IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• spored vas kakva 6te mu bade pe4albata ot tazi sdelka

В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Оргахим АД-Русе /ORGH/:
    Оргахим АД плати изцяло задълженията си към държавата по Закона за уреждане на несъбираемите кредити (ЗУНК) в размер на 13 703 хиляди щатски долара и 14 384 хиляди лева. Към дата 30.04.2007 г. Оргахим АД няма задължения по ЗУНК към държавата.
    Прилагаме информация за направените плащания към държавата:
    Плащане 2006 2007
    Лихви, в хиляди USD 4 458 хил. USD 663 хил. USD
    Главница, в хиляди USD 8 582 хил. USD
    Лихви, в хиляди BGN 4 885 хил. лв 261 хил. лв
    Главница, в хиляди BGN 9 238 хил. лв
    Общо платени хиляди USD 4 458 хил. USD 9 245 хил. USD
    Общо платени хиляди BGN 4 885 хил. лв 9 499 хил. лв

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
      Другари фирмата си е много добра.Просто има нужда вече от несъществена корекция, която няма начин да не дойде.Но след като се види H1.Аз за съжаление не успях да се върна тук.
      Хубава е но на други нива иначе какви са очакванията които вдигнаха ОРГХ с 90% за 10 дена, при положение че отчета дори беше по-лош на годишна база, нали видя приходите от дейноста малко над 1,3 мил. - е какво толкова скрито има тука, не разбрах, а???

Коментар

• Първоначално изпратено от Nicki
        Първоначално изпратено от Abritus
        Честито момчета издигнахте се в ранга голям балон. Годишната печалба от основната дейност на това дружество е не повече от 4 млн. При капитализация 220 млн. това прави П/Е 55. Да не говорим за П/Б 15. Определено минахте Софарма като най-голям балон в Софикс.
        Abritus, мисля че 4 мнл печалба ще я видим още на 6м тази година....
        Иначе вярно се вдигна доста за кратко време, но тези които купуват на тези нива явно знаят какво ще излезе в отчета.
        Със сигурност няма да са 4 млн освем ако не изкарат пак от някаде извънредни приходи.
        Да ти кажа ли реалната печалба за първото трим колко е според мен:
        Приходи от дейността 21323
        минус Разходи за дейността 20221
        плюс Приходи от лихви 92
        минус Разходи за лихви 367
        Резултат: 827 хил лева

Положителни и отрицателни разлики от операции с финансови активи и инструменти, положителни и отрицателни разлики от промяна на валутни курсове и други финансови приходи и разходи са със случаен характер и са кратковременни.
        По принцип едно нормално функциониращо предприятие винаги има повече финансови разходи отколкото приходи (изключвам холдингите). Това че сега финансовите приходи са повече от разходите е инцидентно.
        Питам ако тези други финансови приходи бяха случайно в графата други финансови разходи, нещо което е напълно възможно колко щеше да е печалбата (щеше да има загуба) и колко щеше да е цената на акцията. Да разчиташ на случайни приходи и да пазаруваш на тях на безбожни цени е несериозно според мен, но всеки си знае.

Коментар

• Другари фирмата си е много добра.Просто има нужда вече от несъществена корекция, която няма начин да не дойде.Но след като се види H1.Аз за съжаление не успях да се върна тук.
          Life won't wait for you.

Коментар

• [quote="ГОТОВ ДА ЗАГУБИ"]
            Първоначално изпратено от M5
            Първоначално изпратено от ГОТОВ ДА ЗАГУБИ
            Първоначално изпратено от mm4444
            Имам акции тук, но не ми харесва това което става[/quote
            като не ти харесва просто продавай, прибираш си льофчетата и се насочваш към друга позиция. На мен ми харесва, даже много, защо ли тези от Бенча купуват???? Дали и те са толкова глупави като НАС?
            А защо Булброкърс и ПФБК продават или за теб Бенча е по-голям индикатор, сметни на сегашните нива, за какви параметри говорим а не да ни даваш акъл...
            Ако всичко на борсата бе до сухите цифри, то тогава всичко щеше да е прекалено лесно и ясно, но на борсата се търгуват очаквания, а колкото да препоръките, на никого не давам препоръки, всеки си има ТИКВА, да мисли и да преценя..... да продава и купува,...........
            Да де ОЧАКВАНИЯ, само дето тук се изтъргуваха за 10 год. напред иначе не е никак лошо да си оптимист..

Коментар

• Първоначално изпратено от mm4444
              Имам акции тук, но не ми харесва това което става
              А когато излезе отчета за Q2 не допускаш ли поне малко че може и да ти хареса?

Коментар

• [quote="M5"]
                Първоначално изпратено от ГОТОВ ДА ЗАГУБИ
                като не ти харесва просто продавай, прибираш си льофчетата и се насочваш към друга позиция. На мен ми харесва, даже много, защо ли тези от Бенча купуват???? Дали и те са толкова глупави като НАС?
                А защо Булброкърс и ПФБК продават или за теб Бенча е по-голям индикатор, сметни на сегашните нива, за какви параметри говорим а не да ни даваш акъл...
                Ако всичко на борсата бе до сухите цифри, то тогава всичко щеше да е прекалено лесно и ясно, но на борсата се търгуват очаквания, а колкото да препоръките, на никого не давам препоръки, всеки си има ТИКВА, да мисли и да преценя..... да продава и купува,...........

Коментар

• [quote="ГОТОВ ДА ЗАГУБИ"]

Коментар

• [quote="mm4444"]Имам акции тук, но не ми харесва това което става[/quote

Коментар

• Имам акции тук, но не ми харесва това което става

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                        Честито момчета издигнахте се в ранга голям балон. Годишната печалба от основната дейност на това дружество е не повече от 4 млн. При капитализация 220 млн. това прави П/Е 55. Да не говорим за П/Б 15. Определено минахте Софарма като най-голям балон в Софикс.
                        Abritus, мисля че 4 мнл печалба ще я видим още на 6м тази година....
                        Иначе вярно се вдигна доста за кратко време, но тези които купуват на тези нива явно знаят какво ще излезе в отчета.

Коментар

• Ами това е нашата реалност, лошото е че с таква балони като ОРГХ ние ще го ядем по другите позиции като се спука ще повлече и читавите дружества - пълно малоумие, един производител на бой....

Коментар

• Prekaleno burzo se nadu cenata, a predstoqt meropriqtiq, koito ste izdurpat dosta cash ot burzo narastnalite pozicii

I am out of here, at least for now

Uspeh

Коментар

• Честито момчета издигнахте се в ранга голям балон. Годишната печалба от основната дейност на това дружество е не повече от 4 млн. При капитализация 220 млн. това прави П/Е 55. Да не говорим за П/Б 15. Определено минахте Софарма като най-голям балон в Софикс.

Коментар

• ORGH се превръща в един от обичайните български балони, което не само не се интересува много много от законни срокове, правила на БФБ, но и ще се спука да не кажа много скоро, то доста скоро....
                                Ами Успех на купилите на цени от 450 лв и поздравления за продалите на тези нива...

Коментар

Working...
                                X