IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Северкооп Гъмза Холдинг АД (6S4 / GAMZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Направих си труда да прегледам и сметна какво са взели 106....
    ...за около 40 -45 дни са купили около 37К акции,което за обемите в тази позиция си е доста...

Дали е за тяхна сметка или за клиент....това можем само да гадаем...

....интересното е ...колко още са им необходими в диапазона 3.00-3.10.....

.....интересното е ,че от няколко дни и 107 се наредиха на опашката....

Очаквам в един момент обиране до около 3.5...

Не е препоръка...

Коментар

• Добре де....ако 106 се бяха одръпнали цената щеше да е под 3лв....тогава спокоино можеше да си пазарят доста по-евтино...

.....не мога да хвана логиката....явно се цели нещо

Коментар

• Ако не са 106 не ми се мислеше къде щеше да е цената. Аз излязох на 3,09 точно заради факта, че 106 може и да спрат да пълнят в един момент, а доста позиции паднаха и има какво да се пълни.

Коментар

• Тук определено има нужда от смяна на собственика. Така, че с настоятелността с която купуват макар и по-малко, няма да е изненадващо да се реализира някой сценарий в стил "Донев-Доверие". Възможно е обаче да се купува и за собствениците или свързани лица. Ако е така, не е изненадващо, че всичко се прави за да не се вдигне цената. Купуват се по малко акции, предлагат се решения за общо събрание без дивидент (въпреки добрата печалба), без варианти на сплит (също с възможности за такива). За мен е ясно, че мажоритарите не желаят да раздвижат позицията.
          Така че, да идват нови собственици.

Коментар

• АЗ пък се чудя....колко ли акции им трябват на тази цена...(на 106)...за клиент ли са...в интерес на истината ако не са те ...цената е не знам колко надолу.....интересен холдинг..

Коментар

• Тези 106 ме разбиват по тази позиция какви поръчки пускат на 3,09. Не пускат да речем 5 000 купува направо , ами ги влачат по 500-600. Явно комисионните за всяка сделка не ги притесняват.

Коментар

• Първоначално изпратено от pnk
                Относно GAMZA възникна въпрос, на който се опитвам да си отговоря: При P/B = 0.66 т.е. При Машини, сгради, желязо, ... неща на счетоводна стойност 3 лева цената във акции да е 2 лева? Как е възможно това? Нещо много сериозно ми се губи? ... или пазара спи и не вижда колко евтини са акциите ... или мениджърите имат много лоша репутация ? ...или???

Нямам акции, ... но ако 0.66 значи това, което си мисля ще си купя
                Мениджмънта не се ползва с благоразположението на инвеститорите, Разпродадоха се много активи, и не е ясно какво ще се купи насреща. Навремето имах ГАМЗА, но от около година не съм дори и поглеждал към тази позиция

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                  10х, явно съм гледал със сляпото око

Коментар

• Абе няма ли ,кой да каже колко има да изсипва Дзи-банк или някой голям да им ги купи ,че да тръгнем най-после накъдето трябва.

Коментар

• там си е отчета
                      http://www.bse-sofia.bg/download/fin....2006-Cons.xls
                      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• някой можелида пусне линк към последния консолидиран, че на стандартното място не мога да го открия? Мерси предварително

Коментар

• Относно GAMZA възникна въпрос, на който се опитвам да си отговоря: При P/B = 0.66 т.е. При Машини, сгради, желязо, ... неща на счетоводна стойност 3 лева цената във акции да е 2 лева? Как е възможно това? Нещо много сериозно ми се губи? ... или пазара спи и не вижда колко евтини са акциите ... или мениджърите имат много лоша репутация ? ...или???

Нямам акции, ... но ако 0.66 значи това, което си мисля ще си купя

Коментар

• По-скоро съм склонен да мисля, че е за клиент. Иначе щяха да оберат до 3,15 да речем. Но от друга страна ми е странно клиент да иска 3000 акции и да няма Кобос.

Коментар

• А ПФБК за кого ли пазаруват така усилено? за собствена сметка или...?
                              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Е, аз този път минах с една сделка. Когато реша да купувам някоя позиция слагам първи ордер. Не е от най-добрите дружества, ама трябва да се прави портфейл, няма как. Виж Доверието къде отиде ако реши някой да купува голям пакет. Тук просто няма големи играчи .

Коментар

Working...
                                X