IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Импе, човека ти казва какъв е закона, за да си спестиш евентуални главоболия, ти пак почваш да го убеждаваш в твоите си неща Не стига че нашия данък дивидент е един от най-малките в цял свят, а ти носиш от 100 кладенеца вода, само и само да не го платиш Никой не обича да плаща данъци разбира се, но такива са законите и те трябва да се спазват. Ти си решаваш, въпроса дали си струва за 50$ на година примерно(ако приемем че имаш 1000$ дивидент от Великобритания или други държави без такъв данък), да си имаш проблеми да доказваш доходи после...
    Тук проблемът е друг. Как се доказва тоя доход, щом акциите са на сметката на посредника? Нали за всичко - документ? Същото и за бланката - аз като какъв да я подавам? Това е сложното
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      А законът що не ми връща 25% от данъкът, с който ме чешат в Щатите? Защо винаги ТЕ да са на далавера, а НИЕ да сме прецаканите?

Нали има и закони за избягване на двойното данъчно чесане? Ако дивидентът ми от Британия бе 5.8 бимберици, щяха ли да ми върнат 2.5% от данъкът? Друг път щяха да ми го... нали?
      Импе, човека ти казва какъв е закона, за да си спестиш евентуални главоболия, ти пак почваш да го убеждаваш в твоите си неща Не стига че нашия данък дивидент е един от най-малките в цял свят, а ти носиш от 100 кладенеца вода, само и само да не го платиш Никой не обича да плаща данъци разбира се, но такива са законите и те трябва да се спазват. Ти си решаваш, въпроса дали си струва за 50$ на година примерно(ако приемем че имаш 1000$ дивидент от Великобритания или други държави без такъв данък), да си имаш проблеми да доказваш доходи после...

Коментар

• Търсиш на сайта на твоя посредник и попълваш бланката. Ако не я намериш - направо го питай за съдействие. После изпращаш бланката на посредника си за да я обработи и негова е грижата да я предвижи, така че да се възползваш от облекчен данъчен режим като гражданин на страна, с която САЩ имат СИДДО. Общо взето е това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rational Investor Разгледай мнение

Първо, можеш спокойно да си пуснеш бланка W-8 и да ти се намали данъка върху дивидента. От колеги знам, че става 15%, макар че в СИДДО прочетох, че трябва да се облагат с 10% данък.

Второ, трябва да си доволен, защото в Белгия например има допълнителен данък върху дивидентите от чужбина, независимо колко си платил при източника му.

Освен това, всеки сам си решава какво да прави
          Разкажи повече Къде се пуска тази бланка W-8 ? И кой да пусне това - щом акциите се водят на посредника?

Коментар

А законът що не ми връща 25% от данъкът, с който ме чешат в Щатите? Защо винаги ТЕ да са на далавера, а НИЕ да сме прецаканите?

Нали има и закони за избягване на двойното данъчно чесане? Ако дивидентът ми от Британия бе 5.8 бимберици, щяха ли да ми върнат 2.5% от данъкът? Друг път щяха да ми го... нали?
            Първо, можеш спокойно да си пуснеш бланка W-8 и да ти се намали данъка върху дивидента. От колеги знам, че става 15%, макар че в СИДДО прочетох, че трябва да се облагат с 10% данък.

Второ, трябва да си доволен, защото в Белгия например има допълнителен данък върху дивидентите от чужбина, независимо колко си платил при източника му.

Освен това, всеки сам си решава какво да прави

Коментар

• А законът що не ми връща 25% от данъкът, с който ме чешат в Щатите? Защо винаги ТЕ да са на далавера, а НИЕ да сме прецаканите?

Last edited by Императорът; 24.03.2018, 18:34. Причина: Техните кожи.

