Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Аз от кокошките се отказах. Нека снесат веднъж пък ще видим.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Какво: зле, щом потенциалът е за 8%?
А вий се прехласвате по некви пильоци.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Е па 4% хич не е зле!
А вий се прехласвате по некви пильоци.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение30% за злочестина - за АДР-ченцата. Но доходността дори така е прилична - около 4% в момента. Най-лесно, не съвсем точно, но доста точно се смята, ако евровата цена я приемеш за левова. Защото курсът еврак-лев е почти 1:2, а в АДР-чето има две истински акции.
Цената днес е 3.78. Апропо - дивидентчето се получава в зеленички.
Коментар
-
30% за злочестина - за АДР-ченцата. Но доходността дори така е прилична - около 4% в момента. Най-лесно, не съвсем точно, но доста точно се смята, ако евровата цена я приемеш за левова. Защото курсът еврак-лев е почти 1:2, а в АДР-чето има две истински акции.
Цената днес е 3.78. Апропо - дивидентчето се получава в зеленички.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДнес - на сборището на Газпром - дивидентът е потвърден - 8.04 рублички. Датата на която се засичат акционерите с право на дивидентец е 19 юли. Ще бъде снесен на 23 август.
Дивидентът съставлява едва 26% от печалбата. Мисля - ного ще е хубаво - когато инвестиционните проекти приключат - и компанията започне да снася например около да кажем половината от НАРАСНАЛАТА поради новите потоци печалба. Мисля - Газпром - отлична позиция за нагувичване.
Коментар
-
Днес - на сборището на Газпром - дивидентът е потвърден - 8.04 рублички. Датата на която се засичат акционерите с право на дивидентец е 19 юли. Ще бъде снесен на 23 август.
Дивидентът съставлява едва 26% от печалбата. Мисля - ного ще е хубаво - когато инвестиционните проекти приключат - и компанията започне да снася например около да кажем половината от НАРАСНАЛАТА поради новите потоци печалба. Мисля - Газпром - отлична позиция за нагувичване.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
Това колко доходност е)
0.085х4=0.34: (6.4:100) = 5.3125%
Прилично, макар самата акция да поскъпна зарад поскъпването на слузта.
Рискът - ВР е доста задлъжняла - зарад колосалната ногомилиардна финансова санкция зарад огромният разлив в Мексиканският залив преди години.
Хубавото - последната вноска по глобата е - мисля - догодина... а компанията прави печалби въпреки тоя финансов теч. Когато глобата бъде доизплатена - и акцията вероятно ще скочи нагоре.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДивидент от ВР - пъкнал.
0.085 еврака на акция.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Здравей! Става според СИДДО - споготбата за избягване на двойното данъчно облагане, с удостоверение за местно лице в БГ, и попълване на документите отиващи в данъчното в Германия, но преди всичко с това дали брокера ти има желание да ти помогне. Повечето го обезсмислят зашото като ти сложи такса от 200 на плащане ти обива апетита за години напред. Отделно тия документи трябва и да са на немски и който и да ти е брокера, в Германия има друг който търгува от тяхно име и това са те (брокера в Германия) дето трябва да издадат документите. В много от случаите ако имаш повече от една, две акции комисионите стават космически с оглед на дивидента който си получил. Работя предимно с чужденци но брокерите са от един дол дренки. Наистина номер едно цел е да питаш брокера може ли да ти уреди немските документи показващи информацията за акцията, дата на плащене, данъци и т.н. Вс е по образец и немците данъчни са много строги за формата на документа. Отнема малко повече от 9 месеца.
В общи линии това е...
А това на Globe като им знам такситесамо те ще те откажат а отделно и брокерсите. Много от брокерите преустановяват възстановяването от Италия например, защото Globe ги чарджи предварително без гаранция дали ще получат нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Здравей! Може ли повече инфо как и при какви условия може да се възстанови разликата до 10%? Благодаря предварително. Поздрави
п.п Както и при кой ИП
В общи линии това е...
А това на Globe като им знам такситесамо те ще те откажат а отделно и брокерсите. Много от брокерите преустановяват възстановяването от Италия например, защото Globe ги чарджи предварително без гаранция дали ще получат нещо.
Last edited by Petar; 13.06.2018, 17:41.
- 1 like
Коментар
Коментар