IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://pazari.dnevnik.bg/show/532875/
    Различия са довели до смяна в управлението на "Оргахим"Финансовият директор Бойко Шойлеков ще замести Иван Соколов като изпълнителен директор
    от Чавдар Първанов | chavdarp@dnevnik.bg [114 прочитания]
    Неразбирателство за начина на управление и визията за бъдещето развитие доведе до смяна на ръководството на производителя на бои и лакове "Оргахим". След 4 години начело на компанията изпълнителният директор Иван Соколов беше изненадващо сменен.

Още в сряда вечерта стана ясно, че той си е подал оставката по време на общото събрание на акционерите в Русе същия ден. Вчера обаче от официалното съобщение на компанията се разбра, че решението за отстраняването е на надзорния съвет, като Соколов се е съгласил договорът му да бъде прекратен. За временно изпълняващ длъжността беше избран досегашният финансов директор Бойко Шойлеков, който е заедно с Живко Минков и Сесилия Бетциу в управата на дружеството. Наред с това съгласно предварителния дневен ред акционерите на "Оргахим" освободиха също Силвиу Мокану от надзорния съвет, като на неговото място бе избрана Кармен Сегете.

"Имаме различия с мажоритарния собственик за начина на управление и бъдещото развитие на компанията", обяви вчера пред "Дневник" Иван Соколов. Той заяви още, че поради същата причина преди месец е подал оставка и като директор в "Поликолор" - румънската компания, която е мажоритарен собственик на "Оргахим" чрез малтийската офшорка "Уайтбийм холдингс лимитид". Вчера представляващият дружеството, председател на надзора в компанията - Йон Флореску, не беше открит за коментар. В официалното съобщение Флореску изтъква приноса на Соколов за успешния бизнес на "Оргахим".

Последните новини около русенското предприятие са свързани с две основни събития. Първо, през май ръководството му обяви, че планира да раздели производството си в два отделни бизнеса, като изнесе дейността с анхидридите в ново дружество. Група институционални инвеститори обаче, които държат миноритарен дял от над 10% от компанията, се обявиха срещу този проект. Борис Бонкин от ПОД "Алианц", един от миноритарните акционери, тогава обяви, че мениджмънтът не е представил подробен план и анализ на ефектите от преструктурирането. Още по-важен за инвеститорите беше въпросът как ще бъде поделена собствеността между двете дружества след разделянето им.

Другото основно събитие е подготвяното отписване на компанията майка на русенската компания от Букурещката борса, като плановете на собствениците в това отношение са дяловете на миноритарните акционери на "Поликолор" - около 6% от общия капитал, да бъдат изкупени. Вчера акциите на "Оргахим" поевтиняха с над 9% като реакция на инвеститорите след новината за смяната на ръководството.
    Много ми е интересно въпросния Соколов, защо си тръгва!? Некомпетентност или просто плешти романешти иска да си върти далаверите спокойно. Изобщо цялата сага около дружеството става все по-заплетено. Дано повече акционери надигнат глава и им потърсят сметка. Когато човек нищо не прави, нещата няма да станат от само себе си.
    Чичо Уоръне, определено съм съгласен с теб. Предложението е трябвало да бъде гласува както е предложено. Но те са за го замаскирали заради някои нечетящи. Като гледам протокола, доста постен изглежда и е странно че това противоречи с начина на гласуване. А защо няма списък с акционерите? Сигурно да не знаеме кой е бил там да гласува или какво?
    Абе Румънски селяни, ще съсипят дружеството, което и без тва потъва като титаник
    лично мнение

Коментар

• Мчи май както предположих вчера ного бързо стигна 160 леа. ми май ще се усреднява на 140 лева.Че съм на средна 380 майчик за момента ...
      Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън
        Доста гласове против се забелязват в протокола, който е пълен с грешки. Най-фрапантната е, че в протокола е видно как вместо да гласуват предложението на ING за 90% дивидент ОСА гласува за 100% Фонд "Резервен" ... (т.6.3)
        Нещастници - то явно в Русе няма много юристи, а особено мислещи ...

Не е ли имало някакви въпроси там? Нещо много постен е протокола.
        Abe neznam podrobnosti, no menidjmynta sa se iznesli kato prydni predi kraq na sabranieto i defakto ne e imalo koi da se pita.

Коментар

• Доста гласове против се забелязват в протокола, който е пълен с грешки. Най-фрапантната е, че в протокола е видно как вместо да гласуват предложението на ING за 90% дивидент ОСА гласува за 100% Фонд "Резервен" ... (т.6.3)
          Нещастници - то явно в Русе няма много юристи, а особено мислещи ...

Не е ли имало някакви въпроси там? Нещо много постен е протокола.

Коментар

• Нищо не се е случило, и досега компанията се управляваше от г-н Шойлеков, а г-н Соколов се занимаваше главно със завода в Румъния...