Коментар

• Първоначално изпратено от geo0rgi Разгледай мнение

Не съм сигурен как стоят нещата с инвестирането на LSE от България,за това трябва да се проверят местните данъци и такси.Иначе вероятно ще е различно да-тук в Англия данъчното облагане е прогресивно като за първите 5000£ на година не плащаш данък,но после с увеличаването на печалбата данъкът може да достигне и до 50%.В България пък е плосък данъкът,което значи че ако например плащаш 10% данък при 5000 лева печалба то ще плащаш и 10% при 50000 лева печалба.За мен втория вариянт е по-логичен и затова при по-големи суми е по-изгодно да инвестираш от България.
                В България данък дивидент е 5%. Когато се получава дивидент от държава с по-нисък данък, законът казва че следва самооблагане с разликата между двата данъка.

Коментар

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение

да Глаксо си оттеглиха офертата която бяха подали да купят едно от подразделения на Пфизер за 20 милиарда и за това скача днес
                  Защо не беше ли хубаво подразделението? По-интересно е, че Pfizer са мислили евентуално да продадат нещо - те повечето лапат...

Коментар

Четох го това, Инокентий. Щом авторът реве за дивидентите на ВР и Мидичката - че били изчислявани в зеленички, какво да коментираме повече? Посочи ми българските компании, по-сгодни дивидентно от тия двете. Жабокът, Атерката... други? Доходността на Мидичката сега е около 5.9%, на ВР - 6.18%, на HSBC - тя също изчислява в зеленички - 5.47%. В бабета изчисляват GSK и Rio Tinto на Глаксо доходността е 6.38%, на Тинтата - 3.63% от шестмесечния само - на бас, че общия годишен ще бие 5.5%. Това е от тия, дето си имам, Адмиралът не ми се смята. Това са хипермегамогъщи компании, на които си струва да се заложи. Ако британският пазар падне още - тъкмо още по-сгода да се нагувичи човек. Моята доходност основно британските я дърпат нагоре - ако гледаме по държави - и ще продължа да се гувича с такива. Капиталово получих удар по Rio Tinto - заради плановете на Доналдът за обмитяване на стоманата - ама не му се сърдя, човекът си гледа интересът на неговата си държава... по-натам ще гледам даси купя още някоя и друга акция - BHP с що я дебна да я изловя на тънко.

Апропо - днес GSK скача с 3.43% на фонът на общите спадове - интересно защо - някой нещо знай ли?
                    да Глаксо си оттеглиха офертата която бяха подали да купят едно от подразделения на Пфизер за 20 милиарда и за това скача днес
                    бавно и тихо нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                      Британският фондов пазар - големият фалстарт на 2018 г.

Международните мениджъри са по-песимистични отвсякога за акциите в Обединеното кралство

Лондонският фондов пазар направи ужасен старт на 2018 г.
                      Британският основен индекс FTSE 100 се понижава с 11% от януари насам, което го прави най-зле представящият се бенчмарк в света, пише CNN Money.
                      Международните мениджъри на фондове са по-песимистични отвсякога за акциите в Обединеното кралство, според проучване на Bank of America Merrill Lynch. Инвестиционните мениджъри, които контролират общо 514 млрд. долара, заявиха, че Великобритания е основната им къса позиция.
                      Акциите бяха засегнати от напрежението в световната търговия, но тук има още три фактора, които оказват натиск върху FTSE 100.

https://www.investor.bg/analizi/91/a...2018-g-258085/
                      Четох го това, Инокентий. Щом авторът реве за дивидентите на ВР и Мидичката - че били изчислявани в зеленички, какво да коментираме повече? Посочи ми българските компании, по-сгодни дивидентно от тия двете. Жабокът, Атерката... други? Доходността на Мидичката сега е около 5.9%, на ВР - 6.18%, на HSBC - тя също изчислява в зеленички - 5.47%. В бабета изчисляват GSK и Rio Tinto на Глаксо доходността е 6.38%, на Тинтата - 3.63% от шестмесечния само - на бас, че общия годишен ще бие 5.5%. Това е от тия, дето си имам, Адмиралът не ми се смята. Това са хипермегамогъщи компании, на които си струва да се заложи. Ако британският пазар падне още - тъкмо още по-сгода да се нагувичи човек. Моята доходност основно британските я дърпат нагоре - ако гледаме по държави - и ще продължа да се гувича с такива. Капиталово получих удар по Rio Tinto - заради плановете на Доналдът за обмитяване на стоманата - ама не му се сърдя, човекът си гледа интересът на неговата си държава... по-натам ще гледам даси купя още някоя и друга акция - BHP с що я дебна да я изловя на тънко.

