IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• това пък как ти хрумна
    иначе днес гледам и продавачи се събрали

Коментар

• Това не го ли държаха бившите сикаджии?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
        някой фонд мениджър с топки няма ли, да се включи, че като гледам не събираме 5-те %
        Здравейте...Приветствам идеята ви...

нямам акции ,но както съм писал преди .тук ми е ''старата любов"

..преди време Адванс инвест на Карол имаха ъм .мисля 40К АКЦИИ......

Евенуално официално запитване би помогнало.

УСПЕХ

Коментар

• някой фонд мениджър с топки няма ли, да се включи, че като гледам не събираме 5-те %

Коментар

• Мнооого трудна задача си поставяте пичове.
            Не бих участвал, защото не вярвам че би успяло начинанието. Но искренно ще ви стискам палци ако решите все пак да се пробвате и много ще се изкефя ако успеете!

Първо добре разучете с кой е свързан мажо. Никой не си дава лесно кокала.

Коментар

• И аз това си мислех и според мен може да клекне, щото реално почти не губи.
              А искането може да е за:

"да искат от общото събрание или от окръжния съд назначаването на контрольори, които да проверят цялата счетоводна документация на дружеството и да изготвят доклад за констатациите си"

Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Става....Трябва една оценка на "Блатцето" от независим оценител и може и да може....
              Преди да влизате в разходи по оценители и адвокати, що не внесете в съда едно искане и с него да отидете при мажото...Ако е умен и не му се влиза в полезрението на медиите и властта може и да пусне гювеч, вместо кръвчица....

Коментар

• Става....Трябва една оценка на "Блатцето" от независим оценител и може и да може....
                Преди да влизате в разходи по оценители и адвокати, що не внесете в съда едно искане и с него да отидете при мажото...Ако е умен и не му се влиза в полезрението на медиите и властта може и да пусне гювеч, вместо кръвчица....

Коментар

• Хмм, благодаря за предоставената информация. Ако има кой да се нагърби с нелеката задача да се обединим до тези 5%, аз бих помагал с моите 18000 акции и с всякаква административна помощ, която ще бъде нужна.

Коментар

• Всъщност по точка 1 за вреди, примери много как мажо източва компанията...

ето последния от преди 2 месеца:

"На 06.12.2010 г. "Северкооп - Гъмза Холдинг" АД придоби 6 230 броя акции (23,38%) от капитала на дъщерното дружество "Блатца" АД, гр. Ракитово за обща стойност 149 520 лв."

Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    То хубаво цитираш закона, но как ще докажеш бездействие на мажото.????

Коментар

• То хубаво цитираш закона, но как ще докажеш бездействие на мажото.????

Коментар

• Чл. 118. (1) Лица, притежаващи заедно или поотделно най-малко 5 на сто от капитала на публично дружество, при бездействие на управителните му органи, което застрашава интересите на дружеството, могат да предявят пред съда исковете на дружеството срещу трети лица. Като страна по делото се призовава и дружеството.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Лицата по ал. 1 могат:

1. да предявят иск пред окръжния съд по седалището на дружеството за обезщетение на вреди, причинени на дружеството от действия или бездействия на членовете на управителните и контролните органи и на прокуристите на дружеството;

2. да искат от общото събрание или от окръжния съд назначаването на контрольори, които да проверят цялата счетоводна документация на дружеството и да изготвят доклад за констатациите си;

3. да искат от окръжния съд свикване на общо събрание или овластяване на техен представител да свика общо събрание по определен от тях дневен ред;

4. (нова - ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 27.03.2009 г.) да искат включването на въпроси и да предлагат решения по вече включени въпроси в дневния ред на общото събрание по реда на чл. 223а от Търговския закон.

(3) (Нова - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Съдът се произнася незабавно по исканията по ал. 2, т. 2 и 3.

Коментар

• Имам немалък пакет от акции тук и се интересувам какво точно може да постигнем, ако съберем 5% наистина? Дори да успеем да предложим за гласуване разпределяне на дивиденти, с нашите 5% срещу 13% на Райнхайм не виждам как ще се приеме това решение, ако мажоритаря не го подкрепи.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                            Не знам ,винаги съм бил дребна риба.... може да се провери на ОСА колко процента от капитала гласуват и кой са....
                            Мече, разбирам иронията ти...
                            Мажо има 13 % и 5% вършат работа по принцип...НООО, защо си мислиш, че мажото не се е подсигурил с още поне 65% от присъстващите....
                            Имам и 5%, 9%, 10% и 20% от НАД...И едно знам...
                            Когато мажо е тъп, си наема умни адвокати...

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                              Не знам ,винаги съм бил дребна риба.... може да се провери на ОСА колко процента от капитала гласуват и кой са....
                              На последното събрание са присъствали 13,78%, като 13% са на Райнхайм...

Коментар

• 3000 + 1000 тия дни

Коментар

Working...
                                X