IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• така, така- и аз така си ги събирам, по 25 по 25. Не бързам.
    Така правих преди време и с ЕЛТОС, я ги виж сега къде са. Абе нямам оплаквания и тази година, корекцията ме пожали отвсякаде, а ако не са и няколкото дървета дето ги имам в портфейла си....кой знае къде щях да съм.
    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Номера е да се пазари когато няма търсене и да си купиш кротко без да те надкачват постоянно и да събираш по 25 бройки. И аз гризнах на 3,05 при едно от изсипванията. Този път ще ги подържа малко по-дълго. Убеден съм, че преди отчета пак ще почнат да обират по цена продава .

Коментар

• na 2,60 dopalnih samo, inache kakto ti kaza pazaruvah drugi pozcii naprimer DOVUHL na 2,50. tam rezultata beshe po-dobar, no ot tam veche izliazon na 6,80 i na 3.01 lv ponapazaruvah Gamza. abe koagato kakto dojde. No i az imam niakoi pozicii deto mi razkazvat igrata na portfeila, taka che i moite reshenia ne sa vse verni, naprotiv. naprimer BMREIT. tam mnogo se izdanih.

Коментар

• Съгласен съм, че 2,60 беше по-добро ниво за влизане отколкото 3,10, но тогава имаше много позиции по които ако си влязъл щеше да си напред с повече от тези 20% . Смятам, че позицията е добра за момента когато борсата е надолу и много компании са вече надути. Все пак П/Е тук е под 10. Кота 3,00 лв. трудно ще падне. Позицията е доста под върха на които е търгувана. При една добра новина ще излети.

Коментар

• Ааааа, мерси! време за влизане беше на 2,58-2,62 както и е все още на тези нива-3.00-3.05. Поне за мен е така, но има хора които смятат, че управлението им е лошо.
            Някой има ли идея кои взаимни фондове с влезли в тази позиция? Освен Адванс, които имат съвсем малко акции при тях, за други не знам.

Коментар

• Като гледам какви симпатични оферти взеха да се появяват в ляво,започва да ми става много по-симпатична тази позиция. Време е за смяна на стратегията и край на дребните врътки, поне до края на Април, когато очаквам нива от около 3,30. Момента за продажба предния път беше преди и малко след излизане консолидирания отчет. Може би и сега ще стане така. Честито на влезлите на 3,00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
                Медийни системи АД ще увеличава капитала си с 1,5 млн. лв., съобщи Българска фондова борса – София. Решението е взето от Съвета на директорите на дружеството вчера.

За записване ще бъдат предложени 1 500 000 акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1лв. Капиталът на компанията към момента е в размер на 2 млн. лв., като съотношението между издадените права и новите акции е 1/0,75. Това означава, че всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на притежаваните от него права, умножен по 0,75. Закръгляване към по-голямото цяло число се извършва, в случай че първата цифра след десетичната запетая е равна или по-голяма от 5.

Присвоеният борсов код на правата е R1MEDI. Увеличението ще се обслужва от ИП Ти Би Ай Инвест, а набирателната сметка трябва да бъде открита в Обединена българска банка АД. Конкретните дати за търговия с правата ще бъдат обявени след публикуване на съобщението в Държавен вестник и един централен ежедневник.

Медийни системи е най-големият производител на дискове в България и вторият по големина на Балканския полуостров. Книжата на компанията се търгуват на БФБ-София от 6 декември миналата година.

Печалбата на компанията за 2006 година възлиза на 438 хил. лв. спрямо 270 хил. лв. към 31 декември 2005. Нетните приходи от продажби нарастват с 33% на годишна база до 10,48 млн. лв.

Днес книжата на Медийни системи леко се повишиха с 0,2% до ниво от 5 лв. при минимален изтъргуван обем от 27 лота.
                Май си прав
                "Оптимизиране портфейла на холдинга
                През 2006 г. действията на Съвета на директорите бяха насочени към закупуване на акции от нови перспективни дружества. Закупени са 32 хил. акции от „Медийни системи „ АД, като се предвижда през първите месеци на 2007 г. акционерното участие на холдинга в дружеството да се увеличи. "
                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Диагностик,продължавай и не се ядосвай на заяжданията.Хора като мен с малко финансови знания имат полза от коментари като твоите

Коментар

• Първоначално изпратено от Developer
                    Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                    Да обемите са смешни. Въртя едни 100 - 200 акции . Тука печалбата може да е малка, но е почти сигурна. Не търгувам само тази позиция, де. Пак сме по-добре тука от Развитие да речем.
                    Просто не ме кефи да не търгувам като падат акциите, а тука риска е най-малък в момента според мен. За по-голямо влизане трябва повече оптимизъм на борсата за да почна да обирам от офертите продава. Много обичам когато хвана най-добрата сделка продава или купува за деня, а тази седмица имам две такива попадения за спорта А, в същото време съм и на работа и не мога да ги следя постоянно офертите. Карам го на нюх. Каквото капне е от полза.
                    извинявай, ама 200 акции х 3лв = 600лв*2%= 72лв. Транзакционните са ти грубо 1%и то ти останаха едни да пиеш едно уиски Не искам да разигравам варианта 100 акции и 1% Но пък имайки впредвид обеми от рода на 275 акции, ти си си направо един маркет мейкър Ако ги изсипеш ще сринеш акцията Не знам причината този водещ ИП да пазарува, вярвам, че имат такава (все пак показаха, че знаят какво правят), но не искам да знам какво ще стане ако реши да продава количествата които притежават. P/Eто е добро, ако окончателните са добри, вярвам, че ще има раздвижване, но като гледам примерно при РАЗХЛ какви обеми се въртят въпреки всичко...поне последното не може да докара кой знае какви интересни ситуации

Позицията все пак е добра и желая успех на всички!
                    Основната причина да правя дребни врътки са обемите , които са ми нужни да достигна 100 000 оборот за годината. Така спестявам едни 72 лв комисионни. А, при падаща борса и висок риск от загуба няма много такива позиции като Гъмза където риска от загуба да е минимален, хем и нещо да капне. Момента е добър и за кротко пълнене на Гъмзи, понеже когато всички се юрнат да купуват я се вредиш, я не.

