IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
    Тук темата пак се измести. Та нека я върна в това каквото наистина трябва да се коментира тук. Въпроса ми е има ли дата за изплащане на дивиденти за въпросните компании? - ХЕС, Софарма, Адванс терафонд, Софарма имоти АДСИЦ, Софарма трейдинг, Монбат, ФНИБ, Спиди, Индустриален капитал холдинг и Арома?
    Това: конкретни дати за дивиденти - не е практика туканка, както по светът е. Просто чакаш да се изненадаш приятно от пъкнали по партидата ти парички.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
      Тук темата пак се измести. Та нека я върна в това каквото наистина трябва да се коментира тук. Въпроса ми е има ли дата за изплащане на дивиденти за въпросните компании? - ХЕС, Софарма, Адванс терафонд, Софарма имоти АДСИЦ, Софарма трейдинг, Монбат, ФНИБ, Спиди, Индустриален капитал холдинг и Арома?
      Да, прав си, чак сега видях, че тук било за дивиденти , Импето е готин, но този път ме подведе.
      Вместо извинение: по спомени всичките декларират, че ще спазят 60-дневния срок от ОСА, като ще кажат допълнително дати.
      Само снасящите кокошчици от групата на Флагмана си държат на 3-месечния срок, но ние си знаем, че са традиционалисти...

      Коментар


      • Тук темата пак се измести. Та нека я върна в това каквото наистина трябва да се коментира тук. Въпроса ми е има ли дата за изплащане на дивиденти за въпросните компании? - ХЕС, Софарма, Адванс терафонд, Софарма имоти АДСИЦ, Софарма трейдинг, Монбат, ФНИБ, Спиди, Индустриален капитал холдинг и Арома?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Вълчане-е-е-е, Вълчане - много пропаганда ти е попила главицата.

          Чети, Вълчане - ЧЕТИ.
          Искам да вметна някои допълнителни насоки за въпросното Четене:
          1. Дали играта не е доста по-дълбока - Рокфелер vs Кох., като става дума за глобалната игра на петролния пазар. По-конкретно - каква да е цената. В този ред на мисли - може да се прочете Кой за каква цена играе. И в допълнение - за какво играят САЩ, Русия, Иран..., трябва наистина да се чете.
          2. Кой всъщност отказа въпросните пари за кампанията на Тръмп. Само факти - фамилията прави изявление, че няма да финансира Тръмп, след ден Тръмп туитва, че е отказал среща с братята, след което фамилията прави изявление, че никога не е имало такава насрочена среща... Всъщност и тук трябва да се мисли по-дълбоко, защото Кох финансира щедро Макс Пейн, вицето на Тръмп...Просто игра, за да се отвлече вниманието и да се създаде фейк новина...
          3. Фамилията Кох всъщност "инвестира" над 1ГБ в кампанията на републиканците преди 2 г....
          4. Фамилията Кох e от страната на Русия в глобалната петролна война. Каква играе и Тръмп в тази игра - май каквото му кажат...
          5. Защо фамилия Кох купува спешно Time (+ People, +Fortune) - може би за лъскане на имидж и т.н. Със сигурност тези 3ГБ не се хвърлят за печалба (от тази сделка печалба е невъзможна), а единствено за политическо присъствие, формиране и насочване на общественото мнение...
          И още много други неща за четене...
          Пиша тава за допълнителни насоки на дискусията, а не за лични престрелки, в които никога не участвам.

          Коментар


          • Вълчане-е-е-е, Вълчане - много пропаганда ти е попила главицата.

            "По наследство" може да е станал ДОНЯКЪДЕ първия път, макар баща му да не е бил милиардер. 92-ра беше 9 МБ вътре... и накрая пак стана милиардер, вече сам. Оставям на тебе да изброиш останалите му "няколко фалита", които съществуват само във въображението на клеветниците му. Други по-важни неща е получил от баща си - безмилостна школа по дисциплина и трудолюбие.
            Да, напоследък доста президенти са "назначавани" - но Тръмп бе избран от народа на Америка - и то от РАБОТЕЩИТЕ бели американци.Факт е, че в изборният ден дълго водеше Полуживата - и то категорически, но това бе само докато гласуваха основно паразитите, лежащи на социални помощи и докато работещите си тръгнат от работа и отидат пред урните, за да обърнат рязко резултата. Факт е и че Доналдът спечели напук на гнъсните и непрестанни медийни атаки срещу него... които започнаха веднага след като той отказа 5 МБ "спонсорство" от еврейската фамилия Кох. Тогава политическата измет се уплаши не на шега, защото разбраха, че насреща си имат човек, който не може да бъде купен. При безпристрастни медии (неслучайно те са Четвъртата неофициална власт) победата на Тръмп щеше да е с убийствена преднина. Хайде посочи ми кои са били тия кукловоди, които са му помагали. "Намесата" на Вова е пълен виц - единственото, което можаха да измислят враговете на президента бе, че ГОТВАЧЪТ на Путин писал някакви неща във Фейсбук. Никой не е виновен на Полуживата, че си държи секретни мейли на телефона... камо ли че издаде ядреният протокол на САЩ по телевизията - по време на диспутът. За това би трябвало да бъде съдена за държавна измяна - оправдава я само старческото и слабоумие и вродената глупост.

