива. Интересно ми е защо наблягате на това, че намалява кредитния портфейл, а това че кеша на баката се увеличава значително през 2Q - 3Q 2010 някак си не намира място във вашата новина. Все пак кеша е доста важен за банките в момента. Странно.

Печалбата на ЦКБ с 34% ръст до 3,7 млн. лв. за тримесечието

Печалбата на ТБ Централна кооперативна банка се увеличава с 34% на годишна база до 3,7 млн. лв. за тримесечието, показва отчетът на банката.

За деветмесечието на годината печалбата е 12,2 млн. лв., като се увеличава със 17% на годишна база.

За третото тримесечие на 2010 г. обезценките на банката са за 40 хил. лв., а за цялото деветмесечие са отрицателни в размер на 3,67 млн. лв.

Активите на банката се увличават с 6,65% на тримесечна и с 13,76% на годишна база до 2,06 млрд. лв. към 30 септември 2010 г.

Портфейлът й от кредити и вземания обаче намалява с 2,95% на тримесечна база до 1,2 млрд. лв. към 30 септември 2010 г. На годишна база той отчита ръст с 2,91%.

За последните 12 месеца акциите на Централна кооперативна банка поевтиняват с 32,48% до 1,006 лв. за акция и 83,6 млн. лв. пазарна капитализация.
                        Last edited by Nikola; 29.10.2010, 14:32.
                        The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• CCB

Коментар

О не. Явно Пепи е влезнал в ЦКБ.......
                            ами след като ЦКБ миналата година събра всички спекуланти на тая борса, сега е ред на всички дългосрочни инвеститори.
                            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Абе ,

аз влезнах и в оцк на 5-6 лв ,

а гледай сега къде е .......

Коментар

• Хахаха сигурен индикатор е а вие се чудете що пада.
                                Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                                О не. Явно Пепи е влезнал в ЦКБ.......

Коментар

Working...
                                X