IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Велде България (бивше Лесопласт АД) (4L5 / LESPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    - Да , денят е днес! - просто поставих ребром въпроса !
    Лошото в случая е ,че в никое ИП не оповести и колеги също не откриха!
    Ако и така завърши деня, то пакета е ~= 95% и ние нямаме избор освен да висим на портата на КФН с протегнати "душички" - ПОНЕ ВЕДНЪЖ НИ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ !!! -от дебелите сенки на МОЖОВЦИТЕ ! - пииилиизз !
    С извинение, но някога от Велде да са казвали "ние ще сме готини, ще споделяме с вас, ще ... ще ... ще "
    Някой ще ми намери ли този текст да ми го "набута в лицето"?

Всъщност доколкото чета са държали козовете с близо до 95%, тоест меча е бил на шията на дребните акционери през цялото време

Кой влиза в мечата бърлога и после реве "ама тук има мечка"?

Наистина много се извинявам, но ми е любопитно, кой и защо чука на затворена врата?

Ако е затворена
    Може и да се отвори
    но не съм виждал изявление от тях, че ще я Отворят
    може просто да съм го проспал

Поздрави
    Не е препоръка за чукане, особено на затворена врата
    Пък на отворената няма смисъл да се чука, влиза се директно

и все пак ръст в последната година от 60% в цената
    да отбележим

но всъщност, тези които се хвалеха, че много ще споделят, често лъгаха (помним 2007 г. ИПО-тата)

та човек трябва да вярва само на себе си и да обира плодовете - загуби или печалби

в общи линии инвестирането е сложен занаят, а може би лесен

Май целия ми пост се само-обезмисли
    Last edited by mpy_yordanov; 03.05.2016, 14:04.

Коментар

• - Да , денят е днес! - просто поставих ребром въпроса !
      Лошото в случая е ,че в никое ИП не оповести и колеги също не откриха!
      Ако и така завърши деня, то пакета е ~= 95% и ние нямаме избор освен да висим на портата на КФН с протегнати "душички" - ПОНЕ ВЕДНЪЖ НИ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ !!! -от дебелите сенки на МОЖОВЦИТЕ ! - пииилиизз !

Коментар

Днес изтича 14 дневният срок !
        Inta53 между другото, сега погледнах
        не вчера, а днес изтича срокът
        19-ти април + 14 дни е днес, 3 май

тоест днес или ще ни уведомят за това, че няма търгово и ако има такова ще уведомяват 3 месеца предварително

или нищо няма да уведомят, което може би ще значи че има търгово, което ще узнаем от становище на СД на Велде което трябва да бъде обявено и ако сме късметлии в него ще има и цена

ако ли не ще следим новините от регулатора, при становище по търгово, ако има такова

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и не е препоръка дали ще има или няма да има търгово предложение.

Коментар

• Последната разпродажба е странна или някой бърка без значението на последния публикуван отчет или някой натиска цената заради скорошно търгово

Коментар

-Христос Воскресе !
            Мариян, подвеждаш ни ,- виж как си ни подредил най отпред ,
            -"да уведоми акционерите, регулирания пазар и комисията "
            Измори ли се от празнуване ?
            да прав си
            пасва, разбрах ти логиката
            тоест щом не сани уведомили до 14-тия ден (или 15-тия ако приемем, че когато 14-тия е неработен), значи ИМА ТЪРГОВО???

Ако нямаше трябва да ни уведомят до утре или вече е трябвало да ни уведомят
            но щом не са ни уведомили, че ще ни уведомят "най-малко 3 месеца предварително"
            значи има търгово???

Много е забавно. Щом няма съобщение, че няма търгово, значи има търгово

Много сложно, особено като не знаем дали във Велде са чели ЗППЦК Би трябвало да са

не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
            не знам дали има търгово или няма
            просто се разходжаме из дебрите на логическото-нормативно и/или

Коментар

• -Христос Воскресе !
              Мариян, подвеждаш ни ,- виж как си ни подредил най отпред ,
              -"да уведоми акционерите, регулирания пазар и комисията "
              Измори ли се от празнуване ?

Коментар

Днес изтича 14 дневният срок !
                СД имат ли задължението да се съобразяват през този период с наличните празници в
                него?
                Означава ли това , че преминаваме във втория вариант по цитираният текст?

-" Ако Welde GmbH Wien не регистрира търгово предложение в срок 14 дни след придобиването на над 90% от капитала, то е длъжно да уведоми акционерите, регулирания пазар и комисията за своите намерения да регистрира търгово предложение най-малко 3 месеца предварително."
                Мисля си, че когато 14-тия ден е почивен влиза в сила клаузата за първия работен ден след това, просто така работи администрацията, мисля че го има в някой административен закон

И освен това ние (обществеността) ще разберем чак когато СД на Велде България публикува становище по търговото (ако не забрави), което е СЛЕД като то вече търговото е внесено в КФН и е уведомен емитента (но не и нас, публиката, за което няма изискване....)