            Изборната система е такава, каквато е - тя не е измислена или променена в угода на Доналд.

            Тия разбивки не ми ги цитирай - стъкмистиката се манипулира както у нас (300 000 ромове в България), така и навсякъде... отделно ме съмнява съществуването на такава "статистика". Аз предпочитам да вярвам на очите си - защото гледах доста предизборни срещи и на двамата кандидати. На тези на Доналд, почти всички поддръжници бяха бели хора... срещите на Полуживата изглеждаха така, че се чудех дали се провеждат в Южна Каролина или в Южна Африка. САМО нигъри и мургави - тук-таме по някой заблуден бял !!! Или според тебе нигърите на социални помощи са ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ЕЛИТ на САЩ, а белите са неграмотните? Я не ме разсмивай.

            Не знам какво помни трудно - знам само, че изпълнява предизборните си обещания или поне се бори да ги изпълни. Масовите политици явно всички са с Алцхаймер, защото забравят предизборните си обещания още с първата чаша шампанско след изборната победа.
            Канада явно ти е на сърце, но в бизнеса няма приятелства, но само съперничество. Протекционистическата политика е най-сигурният път за укрепване на една икономика. Вярно е, че ЕС и Канада - и не само те, се възползваха дълго от либералната икономическа политика на САЩ. Особено пък отношенията с Европа - не ми ги цитирай. Черният Обонго също водеше война срещу "белият свят" в лицето на Европа, но я водеше мръсно, подмолно като типичен боклук, какъвто и си е. Обонго умишлено дестабилизира огромна полудъга около Европа - срина Либия и Сирия, за да насочи срещу Европа орди нигърски и талибански диваци, срина и Украйна, за да вбие клин между ЕС и Русия. Въобще не се трогна от това, че така ще донесе нещастия, страдания, смърт на милиони хора. Обонго е военнопрестъпник, подлогата му - Полуживата клинтън - също. Тръмп поне се бори открито, лице в лице - като достоен мъж - и се бори мирно, а не чрез войни. Той извади Северна Корея от самокапсулирането - срещата му с Дебеличкият бе пробив, който никой преди него не бе успял да направи. Отношението към Иран СЪЩО е част от предизборната му програма. Говориш за световни войни - а аз ти казвам, че този честен човек няма да започне нито една война. Доналд е СТРОИТЕЛ, за разлика от предшественикът си, дето да е направил най-много някоя колиба в Негрия. Не съм чул като предприемач да взриви небостъргачът на някой конкурент, за да остане неговият най-висок.

            Твърдението ти, че е "слаб президент" е тотално опровергано от най-точният измерител - ПАЗАРЪТ. Провери къде са били борсовите индекси в предизборният ден - и къде са сега. Кажи ми кой друг щатски президент е постигал това - кой друг световен лидер само с едно махване на могъщата си десница е увеличавал общата капитализация на световните пазари с цели гигабимберици. Никога досега не е имало жив човек с такова влияние над пазарите - откак въобще съществуват пазари. Чудно как един "дебил" качва индексите с 40% за година?

            За климатът - за разлика от останалите полит-идиоти - Доналд е човек с огромна обща култура. Той много добре знае, че човешкото влияние върху климата е незначително. Всяко по-могъщо изригване на вулкан - например сега на Хаваите, променя климатът много повече от цялата човешка дейност за цели години. Това с климатическите промени е най-мащабната измама в цялата човешка история, погълнала кой знае колко ГБ грешни пари на данъкоплатците. Прочети малко история и ще проумееш колко по-топъл е бил климатът допреди 1000-1200 години, когато дори Южна Гренландия е била населена и износител на житце за Европа, а Британия е била ЛОЗАРСКА страна. Проблемът на човешката дейност е замърсяването, не затоплянето.

