IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да, така е, номинала е 2 лв., грешката е моя и неволна . Варианта разделяне на акциите на 2 акции с номинал 1 лв и последващо увеличение на капитала 1:1 е напълно реализируем и удачен.

Коментар

• Номиналът е 2 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
        Лошо няма да не мърда когато борсата е надолу. ......... Няма друга позиция на цени от преди 2г.!
        Напълно правилно. Трудно може да се намери такава позиция, която при този срив да си поддържа цените, при това, запазвайки потенциала си за растеж. За мен всичко е в ръцете на ръководството на холдинга и зависи от решението, което ще предложат на общото събрание. Ако си "изиграят картите правилно", позицията може да се превърне в хитова, дори и пазара да остане стагниращ. Печалбата е 0.63 лв. на акция, което предполага възможност за дивидент до 21% (има и достатъчно парични наличности по баланса за това); счетоводната стойност е 4.83, което може да е предпоставка за сплит, който според мен е наложителен и може да се комбинира с разделяне на акциите с номинал 1 лв, вместо твърде екзотичните 3 лв.
        С настоящото изразявам неутрално лично мнение и не препоръчам на никого нищо, освен на мажоритаря. Готов съм пред него да аргументирам подробно становището си, включително и с допълнителни консултантски съвети. Последното важи обаче единствено и само, ако има сериозни намерения да превърне дружеството в сериозен участник на капиталовия пазар.

Коментар

• Да обемите са смешни. Въртя едни 100 - 200 акции . Тука печалбата може да е малка, но е почти сигурна. Не търгувам само тази позиция, де. Пак сме по-добре тука от Развитие да речем.
          Просто не ме кефи да не търгувам като падат акциите, а тука риска е най-малък в момента според мен. За по-голямо влизане трябва повече оптимизъм на борсата за да почна да обирам от офертите продава. Много обичам когато хвана най-добрата сделка продава или купува за деня, а тази седмица имам две такива попадения за спорта А, в същото време съм и на работа и не мога да ги следя постоянно офертите. Карам го на нюх. Каквото капне е от полза.

Коментар

• Като гледам кви мижави обеми се реализират, направо си забогатял :-)

Коментар

• Лошо няма да не мърда когато борсата е надолу. Аз в момента я ползвам тази позиция за дребни врътки през 1-2% печалба. Много е удачна за мен тази стратегия когато борсата пада и настане глад. Няма друга позиция на цени от преди 2г.!

Коментар

• То умря съвсем.
                МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• По-дървена позиция няма.Пазара върви нагоре - тя не мърда.Пазара върви надолу тя немърда.
                  МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от joro lex-a
                    Първоначално изпратено от Диагностик
                    В покупките се включват и сериозни инвестиционни посредници, което е показателно за сериозните очаквания. ...
                    Един от най- сериозните ИП си пълни още от началото на годината. Днес също....

Подкрепям мнението на диагностика от 10.03.
                    "Всички сме за София" ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Диагностик
                      В покупките се включват и сериозни инвестиционни посредници, което е показателно за сериозните очаквания. ...
                      Един от най- сериозните ИП си пълни още от началото на годината. Днес също....

Подкрепям мнението на диагностика от 10.03.

Коментар

• Явно u00 e излязъл. Тихи покупки

Коментар

• Да бе! Аз тук вече надежди всякакви оставих. То бива чакане, ама чак пък толкоз...
                          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Диагнозата на Диагностик е много добра. Излезе ли една добра новина или слух, ще има ъп до ценовото ограничение за деня. Вижте Доверие какво направи. Май само тази позиция остана на нива отпреди 2г. И аз гледам да имам по малко Гъмзи в портфейла си, тъй като не вярвам да падне под 2,80 но може да стигне с лекота 4,00. Риска е малък, а потенциала голям при тази позиция.

Коментар

• Тук просто трябва да се изчака малко. Моите очаквания са за сериозен ръст около общото събрание. Печалбата на дружеството е 0.63 лв. на акция, което представлява 21% на база номинал. Има достатъчни парични наличности и потенциала за дивидент е много висок. Малко дружества могат да вземат решения за добър дивидент за 2006 г.
                              Но добрите перспективи идват от останалите показатели. Консолидираният отчет беше много слаб, но въпреки, това подценеността на позицията е очевидна. Показателно е, че дори и в "черните дни" на БФБ в началото на месеца, цената се задържа.
                              Погледнете показателите -определени основно на база индивидуалния отчет

В 4.83 (7.11 на база консолидиран)
                              Р - базисна 3.02
                              Е 0.63 (0.02 конс.)
                              Р/В 0.63 (0.42 консол.)
                              Р/Е 4.77
                              Е/Р 20.95%
                              В покупките се включват и сериозни инвестиционни посредници, което е показателно за сериозните очаквания. Миналата година бяха продадени пакети, които генерираха загуба (включително и като курсова разлика при продажбата им). Паричните еквиваленти се предполага, че ще донесат положителен резултат и очаквам позитивен отчет още към І трим.
                              Горната граница на цената до края на годината като песимистичен вариант очаквам да бъде поне около 30-40% по-висока, като няма да са изключени и по-приятни изненади. Намалянето на парите на борсата, както и пренасочването им към ИПО та ще насочи останалите покупки към подценените дружества. Ликвидните позиции явно, че се очертават като по-рискови (последните дни са показателни).
                              Настоящото изразява лична позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от joro lex-a
                                Първоначално изпратено от u00
                                и днес никакво развитие тук
                                вече май е време да продам та да скочат
                                обикновенно така става
                                продам и те скочат след това
                                изчакай да купя още малко в понеделник и продавай смело -)))
                                По-добре ти го изчакай да продаде и тогава купи

Коментар

Working...
                                X