Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Не е без значение. Просто моято дефиниция на печалба е различна
Едно от най-рисковите неща е да направиш стартъп. Ако почнеш с 200К една нова тек компания и след 10 години тя прави 10 млн. лева годишна "печалба", това на загуба ли е, защото Епъл след 10г. от съществуваването си са правили 100 млн долара?
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Значи, за теб е без значение какъв риск поемаш, стига доходността да е над безрисковата.
Против си на основен принцип на пазара: поемане на по-голям риск изисква по-висока печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
За последно да раздвижа въздуха над Императорът !
ЗАВИСИ от времето за което измерваш доходността, ако го правиш годишно без връзка с началния капитал+добавяния от странични доходи и ДВИЖЕНИЕТО му вътре м/у позициите, си му изтървал края от всякъде!
Вътрешните портфейлни печалби от сделки+дивиденти минус загуби е РЕЗУЛТАТА ти!
Сега речи с колко му е пораснал на Императорът !Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Значи, за теб е без значение какъв риск поемаш, стига доходността да е над безрисковата.
Против си на основен принцип на пазара: поемане на по-голям риск изисква по-висока печалба.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
А аз не разбирам - не ти ли минава мисълта: "Ако вкарам 50 Б в някои от компаниите на Импето, ще правя 2.5 Б годишна дивидентна доходност"? Защото - както каза Паричков - процентът е важен.
Общата сума на годишните ми дивиденти е четирицифрена - засега толкова
За последно да раздвижа въздуха над Императорът !
ЗАВИСИ от времето за което измерваш доходността, ако го правиш годишно без връзка с началния капитал+добавяния от странични доходи и ДВИЖЕНИЕТО му вътре м/у позициите, си му изтървал края от всякъде!
Вътрешните портфейлни печалби от сделки+дивиденти минус загуби е РЕЗУЛТАТА ти!
Сега речи с колко му е пораснал на Императорът !Last edited by inta53; 09.09.2018, 12:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
За мене е над "безрисковата" възвръщаемост
Против си на основен принцип на пазара: поемане на по-голям риск изисква по-висока печалба.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Какъв ти е еталона, който определя дали си на печалба?
Просто да изкараш някой лев над първоначалната инвестиция ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАма ти ако underperform-ваш пазара това не значи, че си на загуба. Вярно, поел си по-голям риск ако си стокпикър и си направил по-малка възвръщаемост, което не е умно. Но да кажеш, че си "на загуба" за мене не е коректно
Просто да изкараш някой лев над първоначалната инвестиция ли?Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Ама ти ако underperform-ваш пазара това не значи, че си на загуба. Вярно, поел си по-голям риск ако си стокпикър и си направил по-малка възвръщаемост, което не е умно. Но да кажеш, че си "на загуба" за мене не е коректно
Ако си направи портфейл от различни сектори, да си го дисконтира с доходността на пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАз не мога да защо изобщо се води този спор..Импето вади някакви центове дивидент и обеснява за висока доходност..Никъде не срещнах общата сума на годишните дивиденти..
Общата сума на годишните ми дивиденти е четирицифрена - засега толковаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТака може да направиш портфейл със завидна възвръщаемост и пак да го изкараш, че бил на загуба... Което е малко странно за мене
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТака може да направиш портфейл със завидна възвръщаемост и пак да го изкараш, че бил на загуба... Което е малко странно за менеНе се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Така може да направиш портфейл със завидна възвръщаемост и пак да го изкараш, че бил на загуба... Което е малко странно за мене
Защото инвестицията му носи риск, затова.
Ако дисконтира с безрисковата, ще излъже сам себе си.
Вече се коригирах по-долу. За дисконтов процент се взема доходността от сходна инвестиция в същия сектор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАз не мога да защо изобщо се води този спор..Импето вади някакви центове дивидент и обеснява за висока доходност..Никъде не срещнах общата сума на годишните дивиденти..
А и ти ако имаш 15 американски акции и гледаш тримесечния дивидент от само една от тях, наистина може да изглеждат малки, но ако погледнеш за цялата година и за целия портфейл, сумата може и да не е толкова малка. Особено на фона на лихвата в банките
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеИ аз не мога да разбера защо Импето ще дисконтира с процента от най-добрата си доходност, а не с "безрисковата"?
Ако дисконтира с безрисковата, ще излъже сам себе си.
Вече се коригирах по-долу. За дисконтов процент се взема доходността от сходна инвестиция в същия сектор.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
Коментар