Първоначално изпратено от geo0rgi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Чичоманчов - това е идея. Ще измислиш ли нужната тема - или аз да сторя туй?Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Здравей! Колко е данък дивидент получени от UK компании за местни лица ? Предполагам, че не е 0% до 5000 лири годишно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеЧестно казано това със стратегиите за инвестиране си е една много благодатна тема и заслужава да си има отделно местенце във форума.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от geo0rgi Разгледай мнение
Живея в Англия и тук данък дивидентът към компании търгувани в САЩ е 15%,затова и предпочитам основно тяхни акции да купувам.
Инокентий, щом за нас е 0%, надали за местните е повече.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Живея в Англия и тук данък дивидентът към компании търгувани в САЩ е 15%,затова и предпочитам основно тяхни акции да купувам.
Коментар
-
Сигурен ли си, че: 15%, а не 30%? Иначе - успех, де - щом те кефят, земи си
Иначе току що измислих инвеститорска поговорка-сравнение, равносилна на познатата: "Да получиш от умрял писмо":
"ДА ПОЛУЧИШ ОТ ТЕСЛА ДИВИДЕНТ"
Щото акционерите на вечно губещата Тесла са се навили да плащат на мошшшшшеника Мъст 2.6 МБ заплата, ако вдигне ПАЗАРНАТА КАПИТАЛИЗАЦИЯ на теслата до еди-колко си. Ако Илончо наеме някой наш Тимуровски специалист, той може да го светне как да направи пазарната капитализация на циркаджийската си компания и 1 ТБ долара ако ще - ха-ха-ха-ха-ха.
Коментар
-
Търгуват се на NYSE като и оттам мисля евентуално да ги купя.За данъкът плащам 15% за акциите от NYSE,което не мисля е толкова зле.Иначе това за многото кеш не съм сигурен как да го разбирам-от една страна наистина говори,че не знаят какво да правят с него,от друга пък им дава доста възможности за бъдещи действия.Все пак предпочитам компанията да има много кеш и никакви дългове отколкото никакъв кеш и много дългове.
Надявах се някой да е по-запознат с китайския пазар и да даде малко светлина,но явно не е много разпространен във форума.
Иначе току що измислих инвеститорска поговорка-сравнение, равносилна на познатата: "Да получиш от умрял писмо":
"ДА ПОЛУЧИШ ОТ ТЕСЛА ДИВИДЕНТ"
Щото акционерите на вечно губещата Тесла са се навили да плащат на мошшшшшеника Мъст 2.6 МБ заплата, ако вдигне ПАЗАРНАТА КАПИТАЛИЗАЦИЯ на теслата до еди-колко си. Ако Илончо наеме някой наш Тимуровски специалист, той може да го светне как да направи пазарната капитализация на циркаджийската си компания и 1 ТБ долара ако ще - ха-ха-ха-ха-ха.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Бльъм. Тия ги няма на Франкфуртската като гледам, иначе обичам най-големите неща на света. Е, като цяло - държането на огромно количество сухо говори - за мен - за некадърство на управлението - който има ного пари, гледа да изяде някой конкурент, а не да ги трупа.
За дивидентът - не се подвеждай - навсякъде ти казват компаниите колко снасят ТЕ, а не колко остава за тебе, след като държавата им те очеше... а повечето държави чешат ного по-свирепо, отколкото г-н горанов... впрочем това е една от причините да измисля тази тема. Ако пазаруваш това под формата на АДР-чета в САЩ, от твоите малко над 6%, ще останат около 4.38%.
Надявах се някой да е по-запознат с китайския пазар и да даде малко светлина,но явно не е много разпространен във форума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от geo0rgi Разгледай мнениеМного ми е интересно някой дали е наблюдавал по-задълбочено Chinese Mobile(CHL).Изглеждат ми много подценени,а и дават доста добър дивидент от малко над 6% .Най-големия телеком в света,имат огромно количество кеш,нямат никакви дългове,а цената на акциите им е спаднала доста за миналата година.Виждам,че печалбата им е надолу последните години,но не вярвам това да продължи дълго.Ако някой е по-наясно как стоят нещата с тях ще съм му много благодарен,струват ми се доста интересна компания.
За дивидентът - не се подвеждай - навсякъде ти казват компаниите колко снасят ТЕ, а не колко остава за тебе, след като държавата им те очеше... а повечето държави чешат ного по-свирепо, отколкото г-н горанов... впрочем това е една от причините да измисля тази тема. Ако пазаруваш това под формата на АДР-чета в САЩ, от твоите малко над 6%, ще останат около 4.38%.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Щом си я забелязал и имаш позитивно усещане - купувай. Едва ли някой от нас ще има повече наблюдения от теб, щом си я забелязал. Факт е че потенциала пред Китай е може би най-голям в световен мащаб. Политическа криза не се очаква, средната класа и покупателната способност се увеличават. Не знам на коя борса се търгува и дали има валутен риск, но според мен телекомите имат голям потенциал. Всеки говори за интернет на нещата и пренос на данни. Свързаността ще се увеличава, а това ще увеличи приходите на телекомите. Това че пада печалбата е леко притеснително, но добрия дивидент според мен компенсира. А и ако печалбата се увеличаваше, едва ли цената на акцията щеше да пада...
Коментара ми е лично мнение и не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Щом си я забелязал и имаш позитивно усещане - купувай. Едва ли някой от нас ще има повече наблюдения от теб, щом си я забелязал. Факт е че потенциала пред Китай е може би най-голям в световен мащаб. Политическа криза не се очаква, средната класа и покупателната способност се увеличават. Не знам на коя борса се търгува и дали има валутен риск, но според мен телекомите имат голям потенциал. Всеки говори за интернет на нещата и пренос на данни. Свързаността ще се увеличава, а това ще увеличи приходите на телекомите. Това че пада печалбата е леко притеснително, но добрия дивидент според мен компенсира. А и ако печалбата се увеличаваше, едва ли цената на акцията щеше да пада...
Иначе се търгува както в Китай така и на NYSE като лично предпочитам да я закупя от нюйоркската борса.Иначе идеята ми беше,че просто не съм дотолкова запознат с Китай и техния пазар като цяло.Иначе статистически изглежда повече от добре въпросния телеком,единствено се надявах ако има някой,който да следи по-отблизо тамошния пазар.Засега ми е в watch list-a докато събера повече информация,но най-вероятно ще отворя позиция в скоро време.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от geo0rgi Разгледай мнениеМного ми е интересно някой дали е наблюдавал по-задълбочено Chinese Mobile(CHL).Изглеждат ми много подценени,а и дават доста добър дивидент от малко над 6% .Най-големия телеком в света,имат огромно количество кеш,нямат никакви дългове,а цената на акциите им е спаднала доста за миналата година.Виждам,че печалбата им е надолу последните години,но не вярвам това да продължи дълго.Ако някой е по-наясно как стоят нещата с тях ще съм му много благодарен,струват ми се доста интересна компания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
Свилоза по добре
Коментар
-
Коментар
Коментар