IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tedi79
    Първоначално изпратено от Инвеститор1
    Прогнозирам нива твърдо под 400 лв. утре, ако днес няма отчет!

Не е препоръка.
    Аз пък прогнозирам 500 лв. до отчета в понеделник..:-). Ако не го предадат и тогава - може и пак да ги спрат..:-).. знаете какво следва пък като ги пуснат после...!
    Да бе 500,ама баки с боя който ще ти залеят най-цветните ти мечти(бои)...

Коментар

• Първоначално изпратено от tedi79
      Първоначално изпратено от Инвеститор1

Не е препоръка.
      Аз пък прогнозирам 500 лв. до отчета в понеделник..:-). Ако не го предадат и тогава - може и пак да ги спрат..:-).. знаете какво следва пък като ги пуснат после...!
      Вече наистина го надувате.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Инвеститор1

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Инвеститор1

Не е препоръка.
          Е човека ти каза, че ще излезе утре или в понеделник

Коментар

• Прогнозирам нива твърдо под 400 лв. утре, ако днес няма отчет!

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от M5
              106 продължават да ви пълнят, въпроса е кога на вас ще ви светне, че ПФБК са доста голям индикатир на БФБ...
              ПФБК палниха и PETHL на 13.10

Коментар

• Poncho доколкото знам по-голямата част от продукцията се продава на вътрешния пазар. Така че това с валутните разлики звучи доста добре, но реално засяга малка част от приходите и в дългосрочен план този тип хеджиране не вярвам да има влияние. Между другото смятам че валутните печалби реализирани в последните години не са в резултат на хеджиране, а на спада на долара и от там на обезценката на ЗУНКа.

Коментар

• 106 продължават да ви пълнят, въпроса е кога на вас ще ви светне, че ПФБК са доста голям индикатир на БФБ...

Коментар

• абсолютно ще съжаляват продалите

Коментар

• абсолютно

Коментар

• И какво е това 500 - 500баки с боя ли или теб така ти изнася, както казах честито на продалите на 450 лв и много късмет ще е нужен на закупилите на тези нива - тъй наречената дългосрочна инвестиция са направили...

Коментар

• Някои много ще съжаляват, че са продали под 500...

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                            Първоначално изпратено от Nicki
                            Първоначално изпратено от Abritus
                            Честито момчета издигнахте се в ранга голям балон. Годишната печалба от основната дейност на това дружество е не повече от 4 млн. При капитализация 220 млн. това прави П/Е 55. Да не говорим за П/Б 15. Определено минахте Софарма като най-голям балон в Софикс.
                            Abritus, мисля че 4 мнл печалба ще я видим още на 6м тази година....
                            Иначе вярно се вдигна доста за кратко време, но тези които купуват на тези нива явно знаят какво ще излезе в отчета.
                            Със сигурност няма да са 4 млн освем ако не изкарат пак от някаде извънредни приходи.
                            Да ти кажа ли реалната печалба за първото трим колко е според мен:
                            Приходи от дейността 21323
                            минус Разходи за дейността 20221
                            плюс Приходи от лихви 92
                            минус Разходи за лихви 367
                            Резултат: 827 хил лева

Положителни и отрицателни разлики от операции с финансови активи и инструменти, положителни и отрицателни разлики от промяна на валутни курсове и други финансови приходи и разходи са със случаен характер и са кратковременни.
                            По принцип едно нормално функциониращо предприятие винаги има повече финансови разходи отколкото приходи (изключвам холдингите). Това че сега финансовите приходи са повече от разходите е инцидентно.
                            Питам ако тези други финансови приходи бяха случайно в графата други финансови разходи, нещо което е напълно възможно колко щеше да е печалбата (щеше да има загуба) и колко щеше да е цената на акцията. Да разчиташ на случайни приходи и да пазаруваш на тях на безбожни цени е несериозно според мен, но всеки си знае.
                            Съгласен съм, че толкова е печалбата. Много ясно, че не гледам (поне аз) случайни приходи. Още повече, че тази година няма да ги има след като решиха въпроса със ЗУНК. Това което гледам обаче е, че спрямо 3м2006 са направили 2 млн. печалба в повече. Включи и амортизациите, които също се качват.... Също така, всички които търгуваме тази позиция знаем, че първото тримесечие е най-слабо за Оргахим.
                            Не казвам, че не се вдигна много, казвам че тренда (в самото предприятие) тази година е повече от добър и надминава най-смелите ми очаквания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                              Положителни и отрицателни разлики от операции с финансови активи и инструменти, положителни и отрицателни разлики от промяна на валутни курсове и други финансови приходи и разходи са със случаен характер и са кратковременни.
                              По принцип едно нормално функциониращо предприятие винаги има повече финансови разходи отколкото приходи (изключвам холдингите). Това че сега финансовите приходи са повече от разходите е инцидентно.
                              Питам ако тези други финансови приходи бяха случайно в графата други финансови разходи, нещо което е напълно възможно колко щеше да е печалбата (щеше да има загуба) и колко щеше да е цената на акцията. Да разчиташ на случайни приходи и да пазаруваш на тях на безбожни цени е несериозно според мен, но всеки си знае.
                              Доста едностранчиво Abritus. Ще ти отговоря с чужди думи:

Първоначално изпратено от La Costa
                              30.01.2007 г.
                              На първо четене някой би си казал: "И кво ся? Аз си купувам производител на бои и лакове, а се оказва, че си давам парите на некви дето правят финансови врътки!"

Само че нещата стоят малко по-различно. Забелязах, че през годините печалбата им от разлики от операции с финансови инструменти и от промяна на валутните курсове е в обратна зависимост от курса на долара - при обезценяване на долара тя нараства и обратното. Това ме навежда на мисълта, че управляващите това дружество са достатъчно далновидни и при положение, че реализират продукцията си на външни пазари като Турция, Египет, Средния Изток, бившите Съветски републики и др. /където е много вероятно да търгуват в долари/ същевременно са хеджирали валутния риск на валутните пазари. По този начин при отслабване на долара им намаляват доларовите приходи от продажби /пресметнати в евро/, но пък печелят от валутни и финансови операции. При засилване на долара положението се обръща, но в крайна сметка постигат стабилност на своите приходи и елеминират валутния риск, за което мениджмънтът заслужава поздравления.

Това е моето лично предположение и е препоръка единствено към повече размисли и по-малко страсти!

Коментар

• Първоначално изпратено от M5
                                Първоначално изпратено от B.Graham
                                Другари фирмата си е много добра.Просто има нужда вече от несъществена корекция, която няма начин да не дойде.Но след като се види H1.Аз за съжаление не успях да се върна тук.
                                Хубава е но на други нива иначе какви са очакванията които вдигнаха ОРГХ с 90% за 10 дена, при положение че отчета дори беше по-лош на годишна база, нали видя приходите от дейноста малко над 1,3 мил. - е какво толкова скрито има тука, не разбрах, а???
                                Същите очаквания които направиха ХДПАТ 22 000 лева, например .Споко всеки си има любими акции.Засега понеже не участваме сме сред губещите.Ако им спрат акциите пак може да сме сред печелившите
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X