Коментар

• Ава бледолики не е толкова проблема в Боята ми в бледоликите ви управници дет ги избират цървулаците - тъпаци и после мрънкат че с гладни.То с туй крадене се прочухме у вселената и кой да ни вярва ся ? Ми тъй ша става от страх ша се продават компании струващи много повече.За пример мой вземем талашитените компании.Нъл знайте ква капитализация бяа избарали......Вселенска.Ма тук фондове разни улезли не знам си кво още.Ми кат са налага да продават щот ората си теглят парите а купувачите дебнат да лапнат още по-ниско така ше е.Ма нъл знайте приказката за мутната вода и рибата Не я забравяйте Никога !!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                Съни, вероятно ме бъркаш с някого - аз лично почти никога не минавам нито в едната нито в другата едната крайност. А и вече поне от 6 месеца (откакто видях годишния отчет и чух за преоценки и преструктуриране), макар и ненатрапчиво, обяснявам тук, че според мен нещата около Оргахим не вървят на добре.

А коментара ти за Поликолор не го разбирам - да не би Оргахим да капитализира резултатите на Поликолор или пък румънския мениджмънт да поеме на половин работен ден управлението и развитието на Оргахим. То верно, че Букурещ е на около 60 км от Русе, ама чак пък толкова.
                аз също съм си казвала мнението ...преди година
                и за данъчните врътки и за производството...

нямах предвид конкретно мнението ти, че прескача в другата крайност, а че като се започне с критиките се стига отново до крайности

Мислиш ли, че подадената оставка не е договорена и няма решение, че говориш за ...автопилот ...
                просто мисля, че в момента цената отговаря на ситуацията, която няма да се задържи дълго - ще видим

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                  Че какво толкова е станало с Оргахим П/Е -то му сега е 18 до 12 има още мегдан .Нормална си е цената а тези дето го купуваха на 800 при П/Е 9О не са си научили урока предварително и сега си носят последствията.
                  едно уточнение - когато купуваха на 800, П/Е беше 27, ако помня добре просто имаха голяма печалба тогава. То затова е казано, че играта само с П/Е си е малко на риск, но кой да слуша
                  дано поне на Арома П/Е да е по-добро

Коментар

• Компания: Оргахим АД-Русе
                    Дата: 31/07/2008 15:10:20
                    Тип: Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти

Считано от 30.07.2008г, г-н Иван Александров Соколов е освободен от заеманата от него досега длъжност - изпълнителен директор на “ОРГАХИМ” АД Русе. Г-н Иван Соколов пое управлението на дружеството през 2004 г. и за периода, през който беше изпълнителен директор на “Оргахим” - Русе, успя да консолидира компанията и да я утвърди като лидер в производството и продажбите на лаково-бояджийски материали в България. Под негово ръководство бяха въведени нови продукти и технологии, бяха завоювани нови пазари, доразвита беше дистрибуторската мрежа, подобрени бяха условията за труд в компанията. Общото събрание на акционерите на “Оргахим” АД освободи г-н Силвиу Сорин Мокану от Надзорния съвет на дружеството, като на неговото място бе избрана г-жа Кармен Сегете. В надзорния съвет остават г-жа Ирена Матеева Комитова и председателят УАЙТБИИМ ХОЛДИНГС ЛИМИТИД представлявано от г-н Йон Александър Флореску. Новият Управителен съвет включва г-жа Сесилия Бетциу, г-н Живко Любенов Минков и г-н Бойко Пенев Шойлеков. Г-н Шойлеков бе избран и за и.д. изпълнителен директор на дружеството.
                    Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Съни, вероятно ме бъркаш с някого - аз лично почти никога не минавам нито в едната нито в другата едната крайност. А и вече поне от 6 месеца (откакто видях годишния отчет и чух за преоценки и преструктуриране), макар и ненатрапчиво, обяснявам тук, че според мен нещата около Оргахим не вървят на добре.

А коментара ти за Поликолор не го разбирам - да не би Оргахим да капитализира резултатите на Поликолор или пък румънския мениджмънт да поеме на половин работен ден управлението и развитието на Оргахим. То верно, че Букурещ е на около 60 км от Русе, ама чак пък толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                        Да видим докъде ще я докарат на автопилот.
                        Мисля, че след Q3 и до края на годината и още промоции ще видим.
                        тъй де, от едната крайност...в другата))
                        Та, какво за автопилота....к'во е станало с пилота?

Какво става с Поликолор, да не ...бяга от Румъния

Коментар

• Че какво толкова е станало с Оргахим П/Е -то му сега е 18 до 12 има още мегдан .Нормална си е цената а тези дето го купуваха на 800 при П/Е 9О не са си научили урока предварително и сега си носят последствията.

Коментар

• Да видим докъде ще я докарат на автопилот.
                            Мисля, че след Q3 и до края на годината и още промоции ще видим.

Коментар

• на двуцифрени ще се замисля за ипотека ) но да не викаме дявола..

Коментар

• Абе, като знам че големите пакети са на двуцифрена цена,

не ми се мисли!;-)

Коментар

Working...
                                X