600*2%=12 лв. Аз на тоз глад ги харесвам 12 лева Имам предвид чисти 1-2% печалба след приспадане на комисионните по сделките. Мога да сложа и ордер купува за 500 акции, ама едва ли някои ще ми ги пусне. Или ако ми ги напускат на по 25 ще ми излязат златни. Прави ми впечатление, че спрямо дневните обеми 100-200 акции са оптималния вариант купува или продава.

Диагностик , едно уточнение - 0,63 ст. е печалбата от неконсолидирания отчет. Причината да виждаме тези нива в момента е точно слабия консолидиран отчет. Печалбата на акция в него е 0,32лв. Там е ахилесовата пета на Гъмзата . Има доста нерентабилни предприятия в холдинга, които го дърпат назад. Винаги ще има съгласни и несъгласни с менията ти. Аз смятам, че си на ниво доста над средното във форума.

Коментар

• В този постинг ще наруша умишлено един от принципите, които съм си наложил като автоцензура за участието си във форума - да не влизам и не отговарям на лични нападки. Предлагам ти да оставиш на пазара и на останалите участници във форумите да преценяват на кого диагнозите и мненията са точни и на кого грешни.

Нямам претенции, че поставям диагнози на пазара и на отделните позиции, просто изразявам мнения. Опитвам се всичките ми изказвания да бъдат аргументирани и обосновани, както и максимално точни. Грешките си ги признавам на момента.

Ако прочетеш все пак постинга ще видиш, че всичко което в момента критикуваш е съобразено - направена е уговорката (ако печалбата се потвърди при одита); дивидентната доходност е изчислена и спрямо номинала и спрямо покупната цена към определен момент; не използвам термина дивидентна доходност защото за да се изчисли такава, следва да се се заложи конкретен дивидент, а в момента говорим за максимален потенциално възможен дивидент.

На никого не натрапвам мненията си и ако участниците във форума преценят, ще спра да ги изразявам. Просто прецених, че на форумите има нужда от повече мнения като тези, които изразявам и по-малко с лични нападки, заяждания и анимирани човечета, които вървят в тийнеджърските сайтове.
                      Не се крия зад анонимност. Преподавател съм в Икономически ВУЗ, занимавам се активно с консултантска дейност, имам усещането, че студентите ме харесват, написал съм много книги с практическа приложимост.

Коментар

• Диагностика, как ги презюмираш тези неща за максимално възможния дивидент бе човек ??? Според мен максималния дивидент би могъл да бъде 100% от одитираната печалба . Или ти се опитваш да кажеш със сложни думи едно толкова просто нещо като дивидентната доходност ??? Всъщност отново си с грешна диагноза . Дивидентната доходност е излишно да я смяташ като вземаш предвид номиналната стойност на акциите..........все пак няма как да си купиш акции на гъмзата по номинал нали . Успешни диагнози за в бъдеще.

Коментар

• По тази позиция нещо много почнахме да бъркаме в сметките, но то се дължи на това, че правим сметките без кръчмаря.

Все пак ще си коригирам постинга от вчера заради елементарната коректност. При печалба от 0.63 лв. на 1 акция, максимално възможния дивидент би могъл да бъде 31.5% (при 2 лв. номинал), а спрямо цена от 3- 3.15 към момента това би означавало потенциален максимум 20-21% към инвестираните в покупката средства. Това показва, че в крайна сметка печалбата на дружеството от предната година е добра ( ако се потвърди при одита) и съчетано с ниското p/b 0.65 има предпоставки за растеж на цената дори и при стагниращия в момента пазар. От само себе си обаче това в момента трудно би могло да стане и ролята на фитил може да бъде проекта на решение на Общото събрание.

Коментар

• Нещо сметките все ги бъркам ама то така по 12, по 12, полека-лека и те се натрупват.

Коментар

• 600*2%=12lw.
                              Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                                Да обемите са смешни. Въртя едни 100 - 200 акции . Тука печалбата може да е малка, но е почти сигурна. Не търгувам само тази позиция, де. Пак сме по-добре тука от Развитие да речем.
                                Просто не ме кефи да не търгувам като падат акциите, а тука риска е най-малък в момента според мен. За по-голямо влизане трябва повече оптимизъм на борсата за да почна да обирам от офертите продава. Много обичам когато хвана най-добрата сделка продава или купува за деня, а тази седмица имам две такива попадения за спорта А, в същото време съм и на работа и не мога да ги следя постоянно офертите. Карам го на нюх. Каквото капне е от полза.
                                извинявай, ама 200 акции х 3лв = 600лв*2%= 72лв. Транзакционните са ти грубо 1%и то ти останаха едни да пиеш едно уиски Не искам да разигравам варианта 100 акции и 1% Но пък имайки впредвид обеми от рода на 275 акции, ти си си направо един маркет мейкър Ако ги изсипеш ще сринеш акцията Не знам причината този водещ ИП да пазарува, вярвам, че имат такава (все пак показаха, че знаят какво правят), но не искам да знам какво ще стане ако реши да продава количествата които притежават. P/Eто е добро, ако окончателните са добри, вярвам, че ще има раздвижване, но като гледам примерно при РАЗХЛ какви обеми се въртят въпреки всичко...поне последното не може да докара кой знае какви интересни ситуации

Позицията все пак е добра и желая успех на всички!

Коментар

Working...
                                X