Може да е било внесено в КФН още в четвъртък и до емитента, но нас никой не е длъжен да ни уведоми (обществеността)

Още малко ще тръпнем в очакване
                Last edited by mpy_yordanov; 02.05.2016, 12:40.

Коментар

• Днес изтича 14 дневният срок !
                  СД имат ли задължението да се съобразяват през този период с наличните празници в
                  него?
                  Означава ли това , че преминаваме във втория вариант по цитираният текст?

-" Ако Welde GmbH Wien не регистрира търгово предложение в срок 14 дни след придобиването на над 90% от капитала, то е длъжно да уведоми акционерите, регулирания пазар и комисията за своите намерения да регистрира търгово предложение най-малко 3 месеца предварително."

Коментар

• Случайно или не, предишното търгово /12,2013/ беше предшествано от два последователни лоши отчета и трети не чак толкова. От тогава до сега няма лош отчет, та до вчера......
                    Last edited by Kire; 29.04.2016, 15:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Не е определена но няма да бъде по малка от цената която се търгува в момента... там средно претеглена шест месеца назад и с премия и т.н и няколко пъти връщане от КФН ...
                      Влизам в дискуся където не съм подготвен.... за фирмата ...
                      Ами по спомен кфн май вече два пъти отказаха на така наречените австрийци (които може и да са усвоили циганията в пазаренето) да купят на безценица, мисля че имаше поне 2 такива опита преди време, но с тази консолидация на дяловете .... може да не са се отказали... Абе да правят каквото са решили да видим какво ще стане, няма смисъл да ги гадаем, както предложи инта, с нас или без нас ще се разбере.
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Виждам че не следиш, за тази статия ли говориш - http://www.investor.bg/novini-i-anal...gariia-215870/

Не е минал още срока 14 дни, нито 3 месеца и т.н. Няма как следователно да е упомената и цената ))
                        Не е определена но няма да бъде по малка от цената която се търгува в момента... там средно претеглена шест месеца назад и с премия и т.н и няколко пъти връщане от КФН ...
                        Влизам в дискуся където не съм подготвен.... за фирмата ...

Коментар

Не го следя лесопласта , но мнението ми че спекулантите вчера купуваха нагоре заради статията за отписване до 46 лв а днес им е дошъл друг акъл и продаваха до 39 .... а истината е някъде по средата...
                          Виждам че не следиш, за тази статия ли говориш - http://www.investor.bg/novini-i-anal...gariia-215870/
                          Мажоритарният собственик Welde GmbH Wien, Austria е достигнал дял от 94,948% във Велде България АД (бившото Лесопласт АД-гр. Троян на 19 април 2016 г., съобщи Централен депозитар АД. Преди това основният акционер имаше дял от 76,6693%, а други 18,2785% са били собственост на Deltawood Trading Limited, но вече те са окрупнени в един пакет.

Според нормативната уредба при преминаване на граница от над 90% в капитала на дадено дружество може да бъде отправено търгово предложение. Ако Welde GmbH Wien не регистрира търгово предложение в срок 14 дни след придобиването на над 90% от капитала, то е длъжно да уведоми акционерите, регулирания пазар и комисията за своите намерения да регистрира търгово предложение най-малко 3 месеца предварително.

Сделката не е регистирана на пода на БФБ-София и следователно трябва да е регистрирана в уеб страницата на някой инвестиционен посредник.
                          Не е минал още срока 14 дни, нито 3 месеца и т.н. Няма как следователно да е упомената и цената ))
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

защо да плаша, споделих си съмненията, които ми гризат душата, нали съм някакъв съхакционер, но се усъмних в разнопосочните изпълнения вчера и днес. Както и да е, дано не познавам!!! Дано не си го гледал малко повърхностно гагаринския отчет, но за него ще пишем в гагаринската тема, тук хората не ги интересува..

Не го следя лесопласта , но мнението ми че спекулантите вчера купуваха нагоре заради статията за отписване до 46 лв а днес им е дошъл друг акъл и продаваха до 39 .... а истината е някъде по средата...

Коментар

Стига си плашила хората ,какво ще кажеш за отчета на Гагарин...
                              защо да плаша, споделих си съмненията, които ми гризат душата, нали съм някакъв съхакционер, но се усъмних в разнопосочните изпълнения вчера и днес. Както и да е, дано не познавам!!! Дано не си го гледал малко повърхностно гагаринския отчет, но за него ще пишем в гагаринската тема, тук хората не ги интересува..
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

+
                                и на мен така ми се струва! Още по-съмнително беше вчерашното набалончване!! Направих си бърза сметка наум за "австрийско-тарикатския" дял след окрупняването, - грубо ми излязоха че са им нужни към 250 артии за да кажат - "честито - имаме над 95%" .... Нали се сещаш каква студена водица може да са ни подготвили, особено след така представения отчет... Вчера се изтъргашиха точно 200 картони, а днес е възможно вече да са прибрали и останалите.... пу - не ги е срам ако така са го замилили Но такова е окаяното положение на бфб-хинвеститора както казваше факушка останали са ни палциte...
                                Стига си плашила хората ,какво ще кажеш за отчета на Гагарин...

Коментар

Working...
                                X