Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Last edited by new_investor; 07.08.2017, 18:04.
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Здравей, ИнокентийДанък дивидент в Германия е около 26% - доколкото зноя - има начини да бъде намален, но е главоболно и посредникът трябва да съдейства. В Британия данъкът дивидент е 0%, освен ако не си бая голям, та да цоцаш дивиденти над 5000 бабета
Киро - могъщи са - вярно е това - но не значи, че подходящата групичка особено умни китайски хора не може да ги хрясне в сърцето, както бе казал поетът
А и вече: бая скъпи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеЗдравейте, колеги! Интересувам се от инвестиция и търговия на акции в Европа. Прочетох, че сделки с акции сключени на борса в ЕИП са освободени от данък печалба. Колко е данък дивидент в Германия и Англия ? Ще се радвам, ако ми отговорите. Благодаря предварителноДанък дивидент в Германия е около 26% - доколкото зноя - има начини да бъде намален, но е главоболно и посредникът трябва да съдейства. В Британия данъкът дивидент е 0%, освен ако не си бая голям, та да цоцаш дивиденти над 5000 бабета
Киро - могъщи са - вярно е това - но не значи, че подходящата групичка особено умни китайски хора не може да ги хрясне в сърцето, както бе казал поетът
А и вече: бая скъпи.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнениеАз бих предложил Гугъл- глобално и ще оцелее..
Ето: Новият инвеститор каза секси работи в Щатите - дето снасят здравата - и човекът ще се гувичи хубавко с дивидентченца
Киро - по-скоро говори сигурно за ония рошлювци дето дялкат хапчетата и емблемата им е разпънат хоризонтално шестоъгълник. Гледал съм ги - скъпички са ми съобразно сгодата. Сред хапчеджийниците сега-засега залагам на GSK и Pfizer.
Благодаря ви, че така позитивно и в положителна насока ми движите темата - все пак идеята е не само откъде цоцаме сосни дивиденти засега - но и къде да се нагувичваме доволно в бъдеще.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение
Ако ще е фармация пак бих се повторил, но Roche за мен са една от най-стабилните фирми, скъпа, но има защо.
Ако държите на диабетната специализация - за САЩ Eli Lilly and Co са доста по-добро от датската Ново Нордиск.
@ Императорът
SNH - Senior Housing Properties Trust - в момента yielda им е 8.28% - не е намаляван или спиран дори през кризата.
SBRA - Sabra HC REIT
HCP - си е HCP
HCN - Welltower Inc
Сетих се и още една дойна крава: OHI - Omega Healthcare Investors Inc - и те дават 8.27% в момента, но дивидента им расте всяка година от доста години вече.
Поздрави![/QUOTE]
Благодаря, драги - ама удебелено-подчертаното ще е трудно - щото Ростех не е публична компания - иначе бих се нагувичил здравата с нея
Намерих Сеньорът и Омегата и си ги турих в платформата - за да не ги забравя
Ного благодаря: ти си ного мъдър инвеститор и ного полезен член на нашата съобщност, макар не ного да пишеш. Отде знаеш толкова ного? - АферимТвоите мнения: ного значими и важни за мен.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеИмпе,
Каква ставка плащаш като данък за дивидентите от акции на NYSE?
Аз нямам акция, която да раздава дивидент и така не съм се интересувал
Kiro,
Мислил ли си да го посъветваш част от парите да се вложат в книги? Колкото и да инвестира в познати компании, винаги е хубаво поне някакъв базов анализ да е способен да направи.
Затова съм от Британия: там не ме чешат.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Kiro;n3226024]new_investor благодаря за предложените оръжейни компании- те дават ли дивиденти..Ще му ги предложа..[/QUOTE]
Ами дават, ама слабо - 2-3%, Райтеон даже 1,85 в момента, все пак са огромни компании и са си скъпи като всичко друго в момента. Но пък и няма да колабират при криза, особено от военен тип. Все пак, ако племенника ти е младок би го впечатлило според мен да притежава акции от фирмите, които правят най-добрите изтребители в момента
Ако ще е фармация пак бих се повторил, но Roche за мен са една от най-стабилните фирми, скъпа, но има защо.
Ако държите на диабетната специализация - за САЩ Eli Lilly and Co са доста по-добро от датската Ново Нордиск.
@ Императорът
SNH - Senior Housing Properties Trust - в момента yielda им е 8.28% - не е намаляван или спиран дори през кризата.
SBRA - Sabra HC REIT
HCP - си е HCP
HCN - Welltower Inc
Сетих се и още една дойна крава: OHI - Omega Healthcare Investors Inc - и те дават 8.27% в момента, но дивидента им расте всяка година от доста години вече.
Поздрави!Last edited by new_investor; 07.08.2017, 12:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеИмпе,
Каква ставка плащаш като данък за дивидентите от акции на NYSE?
Аз нямам акция, която да раздава дивидент и така не съм се интересувал
Kiro,
Мислил ли си да го посъветваш част от парите да се вложат в книги? Колкото и да инвестира в познати компании, винаги е хубаво поне някакъв базов анализ да е способен да направи.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
Коментар