ХЕС и Планината са се отчели при мен. Утре очаквам и ЕМКА да се запише.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Написал съм си по-долу колко съм на минус 3.64%. Ти ако си паднал с 20+ % от Охълът, вината не е моя - предупредих те да не си купуваш компания, дето се казва Охъл. Не си ме послушал, така си решил. Измивам си рачичките.
Също казах и за вашият любим Дядо Уорън - че се прецака, гувичейки се с Ябълчици на върха - обругахте ме - какво стана?
Всички ного знаете - ми хубаво, радвам се за вас.
OHL не е за теб кат стане 1 евро пак ще ти го припомня и на 6 пак
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Импе пак глупости пишеш на фона на целия глобален спад ти говориш ,за доходност ,без къси а само дивиденти ,ква файда 5% дивидент кат пазара е паднал с 20%
За по просто сложи графика на цените от предпоследния дивидент и цените на акциите кам днешна дата
Също казах и за вашият любим Дядо Уорън - че се прецака, гувичейки се с Ябълчици на върха - обругахте ме - какво стана?
Всички ного знаете - ми хубаво, радвам се за вас.
Впрочем корекция - на минус съм към 2,5% след дивидентната доходност. Просто платформата не ми отчита ВНР (заради смяната на името на компанията и кодовете, още не са го оправили от Евро финанс) и Admiral. Надолу ме дръпнаха основно компании, автомобилните например, но те не са ми с голяма тежест в портфейлът. Кой пазар е паднал 20% и от кой момент? - Някакви високотехнологически балоняци, на които не обръщам внимание. Други компании - фармациите например пък ми донесоха доходност и то немалка.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПривет,
Според както обещах, публикувам дивидентната си доходност, реализирана за 18-а година, по цени на акциите - разбира се - към 03.01.2018. По отношение на общата доходност на портфейлът - целта е изпълнена и 5% са преминати. Желая на всички успешна 19-а година и: умната.
[ATTACH=CONFIG]n3423455[/ATTACH]
https://imgur.com/a/TAWQDP9
За по просто сложи графика на цените от предпоследния дивидент и цените на акциите кам днешна датаLast edited by lobos; 28.12.2018, 23:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеДобре дошъл, импе. Чудесна доходност, но за мен си прекалено диверсифициран - лично мнение. Не го приемай за заяждане, но колко ти е капиталовата доходност за периода, все пак всичко падна навсякъде. Аз съм минус и с ЧЕЗ, и с хима, който продадох на малка загуба, а ЧЕЗ усредняваме и ще продължа да го правя.
и си пиши, на никого не пречиш
Благодаря ти за доброто отношение, желая ти всичко най-добро и на тебе.
Ще ставам и все по-диверсифициран - просто има безкрайно ного възможности за инвестиция по широкия свят. При ниските такси, които на посредникът плащам - не виждам защо да набия 1 Б (например) в една компания, вместо да я разпределя в 2 или дори 3, за да обхвана по-добре например някой подотрасъл. Доходността е добра, но още може: приятелката ми Пате отчита 5.37%. Капиталово сигурно всички сме на минус, дори само БФБ стига да ни свали надолулу. При мене това надолулу е 3.64% - стойност на портфейлът на 03.01 спрямо днешната. Догодина ще опитам да докарам 5.8% дивидентна сгода - едно зарад по-ниски стартови цени, друго - защото ще се усети ефектът на някои нови и ного сгодни компании. Да видим ще успея ли да сторя това.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BojidarKT Разгледай мнение
А кои са жабоците? Софком?Last edited by mancev; 28.12.2018, 21:30.
Коментар
-
Според както обещах, публикувам дивидентната си доходност, реализирана за 18-а година, по цени на акциите - разбира се - към 03.01.2018. По отношение на общата доходност на портфейлът - целта е изпълнена и 5% са преминати. Желая на всички успешна 19-а година и: умната.
Коментар
-
Добре дошъл, импе. Чудесна доходност, но за мен си прекалено диверсифициран - лично мнение. Не го приемай за заяждане, но колко ти е капиталовата доходност за периода, все пак всичко падна навсякъде. Аз съм минус и с ЧЕЗ, и с хима, който продадох на малка загуба, а ЧЕЗ усредняваме и ще продължа да го правя.
и си пиши, на никого не пречишNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Коментар
-
Привет,
https://imgur.com/a/TAWQDP9Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеЗдравейте колеги. Може ли някой да ми обясни, как точно става избора дали да получа дивидента в акции или кеш? Дали се плаща комисионна ако се издават нови акции? Струва ли си изобщо да го получавам в акции, при положение че не са много голямо количество?
https://www.investopedia.com/terms/d...stmentplan.asp
За как става, зависи от брокера ти. Моя го има като опция но не съм го ползвал до сега.
- 1 like
Коментар
Коментар