If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
na mene mi e mnogo interesno koi im e potvurdil otcheta na BFB v 20:45???????? Takova neshto vijdam za purvi put. Sigurno picha ot ohranata go e vidial i go e kachil. Koi ot slujitelite inache shte visi tam da chaka po noshtite niakoi si da prashta otchet. Tova si e jiva shashma i ima iavno dosta levaci da kupuvat na tia niva pri polojenie che tazi novina e izkunsumirana otdavna veche. Aide chestito
Тука схемата ми напомня малко в-к Пари и БенчМарк ... Значи борсата публикува отчета в 20:45 (?!?!?!?!?) и пича от Инвестор-а явно вечерно време това му е работа - да цъка рефреш на сайта на борсата, за да пусне новината в 21:09 !!! Е писна ми просто от тая скапана държава в която всички с пари могат да правят каквото си поискат и да ни правят на глупаци!
na mene mi e mnogo interesno koi im e potvurdil otcheta na BFB v 20:45???????? Takova neshto vijdam za purvi put. Sigurno picha ot ohranata go e vidial i go e kachil. Koi ot slujitelite inache shte visi tam da chaka po noshtite niakoi si da prashta otchet. Tova si e jiva shashma i ima iavno dosta levaci da kupuvat na tia niva pri polojenie che tazi novina e izkunsumirana otdavna veche. Aide chestito
Тука схемата ми напомня малко в-к Пари и БенчМарк ... Значи борсата публикува отчета в 20:45 (?!?!?!?!?) и пича от Инвестор-а явно вечерно време това му е работа - да цъка рефреш на сайта на борсата, за да пусне новината в 21:09 !!! Е писна ми просто от тая скапана държава в която всички с пари могат да правят каквото си поискат и да ни правят на глупаци!
бах маа му!
тия са изкарали 3,5 млн. печалба от основната дейност за второто тримесечие
ще вземат да си оправдаят цената, дето пищях че е двойно над реалната
Ама и много се търгува с вътрешно инфо на нашта борса беее, нямам думи
А КаФеНе-то си сърба кафенце и се занимава с кокошкарски истории
аа, и верно новия счет. продукт е супер :lol:
Заядливец, не мисля, че тук има търговия с вътрешно инфо. Или поне не толкова грубо. Просто такъв е пазарът сега. Какво му стана на EUBG например, че вчера скочи с 10%? В случая с Оргахим просто беше добро стечение на обстоятелствата - много оптимизъм и случайно добър отчет.
ot 250 na 470 za njakolko dena bez koj znae kakva prichina i nikoj ama nikoj ne e znael za tozi otchet ... dobre, ste predam ... a v Djado Koleda vjarvash li? Sega do kolko ste go pompame do P/E 30? Vasha si rabota de. Spored men, otcheta veche e v zenata, no vseki sam si znae
Доста повърхностно виждане. Аз също бях от тези, които "помпаха" цената от 250 до към 420 лева, но не защото имах някаква вътрешна информация, а защото си бях направил сравнително добре прогнозите /за 5,5 млн печалба и 59 млн лв приходи/. Ако ти не си успял, това не означава, че всички останали са търгували с вътрешна инфорамация.
Разсъждения от типа "Гроздето е кисело, защото е високо" не помагат на никого.
ot 250 na 470 za njakolko dena bez koj znae kakva prichina i nikoj ama nikoj ne e znael za tozi otchet ... dobre, ste predam ... a v Djado Koleda vjarvash li? Sega do kolko ste go pompame do P/E 30? Vasha si rabota de. Spored men, otcheta veche e v zenata, no vseki sam si znae
Причината се казваше Q1, а сега е още по-голяма и се казва Q2...:-). Оргахим е едно истинско работещо предриятие с добър мениджмънт и много добри печалби, за разлика от други търгуващи се на борсата с много по-висок P/E, неработещи или източващи се от мажоритарите и тн... А цената ще я определи Цар Пазар.. :-)! Успехи на всички!!!
Abe kato mu gledam grafikata na ORGH si mislja, che voobste njama turgovia s vutreshna informazia na BSE, ama VOOBSTE!
Tozi otchet e veche v zenata prijateli ... vie se redete na opashka utre ...
Dokato nie se iznenadvame i ahkame i ohkame, kolko e dobur otcheta, njakoj si pie whisky-to i ni se smee na akula, a utre ste ni prodava ...
Това е доста некоректно твърдение. При подобни новини винаги има хора, които знаят предварително (не само в БГ). Въпросът е колко са те. И при всички положения мнозинството не е в тази група. Така, че това си е чиста манипулация, на която едва ли някой ще се върже. Но едно не отричам: след отчета за първото тримесечие очакванията към този за полугодието бяха високи и това допълнително спомогна за цените над 400 лв. е, сега тези очаквания си мисля, че даже са надминати. остава да видим реакцията на пазара. Но твърдения като това са несериозни. А и ако има съмнения в държавата си има орган, който има всички права и възможности да провери дали такава информация е имало и дали някой се е възползвал от нея. И едва ли някой с приказки тук може да е по-меродавен.
Коментар