            Чети, Вълчане - ЧЕТИ.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Няма как един идиот да стане милиардерин - на ДВА пъти - и то с реален бизнес, а не с някакво спекулантство.
              Няма как един идиот да стане президент и да излъже милиони хора да гласуват за него
              Наивен ли си,прост ли си,ама си много далеч от истината.

              Милиардерин е по наследство Да благодари на баба му и баща му.После няколко фалита ,уж е голям "бизнесмен".

              Президент на САЩ се назначава ,не се избира от масовката.Нищо не зависи от него,той е само една марионетка.Спечели с голям зор ,основно с помощта на главните кукловоди,малко и с помощта на Путин (хакнатите мейли на Клинтън) .
              Спечели с по-малко реални гласове от Клинтън ,поради изкривената УС избирателна система ,всеки щат да е с различна тежест.Или един американец в Калифорния е повече от един американец в Уисконстиин да речем.
              .Вероятно не си гледал и разбивката гласували по възраст и образование .За дебила са глассували всички реднеци,селяни и идиоти с образование 8 клас.
              Така президент не се избира,както казваш ти.

              Човека е на 72г и вероятно ходи с памперси и се напикава.Трудно помни какво е казал миналата седмица,камо ли е да е в състояние да управлява държава .До няколко години ще е пътник и никой няма да го помни.Но при един РЕЗЕТ ще трябва и виновник и именно затова е сложен там .
              На мнение съм,че президент трябва да се става до 50г макс,По-дърти да не ги допускат до избори.Никой не може да избяга от старческата деменция и глуповатост.

              https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/0...oina_zapochva/
              https://www.investor.bg/evropa/334/a...-sasht-264246/

              Не може да налагаш мита и да се опитваш да се скараш с най-големия си съюзник Канада,пък и с целия Бял свят , а да правиш свирки на диктатори с дръпнати очи.Не може цял свят да е за споразумение с Иран,пък дебила за 1 ден да развали години преговори и световен геополитически баланс.
              И още и още .....За нула време,направи десетки фалове. Как ще слагаш мита на най-големия ти търговски партньор,съюзник ,най-големият пазар за американски продукти ,а и исторически брат Канада ???

              Общо взето постъпки на тотално неадекватен дебил.
              Най-слабия президент на САЩ за всички времена !!! както и най-слабия президент в най-новата история(последните 200г) на цялото човечество !

              Дано не ни навлече някакви световни войни,че повечето са почвали точно така.

              едит:Още нещо,дебила е неадекватен не само в икономиката.Той оттегли САЩ от глобалното споразумение за климата ,подписано от почти целия свят.
              Важно е да замърсяваме със шистовата "революция",а и с какво ли още не, и да се превърнем в петролна сила номер 1.Кучета го яли глобалното затопляне и замърсяване и това че лека полека отиваме към самоунищожение на човешката раса.

              Оня ден четох че дебила наредил и да се спре финансирането от САЩ на Международната космическа станция.най-скъпото нещо строено от човешката цивилизация.

              Тотален дебил,който може да върне човешката раса 50-100г, назад ,а недай си боже и повече години.
              Last edited by kurta007; 06.07.2018, 19:17.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение

                Тоя "велик мъж" всъщност е един 72г идиот марионетка,сложен на постта си, за да направи РЕЗЕТ на системата (хем има опит с неговите фирми)
                Внимавай ! Първите стъпки вече са направени с началото на търговската война
                Вълчане - не говори глупости, моля те.
                Няма как един идиот да стане милиардерин - на ДВА пъти - и то с реален бизнес, а не с някакво спекулантство.
                Няма как един идиот да стане президент и да излъже милиони хора да гласуват за него, БЕЗ никаква подкрепа, не с помощта на, а ВЪПРЕКИ вредителството на "четвъртата" власт.
                Няма как един идиот да излъже пазарите в цял свят, така че да направят 30-40% ръст... и въпреки пазарно неблагоприятни негови мерки - търговските войни, да НЕ падат рязко - т.е. все така да му вярват. Накратко - за тоя "идиот" стотици милиони хора гласуват с ПАРИТЕ си.
                Няма как един идиот-марионетка, да откаже 5 МБ "спонсорство" от еврейските кланове.

                Впрочем от гледна точка на стандартните политици, последното е тотално идиотство - макарон например за 5 МБ ще се остави някоя рогоцифка да го изнасили публично. Идиотство от политическа гледна точка е един президнт да изпълнява предизборните си обещания, вместо да прецака избирателите.

