Първоначално изпратено от Petar
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
IB са ми удържали 15% ,ако желаеш мога ти пратя на лична да видиш. Та читав ти е явно брокера. Лека и доходна. Айде дано нямаме монотонно лято
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Испанския данък е 19%. 15% е само ако ползваш тритито, което в Испания е съпроводено с доста мъкаи почти 100% провал, както и Франция, но както каза колегата по-долу. Който го кефи си взема, който не, взема Златен Лев и кърти
Last edited by lobos; 26.05.2017, 09:54.
Коментар
-
15% -сега проверих Импов ти си по дивидентите запиши го някъде ,че все се бърками почти 100% провал, както и Франция, но както каза колегата по-долу. Който го кефи си взема, който не, взема Златен Лев и кърти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова нещо като твоя тортичка с дивиденти е ли? Значи -по мое мнение - делът ти в Атерата ного малък е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова нещо като твоя тортичка с дивиденти е ли? Значи -по мое мнение - делът ти в Атерата ного малък е.
Коментар
-
След като се знаят дивидентите на повечето компании, реших да си наптравя класация на дивидентите спрямо общия обем на изплатените дивиденти през 2017-та.
Софарма имоти - 46,45%
Софарма трейдинг - 8,85%
ХЕС - 8,08%
Корадо - 7,66%
Фонд за недвижими имоти България - 7,01%
Спиди - 5,48%
Адванс терафонд - 4,00%
Елана агокредит - 3,92%
Стара планина холд - 3,84%
М+С хидравлик - 2,01%
Монбат - 1,61%
Софарма - 0,83%
Фазерлес - 0,26%
Смятам че портфейла е достатъчно диверсифициран. Евентуално може да падне дивидента на Спиди (пуснал съм половината пакет за продажба) и да се увеличи някъде другадено засега е това. Четири компании решиха да не разпределят дивидент - Булгартабак, Дружба стъкларски заводи, Албена (поне засега) и ПИБ, като вероятността да се разделя с тях през тази или следващата година е голяма. Дивидентната доходност при цена на която съм купил е около 4,66% а към моментни цени е около 3,22%. Може би трябваше да продам Булгартабак на капиталова загуба и да купя някоя дивидентна акция и да си кача процента, но се надявам да не съм сгрешил с решението си да изчакам...
Топ 5 на процента дивидентна доходност спрямо средна цена на придобиване ми е : Адванс терафонд, Софарма имоти, Елана агрокредит, Корадо, Софарма трейдинг...
Last edited by mancev; 25.05.2017, 11:01.
Коментар
-
15% -сега проверих Импов ти си по дивидентите запиши го някъде ,че все се бъркамМи ето: има го записано в темата. Ще се научим, ще се научим
Моите проценти са след данъчното очесване.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
мисля ,че 25% удържат ,ако не се бъркам де ,ми който го кефи да си пазаруваможе да е по-евтин или по-скъп, ама безплатен....!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Демек от туй процентче да извадим 25%?
Репсол са ми в списъкът за дебнене.
Коментар
-
мисля ,че 25% удържат ,ако не се бъркам де ,ми който го кефи да си пазарува
Репсол са ми в списъкът за дебнене.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
недей да дразниш, че на някои много им идват такива дивиденти, не могат да ги смелят
Коментар
Коментар