Апропо - днес GSK скача с 3.43% на фонът на общите спадове - интересно защо - някой нещо знай ли?

Коментар

Е, обобщения като: "всичките" винаги са прибързани. В Британия има компании, дето са труднозаобиколим фактор в световен мащаб, печелят си стабилно и никакви Брекзити не могат ги катурна.
                        Британският фондов пазар - големият фалстарт на 2018 г.

Международните мениджъри са по-песимистични отвсякога за акциите в Обединеното кралство

Лондонският фондов пазар направи ужасен старт на 2018 г.
                        Британският основен индекс FTSE 100 се понижава с 11% от януари насам, което го прави най-зле представящият се бенчмарк в света, пише CNN Money.
                        Международните мениджъри на фондове са по-песимистични отвсякога за акциите в Обединеното кралство, според проучване на Bank of America Merrill Lynch. Инвестиционните мениджъри, които контролират общо 514 млрд. долара, заявиха, че Великобритания е основната им къса позиция.
                        Акциите бяха засегнати от напрежението в световната търговия, но тук има още три фактора, които оказват натиск върху FTSE 100.

https://www.investor.bg/analizi/91/a...2018-g-258085/

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Това беше шега колега, но ти много остро си реагирал. Думите са отражение на душата на човека. От мръсната душа (уста) излизат мръсни думи. Иначе благодаря за съвета - определено си натрупал горчив опит. Ще го имам предвид.
                          no my dear, that is the reality. truth hurts and I can repack with nice wods. but better nice kick in the ass than 0 account

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Според мен има разлика да инвестираш на LSE от България и да инвестираш от UK на LSE. Тоест данъчното третиране определено е различно, когато си резидент в Англия. Поправи ме ако греша. Поздрави и успешна търговия.

https://www.gov.uk/topic/personal-tax/capital-gains-tax
                            Не съм сигурен как стоят нещата с инвестирането на LSE от България,за това трябва да се проверят местните данъци и такси.Иначе вероятно ще е различно да-тук в Англия данъчното облагане е прогресивно като за първите 5000£ на година не плащаш данък,но после с увеличаването на печалбата данъкът може да достигне и до 50%.В България пък е плосък данъкът,което значи че ако например плащаш 10% данък при 5000 лева печалба то ще плащаш и 10% при 50000 лева печалба.За мен втория вариянт е по-логичен и затова при по-големи суми е по-изгодно да инвестираш от България.

Коментар

• Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение

Това със секса е верно. Представи си следващата финасова криза и как те наебават в гъза без вазелин. Да боли, но поне ползвайте вазелин и защита, та да не боли толкова. Дори може и да ти стане хубаво. Та изпозваитецкондом ако не сте постоянен на пазара или останете на самотек
                              Това беше шега колега, но ти много остро си реагирал. Думите са отражение на душата на човека. От мръсната душа (уста) излизат мръсни думи. Иначе благодаря за съвета - определено си натрупал горчив опит. Ще го имам предвид.
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от geo0rgi Разгледай мнение

0% е до 5000£ годишно правилно.Просто в момента не бих пипнал английски компании по никакъв начин.Всичките имат огромни дългове,спадащи печалби и страшно много несигурност около Брекзит.Освен това и тук националната банка започна да вдига лихвите и повечето компании изобщо не ги виждам като да имат достатъчно свободен кеш да могат да си обслужват заемите на по-високите лихви.
                                Според мен има разлика да инвестираш на LSE от България и да инвестираш от UK на LSE. Тоест данъчното третиране определено е различно, когато си резидент в Англия. Поправи ме ако греша. Поздрави и успешна търговия.

https://www.gov.uk/topic/personal-tax/capital-gains-tax

Коментар

Working...
                                X