IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фазерлес АД (FZLS / FZLES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Да, разумен съвет! Дори мисля, да изчакам и четвъртото, имам съмнения, че годишната цифра няма да е дубъл на сегашната.
    Дано да бъркам, разбира се
    Хм, интересно ми е защо смяташ така?
    Тенденцията за последните години е печалбата за второто полугодие да е в пъти по-голяма от печалбата за първото шестмесечие......

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
      Изчакай третото тримесечие и тогава смятай Резултатите ще са доста по-различни, можеш да се досетиш в каква посока
      Да, разумен съвет! Дори мисля, да изчакам и четвъртото, имам съмнения, че годишната цифра няма да е дубъл на сегашната.
      Дано да бъркам, разбира се
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Попитах информативно, колко е печалбата, с която са изчисленията
        Изчакай третото тримесечие и тогава смятай Резултатите ще са доста по-различни, можеш да се досетиш в каква посока

Коментар

• Попитах информативно, колко е печалбата, с която са изчисленията
          Не е препоръка... !!!

Коментар

И с годишна печалба каква, са ти сметките в ... реалния отчет !?
            Не схващам точно какво ме питаш ЕБИТДА на трейлинг база ти е 2.740млн лв, ЕВ при цена 50 лева и без да смятам 4те млн във финансови инструменти (а по принцип би трябвало да ги смятам) е 23.349млн лв и излиза ЕВ/ЕБИТДА 8.52х.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Ако това се отнася за моите цифри, аз стъпвам само на реалните финансови отчети на трейлинг база. Не знам ти как ги смяташ и на каква база говориш, но за мен тези стойности показват възможности.
              И с годишна печалба каква, са ти сметките в ... реалния отчет !?
              Не е препоръка... !!!

Коментар

EV/EBITDA e 8.52, прилично според мен. А ако искаш този сектор, но по-ниско EV/EBITDA мога да предложа и Свилоза (виждам че и там имаш интерес) с EV/EBITDA 6.95
                Иначе още по-ниско ако искаш и ако не държиш на сектора мога Трейс да предложа, там е под 4.50
                Ааа, пропускаш Синергона, там интереса ми е най-голям Признавам че на трейса дори и 2 и 3 да стане, не ме интересува. Инфраструктурните избушляци не ги смятам за стабилна инвестиция Жалко само за патката и моста, че така скоропостижно приключиха, дори се чудя каква беше тази еуфория някога, и дали едното не го беше докарало и до индекс. Презапиването на трейс за милиарди (огромен % дори спрямо БВП) дава голям коз на оптимистите - надеждата за милиардите под дюшеците, които идват към бфб ))
                Не е препоръка... !!!

Коментар

Според мен вероятно е заложил и над 100% ръст в печалбата от тази която е в момента, но пък за сметка на това е приел, че папир-цената май е непроменена
                  Ако това се отнася за моите цифри, аз стъпвам само на реалните финансови отчети на трейлинг база. Не знам ти как ги смяташ и на каква база говориш, но за мен тези стойности показват възможности.

Коментар

Все пак трябва да отчетем и фактора мажоритарен собственик - за Свилозата и Фазера ,,, има голяма разлика. Трейса е ОК, ама и там има известни рискове...
                    Това е така, съгласен съм за фактора мажоритарен собственик, субективно е, но Фазер и Трейс ги слагам малко по-високо от Свилоза. Но аз бих ги наредил и трите твърдо над Химимпорт, ЦКБ, Зърнени, Еврохолд, Евроинс, Синергон, Топливо и много други. А на народа не му пречи да си ги търгува тях без да се притеснява. Така че всичко е леко относително.

Коментар

Все пак трябва да отчетем и фактора мажоритарен собственик - за Свилозата и Фазера ,,, има голяма разлика. Трейса е ОК, ама и там има известни рискове...
                      Според мен вероятно е заложил и над 100% ръст в печалбата от тази която е в момента, но пък за сметка на това е приел, че папир-цената май е непроменена
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

EV/EBITDA e 8.52, прилично според мен. А ако искаш този сектор, но по-ниско EV/EBITDA мога да предложа и Свилоза (виждам че и там имаш интерес) с EV/EBITDA 6.95
                        Иначе още по-ниско ако искаш и ако не държиш на сектора мога Трейс да предложа, там е под 4.50

Коментар

Да бе, верно, колко е тука ev/ebitda ?

Коментар

• Да бе, верно, колко е тука ev/ebitda ?
                            Едно време беше станало екстремно хумористично да се питаме в някои уникални теми - "Абее ... колко е п/е на ..."
                            Оригиналът май беше на Пепи )))
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                              като му погледнем коефициентите - да не стане ракетата изгърмя на старта - чалънджър-2
                              Хайде да ги погледнем и коментираме ако искаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                                Бъди реалист, сплит за сега няма, като гледам скоро няма и да има, затова се връщаме на трицифрените числа
                                като му погледнем коефициентите - да не стане ракетата изгърмя на старта - чалънджър-2

Коментар

Working...
                                X