Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Импов това не е от чичо ти Доналд тоя данък, това е посредника ти. В Тръмпландия данъка е 15%. УспехМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМоля. Ето какво съм изцоцал досега:
1. Ford. 0.14 зеленички на акция след данък. Това е от 15 цента редовен дивидент + 5 цента извънреден. Компанията плаща на всеки 3 месеца - четири дивидента значи. Минус - американците ного дерат с данък дивидент - 30%.
Коментар
-
Хльъ-ъ-ъ-ъ-ъх...
Проклето данъчно чесане, ще взема да инвестирам само в Британия...
Ъръмчх.
Сега виждам, че не съм се изразил ясно за дивидентът на HSBC. Целият е 21 цента на акция - общо за миналата година (от която това е последен дивидент): 51 цента на.
И как съм оплел: зеленички, центове, евроцентове и евраци - не е истина просто - излиза, че дивидентите са някакви микроскопически... що не казвате, бе? Оправих ги.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Какво е туй и как се прави - как се процедира? Посъветвай, моля
Намерих си го тоя Бен... и какво се прави с него? Пращам го на посредникът си ли - и той да го препрати на компанията ли? Или го пращам направо на компанията ли? Ти как постъпваш?Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
Импе, освен DIV yield, проверяваш ли им на тези компании и payout ratio и ръст на дивидента през последните поне 10 години? Че като си спомням какво беше през 2006-2008 г., да не стане пак същото при тези нива на лихвите и възможното им вдигане в бъдеще.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМоля. Ето какво съм изцоцал досега:
1. Ford. 0.14 зелени цента на акция след данък. Това е от 15 цента редовен дивидент + 5 цента извънреден. Компанията плаща на всеки 3 месеца - четири дивидента значи. Минус - американците ного дерат с данък дивидент - 30%.
2. Shell. 0.376 евроцента на акция след данък. Дивидентът се изчислява в зеленички, но туканка се плаща в евраци, а в Британия - в Бабета. Имаше възможност за получаване на нови холандски акции вместо дивидент. Туканка акциите са британски и холандски като регистрация (съответно клас В и клас А), дивидентът е еднакъв, но по холандските чешат 15% данък дивидент, по британските 0%. Затова и разлика в цената на двата класа акции. Моите са клас А - холандски. Дивидент на всеки 3 месеца - т.е. четири пъти годишно.
3. ВР. 0,095 евроцента на акция. Данък няма - в Британия - ако дивидентът ти е под 5 бимберици, няма данък, след това е 7.5%, след това май 10% и т.н. Тоже - ежетримесечни дивиденти. Дивидентът обаче се изчислява от компанията в пенсове, тоест дивидентно инвестиращият в ВР залага и на поскъпването на Бабето.
4. Daimler. 2.395 евроцента на акция след данък, който в Германия е 26%. Германците - както и ний - снасят дивидентчета веднъж годишно.
5. Coca cola. 0.26 истински цента на акция след данък. И туканка - дивидент на всеки три месеца.
6. HSBC. 0,194 евроцента на акция. И тук дивидентът е на три месеца, изчислява се в зеленички, но се получава при нас в евраци както е при Shell. Получен в случая редовен дивидент (10 зелени цента) + извънреден (21 зелени цента).
Дивидентна доходност на шестте позиции към цени в момента може да се сметне точно само за Daimler - 3.58%, защото по другите позиции роля играят и валутните движения - защото американските + HSBC и Shell плащат или изчисляват дивидентът в зеленички, но ги купуваме (поне аз на Франкфуртската) в евраци, ВР пък изчислява дивидент в Бабета.
Водя си данни и статистика, за да изчисля доходността към края на годината, съобразно цените към началото на. От нито една компания (от тия с разсрочен дивидент) не съм цоцал повече от веднъж тая година, нормално - април сме. В срок от месец ще цоцна от GSK, Allianz и BMW.
Ето подробно инфо - дано бил полезен“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Коментар
-
https://www.pandadoc.com/w8ben-form-template - обяснение какво, за какво, как (англ.)
http://www.doughroller.net/taxes/what-is-a-w-8-form/
https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.pdf
Коментар
-
по принцип попълваш формуляра (който общо взето казва че не си американски гражданин и ти си получател на дохода) и говориш с брокера си“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениекато си попълниш w8 ben-e ще ти взимат 10%
Намерих си го тоя Бен... и какво се прави с него? Пращам го на посредникът си ли - и той да го препрати на компанията ли? Или го пращам направо на компанията ли? Ти как постъпваш?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениекато си попълниш w8 ben-e ще ти взимат 10%
Аз лично нямам опит все още на чуждите борси но бих почерпил от вашия, както и други колеги...Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар