IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SubZero
    Първоначално изпратено от заядливецът
    Реших най-накрая да го погледна този "фантастичен" отчет който така изду цената тук. Ама момци реалната печалба е около 300 хил. лв., като приспадним еднократните финансови врътки. И това при неповторимо топло първо тримесечие (строителството не беше засегнато от зимата) което надали ще се повтори следващите 20-30 г.
    Ако си направи човек обективен анализ справедливата цената на акция за момента не е повече от 200 лв. Умнатааа!
    Нямам нищо против да смяташ цената за малко прекалено оптимистична. Но да твърдиш, че "реалната" печалба е само 300 хил., означава, че целиш да уплашиш някоя дребна рибка.
    Или...
    Не търси конспирация или каквото и да е било, тук не дребната рибка трябва да те плаши, а когато голямата те вкара в капана, който вече е задействан. И понеже free float е доста символичен, човек с 100хил лв може да ви манипулира как той си иска. Пак казвам честито на продалите на 450 лв и Sorry за купилите..

Коментар

• Първоначално изпратено от заядливецът
      Реших най-накрая да го погледна този "фантастичен" отчет който така изду цената тук. Ама момци реалната печалба е около 300 хил. лв., като приспадним еднократните финансови врътки. И това при неповторимо топло първо тримесечие (строителството не беше засегнато от зимата) което надали ще се повтори следващите 20-30 г.
      Ако си направи човек обективен анализ справедливата цената на акция за момента не е повече от 200 лв. Умнатааа!
      Нямам нищо против да смяташ цената за малко прекалено оптимистична. Но да твърдиш, че "реалната" печалба е само 300 хил., означава, че целиш да уплашиш някоя дребна рибка.
      Или...

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
        Първоначално изпратено от заядливецът
        И да им говориш за цени и отчети, няма смисъл. Които гледа тези неща, не купува на тези нива. Освен спекуланти друг не остана да купува . Момци - не е лошо да хвъляте едно око и на долното ценово ограничение за деня колко е. Умнатааа.
        Момчета и момичета, за съжаление балона Оргахим трудно ще се спука, защото най-големия ПФ и ДФ-нему производни, яко са се "нататрузили" вътре. При тази ликвидност няма как да падне цената. Трябва съвсем да го спрат от търговия, че да се разбере, че балона се е спукал. За съжаления Доверие е моят ПФ.
        Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от заядливецът
          И да им говориш за цени и отчети, няма смисъл. Които гледа тези неща, не купува на тези нива. Освен спекуланти друг не остана да купува . Момци - не е лошо да хвъляте едно око и на долното ценово ограничение за деня колко е. Умнатааа.

Коментар

• Реших най-накрая да го погледна този "фантастичен" отчет който така изду цената тук. Ама момци реалната печалба е около 300 хил. лв., като приспадним еднократните финансови врътки. И това при неповторимо топло първо тримесечие (строителството не беше засегнато от зимата) което надали ще се повтори следващите 20-30 г.

Коментар

• Тук май само се чудите да се надлъгвате, каквато и печалба да изкара тя е отдавна в цената, по-интересното е ако изкара лош отчет за шестмесечието, вълната от разбирачи ще върне цаната на доста позабравени нива, но тепърва ще стане ясно - аз не хвърлям боб, за разлика от тукашните акционери, а гледам фундамента, който никак, ама никак не ми се вързва с тези цени...

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                Първоначално изпратено от Nicki
                Хайде да се пробваме - аз казвам 60 млн. приходи от продажби и 4 млн. печалба от оперативна дейност плюс амортизациите

(само предположение естествено - не е препоръка за нищо )
                А какво ще кажеш за около 45 млн. приходи и 4,2 млн. нетна печалба?

Ако се окажа прав, от сега предупреждавам КФН, че НЕ съм Инсайдер и НЕ притежавам никаква информация. Хвърлях боб и така показа.

И така пак става само че ми се струва че много висока норма на печалба залагаш но ще видим, не се знае, може и да познаеш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Nicki
                  Хайде да се пробваме - аз казвам 60 млн. приходи от продажби и 4 млн. печалба от оперативна дейност плюс амортизациите

А какво ще кажеш за около 45 млн. приходи и 4,2 млн. нетна печалба?

Ако се окажа прав, от сега предупреждавам КФН, че НЕ съм Инсайдер и НЕ притежавам никаква информация. Хвърлях боб и така показа.

Коментар

• Балон не балон ама кеф като се надува.

Коментар

• Хайде да се пробваме - аз казвам 60 млн. приходи от продажби и 4 млн. печалба от оперативна дейност плюс амортизациите

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                        Poncho доколкото знам по-голямата част от продукцията се продава на вътрешния пазар. Така че това с валутните разлики звучи доста добре, но реално засяга малка част от приходите и в дългосрочен план този тип хеджиране не вярвам да има влияние.
                        Ето реализацията за 2006 г.: "Компанията реализира продукцията си както на вътрешния, така и на международния пазар. Делът на износа за текущата година представлява 56 % от общите продажби, като за 2005 година е бил 57%."

Първоначално изпратено от Abritus
                        Между другото смятам че валутните печалби реализирани в последните години не са в резултат на хеджиране, а на спада на долара и от там на обезценката на ЗУНКа.
                        Съгласен съм с това. Вече ЗУНК-а го няма и ще можем на чисто да оценим компанията. Започнаха нови производства и за мен шестмесечния отчет ще е определящ за бъдещето на компанията и на цената - понякога различни неща. Все още обаче никой не знае конкретни цифри.

Коментар

• Първоначално изпратено от lawyer
                          Колеги, призовавам за малко спокойствие - нека видим отчета, да го разгледаме и тогава да преценим издуване ли е или не. В момента при липса на отчет коментарите приличат малко на "тука има - тука нема".
                          Напълно подкрепям!

Коментар

• Колеги, призовавам за малко спокойствие - нека видим отчета, да го разгледаме и тогава да преценим издуване ли е или не. В момента при липса на отчет коментарите приличат малко на "тука има - тука нема".

Коментар

• Първоначално изпратено от alex2511
                              Първоначално изпратено от B.Graham
                              Първоначално изпратено от tedi79
                              Първоначално изпратено от Инвеститор1
                              Прогнозирам нива твърдо под 400 лв. утре, ако днес няма отчет!

Не е препоръка.
                              Аз пък прогнозирам 500 лв. до отчета в понеделник..:-). Ако не го предадат и тогава - може и пак да ги спрат..:-).. знаете какво следва пък като ги пуснат после...!
                              Вече наистина го надувате.
                              Съгласен съм че се надува можеше да стане и по бавно,имам акции достатъчно.
                              Когато се издуе както при ELTOS, чак тогава може да се притесняваме

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                                Първоначално изпратено от tedi79
                                Първоначално изпратено от Инвеститор1
                                Прогнозирам нива твърдо под 400 лв. утре, ако днес няма отчет!

Не е препоръка.
                                Аз пък прогнозирам 500 лв. до отчета в понеделник..:-). Ако не го предадат и тогава - може и пак да ги спрат..:-).. знаете какво следва пък като ги пуснат после...!
                                Вече наистина го надувате.
                                Съгласен съм че се надува можеше да стане и по бавно,имам акции достатъчно.

Коментар

Working...
                                X