Първоначално изпратено от kurta007
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
2.5%-2.7% годишен дивидент е ЦВИК. Особено пък рискуваики да държиш УС акции, и то БАШ в тоя момент.
От ЦВИК ще приквичиш на КВИК май ,като ти ударят ножа
Не мисля, че това са рискови акции - светът винаги ще цоца Кока кола. И не само - компанията е иновативна и измисля и други неща - макар аз да бих препоръчал да навлезе по-яко на пазарът на енергийни напитки - той се развива ного - гледам лапетата редовно пият Дяволчета - а тях ги фабрикуват някакви унгарци. Мисля и цветовата гама на Дяволчето е подходяща, за да влезе то в семейството на Кока кола.
Признавам - и аз понякога пия по някое Дяволче, ама по си обичам Кока-кола.
И въобще - големите щатски компании - не много доходни, но: могъщи. Разбира се - ниската доходност ме спира - малко американски акции имам.
...какво му е на моментът? Най-после един велик мъж ръководи великата страна, съсипвана доскоро от банда простаци.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВълчане бе - "ЦВИК" да не е обратното на - "ГУВИК" - нещо като АНТИгувик?
От ЦВИК ще приквичиш на КВИК май ,като ти ударят ножа
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
По-добре ги казвай в % -ти ,щото тея "0.275 зелени" идват 0.62% ,което е абсолютно нищо .Чист цвик .Не можеш си платиш таксите и данъка.
За какъв период е дивидента ? Но и за тримесечие е да е,пак е цвик
Разбира се, че е тримесечен, както на всяка нормална американска компания. Колчетата за доходност ги рисувам в края на годината. Да - компанията не е особено доходна, но е една от най-малките ми инвестиции... но затова пък звучи ного секси да кажеш (небрежарската един вид), че имаш акции на Coca cola. И после - тоже небрежарската - да обясниш, че това ти е незначителна инвестиция, имаш ного по-яки и могъщи от.
....и какво: данъкът - данъкът е удържан - това е СЛЕД данъкът, аз винаги пиша какво реално ми е пъкнало. Какво - такси - няма такива - тава е чисто нагувичено.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДивидент от Coca cola - пъкнал. 0.275 зеленички на акция.
За какъв период е дивидента ? Но и за тримесечие е да е,пак е цвик
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
правиш сметките без чичо Путин
А ти - ако следеше компанията, щеше да знаеш, че мениджмънтът взема окончателните решения. Миналата година държавата, като основен акционер, искаше 18 кинта дивидент, но мениджмънтът каза: "НЕ" и снесе по осем кинта.
Дори да има промени, ще се върви към нарастване на дивидентът, а не към свиването на.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДнес - на сборището на Газпром - дивидентът е потвърден - 8.04 рублички. Датата на която се засичат акционерите с право на дивидентец е 19 юли. Ще бъде снесен на 23 август.
Дивидентът съставлява едва 26% от печалбата. Мисля - ного ще е хубаво - когато инвестиционните проекти приключат - и компанията започне да снася например около да кажем половината от НАРАСНАЛАТА поради новите потоци печалба. Мисля - Газпром - отлична позиция за нагувичване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Аз от кокошките се отказах. Нека снесат веднъж пък ще видим.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Какво: зле, щом потенциалът е за 8%?
А вий се прехласвате по некви пильоци.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Е па 4% хич не е зле!
А вий се прехласвате по некви пильоци.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение30% за злочестина - за АДР-ченцата. Но доходността дори така е прилична - около 4% в момента. Най-лесно, не съвсем точно, но доста точно се смята, ако евровата цена я приемеш за левова. Защото курсът еврак-лев е почти 1:2, а в АДР-чето има две истински акции.
Цената днес е 3.78. Апропо - дивидентчето се получава в зеленички.
Коментар
-
30% за злочестина - за АДР-ченцата. Но доходността дори така е прилична - около 4% в момента. Най-лесно, не съвсем точно, но доста точно се смята, ако евровата цена я приемеш за левова. Защото курсът еврак-лев е почти 1:2, а в АДР-чето има две истински акции.
Цената днес е 3.78. Апропо - дивидентчето се получава в зеленички.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
Коментар