                Марионетка беше - и е - гнусната полужива клинтън. Тръмп знае какво прави - вярвай, много по-напред е в бизнесът, отколкото ти, драги Вълчане - въобще някога ще бъдеш. Нормално е един държавник да защитава собствената си страна и собствената си икономика. Това което прави е добро и за САЩ - и за света, защото другите държави една по една ще вземат същите мерки - това например ще е всеобща защита от зверският далечноазиатски дъмпинг в ного стоки... вече дори не китайски дъмпинг - китайска продукция относително качествена и не толкова евтина - но малайзийски какъв ли не още. От "свободната" търговия печелят основно търговците и далавераджиите, а производителите и здраво работещите са ощетени.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  ...какво му е на моментът? Най-после един велик мъж ръководи великата страна, съсипвана доскоро от банда простаци.
                  Тоя "велик мъж" всъщност е един 72г идиот марионетка,сложен на постта си, за да направи РЕЗЕТ на системата (хем има опит с неговите фирми)
                  Внимавай ! Първите стъпки вече са направени с началото на търговската война

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение

                    2.5%-2.7% годишен дивидент е ЦВИК. Особено пък рискуваики да държиш УС акции, и то БАШ в тоя момент.

                    От ЦВИК ще приквичиш на КВИК май ,като ти ударят ножа
                    По добри акции от consumer staples за криза почти няма. Ударят ли ножа колата ще удари тавана все едно си я клатил от магазина до вас.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение

                      2.5%-2.7% годишен дивидент е ЦВИК. Особено пък рискуваики да държиш УС акции, и то БАШ в тоя момент.

                      От ЦВИК ще приквичиш на КВИК май ,като ти ударят ножа
                      Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.

                      Не мисля, че това са рискови акции - светът винаги ще цоца Кока кола. И не само - компанията е иновативна и измисля и други неща - макар аз да бих препоръчал да навлезе по-яко на пазарът на енергийни напитки - той се развива ного - гледам лапетата редовно пият Дяволчета - а тях ги фабрикуват някакви унгарци. Мисля и цветовата гама на Дяволчето е подходяща, за да влезе то в семейството на Кока кола.

                      Признавам - и аз понякога пия по някое Дяволче, ама по си обичам Кока-кола.

                      И въобще - големите щатски компании - не много доходни, но: могъщи. Разбира се - ниската доходност ме спира - малко американски акции имам.


                      ...какво му е на моментът? Най-после един велик мъж ръководи великата страна, съсипвана доскоро от банда простаци.
                      Last edited by Императорът; 04.07.2018, 23:10. Причина: Моментът.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Айде да се похваля и аз кат новобранка. HASI кихнаха по 0.33$ на акция, пък CLDT по 0.11$. CLDTто са ежемесечни, няма да ги пиша всеки път.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Вълчане бе - "ЦВИК" да не е обратното на - "ГУВИК" - нещо като АНТИгувик?

                          2.5%-2.7% годишен дивидент е ЦВИК. Особено пък рискуваики да държиш УС акции, и то БАШ в тоя момент.

                          От ЦВИК ще приквичиш на КВИК май ,като ти ударят ножа

                          Коментар


                          • Вълчане бе - "ЦВИК" да не е обратното на - "ГУВИК" - нещо като АНТИгувик?


                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение

                              По-добре ги казвай в % -ти ,щото тея "0.275 зелени" идват 0.62% ,което е абсолютно нищо .Чист цвик .Не можеш си платиш таксите и данъка.
                              За какъв период е дивидента ? Но и за тримесечие е да е,пак е цвик
                              Какво: цвик, Вълчане?


                              Разбира се, че е тримесечен, както на всяка нормална американска компания. Колчетата за доходност ги рисувам в края на годината. Да - компанията не е особено доходна, но е една от най-малките ми инвестиции... но затова пък звучи ного секси да кажеш (небрежарската един вид), че имаш акции на Coca cola. И после - тоже небрежарската - да обясниш, че това ти е незначителна инвестиция, имаш ного по-яки и могъщи от.


                              ....и какво: данъкът - данъкът е удържан - това е СЛЕД данъкът, аз винаги пиша какво реално ми е пъкнало. Какво - такси - няма такива - тава е чисто нагувичено.
                              Last edited by Императорът; 04.07.2018, 20:11. Причина: След данъкът.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Дивидент от Coca cola - пъкнал. 0.275 зеленички на акция.
                                По-добре ги казвай в % -ти ,щото тея "0.275 зелени" идват 0.62% ,което е абсолютно нищо .Чист цвик .Не можеш си платиш таксите и данъка.
                                За какъв период е дивидента ? Но и за тримесечие е да е,пак е цвик

                                Коментар

                                Working...
                                X