Първоначално изпратено от Garcilаso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеТи вероятно визираш по-скоро капиталова печалба от ръста на цената на акцията, но това няма нищо общо с печалбата на компаниява.... може да имаш капиталова печалба и без да компанията да има такава, както и обратното - компанията да си печели, но акцията да не расте....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеЕх тази параноя.
Толкова лесно употребявате очернящи намеци - врътка и схеми едно изречение след като Ви е хрумнало някакво съмнение...Затова все по-малко ми се пише...
Взимам 10 те компании с най - високата дивиденска доходност, които са включени в BGTR30 към края на годината. Към вчерашното затваряне - Софарма има 2.1% дивиденска доходност /0.1 делено на 4.85/, а Монбат има 2.5 % /0.28 делено 11.3/ Така, че при равни други услония ако изборът ми е днес Монбат ще остане, а Софарма ще отпадне. Цената на акцията не се взима в предвид.
Този портфейл е просто насока за инвеститорите, но е добър индикатор че от дивидентски акции се печели по добре примерно от пенсионен фонд, депозит...
Чест и почитания BigBear !
- и отговорът не закъсня
Коментар
-
Мечов е прав както обикновено за ного или за почти всичко. Само дето българските акции вече не са толкова сгодни за хора, дето основната им цел е да се нагувичват с прилични дивиденти. Малко останаха доходоносните - вече не сме 12-а година (напримерно), камо ли Четвърта (тоже напримерно). Хеле пък - Софарми или Монбатовици... несгодно, драги - несгодно. Мене Pfizer ми е по-сгодна дивидентно от Софарма, камо ли GSK, да не говорим за бонус "могъщество".
И аз обичам да гувича дивиденти (затуй измислих темата) и затуй вече почти не инвестирам туканка. Ей-сега напримерно - човекът ако има свободен кеш - да се налапа с Газпромченца, ВР или с Shell - и хи-и-и-ич няма да е недоволен.
И още - мечов - гледам: смяташ дивидентната сгода без да отчиташ данъкът, а г-н горанов те чеше по малко, но сладко. Това изкривява - така да се каже - картината. 5% чесане са си 5% чесане - аз винаги отчитам това без значение дали ме чешат с 0% (Британия) или ме чешат 30% (САЩ).Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеЕх тази параноя.
Толкова лесно употребявате очернящи намеци - врътка и схеми едно изречение след като Ви е хрумнало някакво съмнение...Затова все по-малко ми се пише...
Взимам 10 те компании с най - високата дивиденска доходност, които са включени в BGTR30 към края на годината. Към вчерашното затваряне - Софарма има 2.1% дивиденска доходност /0.1 делено на 4.85/, а Монбат има 2.5 % /0.28 делено 11.3/ Така, че при равни други услония ако изборът ми е днес Монбат ще остане, а Софарма ще отпадне. Цената на акцията не се взима в предвид.
Този портфейл е просто насока за инвеститорите, но е добър индикатор че от дивидентски акции се печели по добре примерно от пенсионен фонд, депозит...http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Ех тази параноя.
Този портфейл е просто насока за инвеститорите, но е добър индикатор че от дивидентски акции се печели по добре примерно от пенсионен фонд, депозит...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеФормално по начина по които ги избирам Монбат за сега остава, Софарма отпада. Ще видим как ще изглеждат нещата в края на годината. Много добра трета поредна година за селекцията - Любими на Форума - 32.5 % до сега от началото на годината.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
- 1 like
Коментар
-
Формално по начина по които ги избирам Монбат за сега остава, Софарма отпада. Ще видим как ще изглеждат нещата в края на годината. Много добра трета поредна година за селекцията - Любими на Форума - 32.5 % до сега от началото на годината.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
Всеки има право на мнение, но едно мнение за да бъде добре разбрано и прието трябва да бъде съпроводено и от аргументация.С годините постепенно започна да ми прави впечатление, че дивидентските акции са по-стабилната част от портфейла ми. Българските дивиденски акции са доста добър източник на доход поне в последните 9 години откак си записвам резултата и за една година напред предварително избирам селекция от дивиденски компании. От началото на тази година доходът на 10те компании от BGTR30 с най-висока дивиденска доходност в края на миналата година е 21.7%, през предишните 8 години е бил 20.6% средно или с натрупване 326%
Докато общо разпространеното менение е, че тук в България не може да се печели, че депозита и имота са правилната инвестиция, дивиденските кучета ще бият пазара
Една инвестиция може да бъде едновременно само две от следните три неща - високо доходна, високо сигурна и високо популярна. Така, че докато не стане популярна инвестиционната дестинация БФБ, на нея ще могат да се намират високо сигурни и потенциално високо доходни инвестиции ;-)http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
Всеки има право на мнение, но едно мнение за да бъде добре разбрано и прието трябва да бъде съпроводено и от аргументация.С годините постепенно започна да ми прави впечатление, че дивидентските акции са по-стабилната част от портфейла ми. Българските дивиденски акции са доста добър източник на доход поне в последните 9 години откак си записвам резултата и за една година напред предварително избирам селекция от дивиденски компании. От началото на тази година доходът на 10те компании от BGTR30 с най-висока дивиденска доходност в края на миналата година е 21.7%, през предишните 8 години е бил 20.6% средно или с натрупване 326%
Докато общо разпространеното менение е, че тук в България не може да се печели, че депозита и имота са правилната инвестиция, дивиденските кучета ще бият пазара
Една инвестиция може да бъде едновременно само две от следните три неща - високо доходна, високо сигурна и високо популярна. Така, че докато не стане популярна инвестиционната дестинация БФБ, на нея ще могат да се намират високо сигурни и потенциално високо доходни инвестиции ;-)Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Получаваш безплатни услуги при добри резултати на дружеството (например - акционер си в "Албена" и ти дават 2 безплатни нощувки в курорта...)
Това в кръга на майтапа естествено, дано не го приемеш с лошо....Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениедивидентните компании са залъгалка за балъците
Една инвестиция може да бъде едновременно само две от следните три неща - високо доходна, високо сигурна и високо популярна. Така, че докато не стане популярна инвестиционната дестинация БФБ, на нея ще могат да се намират високо сигурни и потенциално високо доходни инвестиции ;-)Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
може да участваш в печалбата и без да вземаш дивидент. къде пише че печалбата трябва да се разпределя
Получаваш безплатни услуги при добри резултати на дружеството (например - акционер си в "Албена" и ти дават 2 безплатни нощувки в курорта...)
Това в кръга на майтапа естествено, дано не го приемеш с лошо....
Имам предвид, че печалбата се разпределя само чрез дивидент, всичко друго ако го има изобщо сигурно е някаква екзотика.
Ти вероятно визираш по-скоро капиталова печалба от ръста на цената на акцията, но това няма нищо общо с печалбата на компаниява.... може да имаш капиталова печалба и без да компанията да има такава, както и обратното - компанията да си печели, но акцията да не расте....
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар