Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
не знам кое има значение ....... не знам къде търгуваш ........ не знам какви дивиденти си взимал, но знам, че имаше такава тема в този форум в която се коментираше, че дивидента в испания е 19% и има данък за капиталовата печалба
няма да се учудя, ако и ти си писал в онази тема ....... другата седмица ще видя да я намеря...
Аз му казвам ,колко ми удържат той си знае неговото
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Това няма значение договора ми с IB е с българските документи .
няма да се учудя, ако и ти си писал в онази тема ....... другата седмица ще видя да я намеря...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
15%
- 1 like
Коментар
-
постоянно пребиваващ си в испания, нали? ........... един вид си местен ........ или?
Коментар
-
На мен IB ми удържат 15%fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
15% за испанците и европейците ли е?
19% ако си американец? ......... но имали спогодба...
така ли е?
Коментар
-
15%
19% ако си американец? ......... но имали спогодба...
така ли е?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от gaco Разгледай мнениеКолеги, колко беше данък дивидент в Испания?
"колко беше" се пита когато си знаел, но си забравил ............. когато нещо не знаеш се пита "колко е"
някой (три мнения по-долу) е знаел какво ще питаш и е дал линк ........... ако знаеш какъвто и да е чужд език ще прочетеш, че в испания е 19% ддfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от факети Разгледай мнениеза ЕТФ на DAX индекса дивидента е почти 3% изплащането беше края на август.Иначе има акции с доста високи дивиденти ,например Даймлер е над или около 5% .Freenet над 9% ,про7 над 10% от немските.Хващаш ги на хубав курс и ги замразяваш,ще имаш прилични доходи.А и винаги можеш да ги продадеш ако курса е изгоден
Коментар
-
за ЕТФ на DAX индекса дивидента е почти 3% изплащането беше края на август.Иначе има акции с доста високи дивиденти ,например Даймлер е над или около 5% .Freenet над 9% ,про7 над 10% от немските.Хващаш ги на хубав курс и ги замразяваш,ще имаш прилични доходи.А и винаги можеш да ги продадеш ако курса е изгоден
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Благодаря foggbg, ще разгледам !
Имаите в предвид, че върху дивидентите получени от компании в държави от ЕС има withholding tax, които често е значителен. Например в Германия е над 26%, т.е. около 1/4 от дивидента ще ви бъде удържана.
За момента в Европа най-добре е Англия и Ирландия където този данък е 0% а и там се тръгуват доста дивидентни компании.
Ето малко информация относно нивата на този withholding tax => https://seekingalpha.com/article/248...tock-dividends
Аз лично предпочитам да инвестирам директно в компании, а не в ETFs основно заради таксите.
Коментар
Коментар