IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Велде България (бивше Лесопласт АД) (4L5 / LESPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой от нас, звъня ли във Велде да пита ДВИ-то какво става? В ерата на активните акционери, анализатори и журналисти?

Аз не съм

дори гробното мълчание откъм Велде така ме притесни, че пак гледах бюлетина на ЦД,
    да не би да има грешка, но всичко е ОК, правилно съм чел, австройското Велде вече е с 94,948% на 19 април 2016 г. от 76,6693% преди това
    Last edited by mpy_yordanov; 01.06.2016, 08:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Кога КФН ще ги подхване тези хубавци от Велде. Така и не обявиха сделката с която вторият по големина акционер продава своите 18,28% на най-големия акционер, който увеличава дела си от 76,67% на 94,95% по мои сметки. Това 100% трябва да бъде оповестено, но няма нито дума на борсата и в Х3, не намирам и дума на сайта на КФН. Сега излезе отчета и там няма и дума че се е случило това нещо.

Според тях - "Няма съществени събития след датата на баланса, които оказват влияние върху сумите посочени в настоящите финансови отчети или да изискват оповестяване" ... дали е така.

Ако това че основния акционер притежава вече почти 95% от компанията не е пазарно чувствителна информация не знам. А и не се знае на каква цена е сделката, а това е публична компания. Такава сделка няма нито на борсата, нито на над 10 посредника на които обиколих страниците. През кой посредник е това нещо?

Отделен е въпросът дали могат да придобиват над 3% от капитала без търгово предложение, че там май стана спорен въпроса след едни от последните промени в закона.

Комисията ....... що не вземете да се задействате и да следите малко повече компаниите.
      ще се оправдаят, че никой не ги е сезирал, за какво да си развалят рахатлъка, а и да ги глобят тукашните по-хубави няма да станат от това, нито ще ги принудят след глобата дивидент да раздадат.
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Кога КФН ще ги подхване тези хубавци от Велде. Така и не обявиха сделката с която вторият по големина акционер продава своите 18,28% на най-големия акционер, който увеличава дела си от 76,67% на 94,95% по мои сметки. Това 100% трябва да бъде оповестено, но няма нито дума на борсата и в Х3, не намирам и дума на сайта на КФН. Сега излезе отчета и там няма и дума че се е случило това нещо.

Според тях - "Няма съществени събития след датата на баланса, които оказват влияние върху сумите посочени в настоящите финансови отчети или да изискват оповестяване" ... дали е така.

ЗППЦК
        Чл. 145. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г.) (1) Всеки акционер, които придобие или прехвърли пряко и/или по чл. 146 право на глас в общото събрание на публично дружество, е длъжен да уведоми комисията и публичното дружество, когато:
        1. в резултат на придобиването или прехвърлянето правото му на глас достигне, надхвърли или падне под 5 на сто или число, кратно на 5 на сто, от броя на гласовете в общото събрание на дружеството;
        Ако това че основния акционер притежава вече почти 95% от компанията не е пазарно чувствителна информация не знам. А и не се знае на каква цена е сделката, а това е публична компания. Такава сделка няма нито на борсата, нито на над 10 посредника на които обиколих страниците. През кой посредник е това нещо?

Отделен е въпросът дали могат да придобиват над 3% от капитала без търгово предложение, че там май стана спорен въпроса след едни от последните промени в закона.

Комисията ....... що не вземете да се задействате и да следите малко повече компаниите.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
          Не съм запознат тук, но ето коментар по-долу: Излиза, че и преди си е било такова участието им през 1 или друго място или бъркам?
          Сигурно са искали/искат да приберат без пари (не зная отблизо), но не разбрах сега с какво точно газят закон?? Виж, ако някой заблуждава, то ясно кой гази...
          ами преди не бяха гласовете на едно място - същото беше и при фиба - суперхубавата ни и толкова прозрачна банка, на която мажовците държаха някакви си там %-ти през офшорки. хубава работа ама като се появиха едни европейски правила и се наложи още по-светли да се направят )) Не е точен примера, има и други предприятийца с разделени %-ти, което исторически си е останало от времето когато са ги придобивали да са на различни места за да избягат търгови предложения, моноплни и какви ли не ситуации, (закона един вид) не са само те, например чичо на Тони дърпа конците през 5-6 дружества къде ли не, а един малък "тигър")) унипак да кажем е същата картинка - една част на форт, другата на мажовеца и т.н. (нали бяха в общата категория на малките тигри, затова се сетих за него))))
          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Не направиха ли вече 2 опита да приберат картоните на малките акционери на подигравателна цена, под собствен капитал, какво им пречи да продължат, особено ако са минали 95%?
            Не съм запознат тук, но ето коментар по-долу:
            Всъщност доколкото чета са държали козовете с близо до 95%
            Излиза, че и преди си е било такова участието им през 1 или друго място или бъркам?
            Сигурно са искали/искат да приберат без пари (не зная отблизо), но не разбрах сега с какво точно газят закон?? Виж, ако някой заблуждава, то ясно кой гази...
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Тук не трябваше ли да се спусне някаква информация досега?Или просто трябва да изчакаме ОСА?
              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                Moже ли по-конкретно - какво е сгазено тук? Мерси!
                Не направиха ли вече 2 опита да приберат картоните на малките акционери на подигравателна цена, под собствен капитал, какво им пречи да продължат, особено ако са минали 95%?
                Не е препоръка... !!!

Коментар

Остави ги тия словописачи - знаем ги вече каква роля изпълняват при балони като спиди ....

Не вярвам , - Ти злословиш ....

Коментар

Предполагам сам знаеш колко пъти е газен закона и както е казала сафската царица на соломон - ни вопъл ни стон каузата е погребана в руините на бфб... (((( трагедията е поголяма от резила
                    Moже ли по-конкретно - какво е сгазено тук? Мерси!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Колеги, някой не намери ли през кой посредник е станала сделката за Велде? А защо нарушават закона и няма още уводомление в Х3 за тази сделка?

И друго ми е интересено, че съм отворил наредбата на КФН за търговите

Чл. 12. (1) Лице, което притежава пряко, чрез свързани лица и/или непряко по чл. 149,
                      ал. 2 ЗППЦК повече от 50 на сто от гласовете в общото събрание на публично
                      дружество, няма право в рамките на една година да придобива на регулиран пазар
                      пряко, чрез свързани лица и/или непряко по чл. 149, ал. 2 ЗППЦК повече от 3 на сто от
                      акциите с право на глас в общото събрание на това дружество, без да отправи търгово
                      предложение по реда на чл. 16, освен в случаите по чл. 10, ал. 2 и чл. 14, ал. 4. Член 9 се прилага съответно.

Тук ключа регулирания пазар ли е? Ако не е на регулиран няма проблем така ли?
                      Предполагам сам знаеш колко пъти е газен закона и както е казала сафската царица на соломон - ни вопъл ни стон каузата е погребана в руините на бфб... (((( трагедията е поголяма от резила
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                        Не съм сигурен дали мога да помогна да го осмислим поста!
                        Лично съм подавал не един сигнал за надменното отсвирване от мажоритари.
                        Прави впечатление напоследък, зачестиха призивите за минотарна общност. От друга страна журналистите прокламират за подобряване финсовата грамотност на населението!
                        Пъзела трябва да се сглоби от по грамотните и знаещите, пък било то и не с по една акция, но те пък от своя страна казват -"безплатен обяд няма" . Разбираш ме че Ви разбирам , но останахте без читатели и се увеличават писателите !
                        Като по стар и поизтупан участник само Ви подавам сигнал, моя ров съм си го оформил, но тук и не само тук , имаше и други изсмукани търгови предложения които не бяха обърнати с хастара - както си му е реда.
                        Остави ги тия словописачи - знаем ги вече каква роля изпълняват при балони като спиди ....
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Народе ??? Докога се занимаваме с кандидат-иззбушляци ???? ))))
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Колеги, някой не намери ли през кой посредник е станала сделката за Велде? А защо нарушават закона и няма още уводомление в Х3 за тази сделка?

И друго ми е интересено, че съм отворил наредбата на КФН за търговите

Чл. 12. (1) Лице, което притежава пряко, чрез свързани лица и/или непряко по чл. 149,
                            ал. 2 ЗППЦК повече от 50 на сто от гласовете в общото събрание на публично
                            дружество, няма право в рамките на една година да придобива на регулиран пазар
                            пряко, чрез свързани лица и/или непряко по чл. 149, ал. 2 ЗППЦК повече от 3 на сто от
                            акциите с право на глас в общото събрание на това дружество, без да отправи търгово
                            предложение по реда на чл. 16, освен в случаите по чл. 10, ал. 2 и чл. 14, ал. 4. Член 9 се прилага съответно.

Тук ключа регулирания пазар ли е? Ако не е на регулиран няма проблем така ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              ..
                              Прави впечатление напоследък, зачестиха призивите за минотарна общност..а.
                              Нелоши мисли, но мястото за споделянето им е откровено погрешно. Как се води диалог с хора, които ме питат къде даден мажоритар е обещал да дава на миноритарите и има ли смисъл да хабя клавиатурата.. Ново място трябва!!!

Коментар

• Не съм сигурен дали мога да помогна да го осмислим поста!
                                Лично съм подавал не един сигнал за надменното отсвирване от мажоритари.
                                Прави впечатление напоследък, зачестиха призивите за минотарна общност. От друга страна журналистите прокламират за подобряване финсовата грамотност на населението!
                                Пъзела трябва да се сглоби от по грамотните и знаещите, пък било то и не с по една акция, но те пък от своя страна казват -"безплатен обяд няма" . Разбираш ме че Ви разбирам , но останахте без читатели и се увеличават писателите !
                                Като по стар и поизтупан участник само Ви подавам сигнал, моя ров съм си го оформил, но тук и не само тук , имаше и други изсмукани търгови предложения които не бяха обърнати с хастара - както си му е реда.

Коментар

Working...
                                X