IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение

2.5%-2.7% годишен дивидент е ЦВИК. Особено пък рискуваики да държиш УС акции, и то БАШ в тоя момент.

От ЦВИК ще приквичиш на КВИК май ,като ти ударят ножа
    По добри акции от consumer staples за криза почти няма. Ударят ли ножа колата ще удари тавана все едно си я клатил от магазина до вас.

Коментар

2.5%-2.7% годишен дивидент е ЦВИК. Особено пък рискуваики да държиш УС акции, и то БАШ в тоя момент.

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.

Не мисля, че това са рискови акции - светът винаги ще цоца Кока кола. И не само - компанията е иновативна и измисля и други неща - макар аз да бих препоръчал да навлезе по-яко на пазарът на енергийни напитки - той се развива ного - гледам лапетата редовно пият Дяволчета - а тях ги фабрикуват някакви унгарци. Мисля и цветовата гама на Дяволчето е подходяща, за да влезе то в семейството на Кока кола.

Признавам - и аз понякога пия по някое Дяволче, ама по си обичам Кока-кола.

И въобще - големите щатски компании - не много доходни, но: могъщи. Разбира се - ниската доходност ме спира - малко американски акции имам.

...какво му е на моментът? Най-после един велик мъж ръководи великата страна, съсипвана доскоро от банда простаци.
      Last edited by Императорът; 04.07.2018, 23:10. Причина: Моментът.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Айде да се похваля и аз кат новобранка. HASI кихнаха по 0.33$ на акция, пък CLDT по 0.11$. CLDTто са ежемесечни, няма да ги пиша всеки път.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Вълчане бе - "ЦВИК" да не е обратното на - "ГУВИК" - нещо като АНТИгувик?

Коментар

• Вълчане бе - "ЦВИК" да не е обратното на - "ГУВИК" - нещо като АНТИгувик?

Коментар

По-добре ги казвай в % -ти ,щото тея "0.275 зелени" идват 0.62% ,което е абсолютно нищо .Чист цвик .Не можеш си платиш таксите и данъка.
              За какъв период е дивидента ? Но и за тримесечие е да е,пак е цвик
              Какво: цвик, Вълчане?

Разбира се, че е тримесечен, както на всяка нормална американска компания. Колчетата за доходност ги рисувам в края на годината. Да - компанията не е особено доходна, но е една от най-малките ми инвестиции... но затова пък звучи ного секси да кажеш (небрежарската един вид), че имаш акции на Coca cola. И после - тоже небрежарската - да обясниш, че това ти е незначителна инвестиция, имаш ного по-яки и могъщи от.

....и какво: данъкът - данъкът е удържан - това е СЛЕД данъкът, аз винаги пиша какво реално ми е пъкнало. Какво - такси - няма такива - тава е чисто нагувичено.
              Last edited by Императорът; 04.07.2018, 20:11. Причина: След данъкът.

Коментар

Дивидент от Coca cola - пъкнал. 0.275 зеленички на акция.
                По-добре ги казвай в % -ти ,щото тея "0.275 зелени" идват 0.62% ,което е абсолютно нищо .Чист цвик .Не можеш си платиш таксите и данъка.
                За какъв период е дивидента ? Но и за тримесечие е да е,пак е цвик

Коментар

• Дивидент от Coca cola - пъкнал. 0.275 зеленички на акция.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

правиш сметките без чичо Путин
                    Не зная дали Вова е акционер.

А ти - ако следеше компанията, щеше да знаеш, че мениджмънтът взема окончателните решения. Миналата година държавата, като основен акционер, искаше 18 кинта дивидент, но мениджмънтът каза: "НЕ" и снесе по осем кинта.

Дори да има промени, ще се върви към нарастване на дивидентът, а не към свиването на.

Коментар

Днес - на сборището на Газпром - дивидентът е потвърден - 8.04 рублички. Датата на която се засичат акционерите с право на дивидентец е 19 юли. Ще бъде снесен на 23 август.

Дивидентът съставлява едва 26% от печалбата. Мисля - ного ще е хубаво - когато инвестиционните проекти приключат - и компанията започне да снася например около да кажем половината от НАРАСНАЛАТА поради новите потоци печалба. Мисля - Газпром - отлична позиция за нагувичване.
                      правиш сметките без чичо Путин

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Аз от кокошките се отказах. Нека снесат веднъж пък ще видим.
                        E, то и ще аз ги наблюдавам, но засега нямам интерес - имам толкова могъщи неща за купуване.

Коментар

Какво: зле, щом потенциалът е за 8%?

А вий се прехласвате по некви пильоци.
                          Аз от кокошките се отказах. Нека снесат веднъж пък ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Е па 4% хич не е зле!
                            Какво: зле, щом потенциалът е за 8%?

А вий се прехласвате по некви пильоци.
                            Last edited by Императорът; 29.06.2018, 20:00. Причина: Пильоци и кокоша чума.

Коментар

30% за злочестина - за АДР-ченцата. Но доходността дори така е прилична - около 4% в момента. Най-лесно, не съвсем точно, но доста точно се смята, ако евровата цена я приемеш за левова. Защото курсът еврак-лев е почти 1:2, а в АДР-чето има две истински акции.

Цената днес е 3.78. Апропо - дивидентчето се получава в зеленички.
                              Е па 4% хич не е зле!

Коментар

• 30% за злочестина - за АДР-ченцата. Но доходността дори така е прилична - около 4% в момента. Най-лесно, не съвсем точно, но доста точно се смята, ако евровата цена я приемеш за левова. Защото курсът еврак-лев е почти 1:2, а в АДР-чето има две истински акции.

Цената днес е 3.78. Апропо - дивидентчето се получава в зеленички.
                                Last edited by Императорът; 29.06.2018, 19:24. Причина: Зеленички

Коментар

Working...
                                X