Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос-дивиденти
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Как мога да плащам данък туканка, щом съм го платил вече в друга държава? Нали виждаш - написано е точно това.
Не ме злепоставяш - ного колеги туканка чешат данъци от чужди компании, важно е да се обсъжда това и да се разсъждава.
Апропо - мисля споменах - от моят посредник ми дадоха документ, с подписи, печати, че не дължа данъци. Те сигурно би трябвало да знаят законодателството по-добре от нас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
пак не си разбрал, нищо няма да ти се връща. може даже да има да даваш
Казус ми е само Британия - щото там в конкретният случай (дивидент под 5 Б) данъчната ставка е 0%, но това не означава ли, че принципно данък си има (тръгва от 7.5%), просто човек в определени случаи си го намалява до нула? Тоест от британските дивиденти има смисъл да ми искат данък туканка, но пък от немските и американските трябва да ми връщат - и то повече, отколкото може да ми искат по британските. Тоест - както каза Желязко - аз правя самарянство. Впрочем доверявам се на Евро финанс. Щом ми пишат, че не дължа данък, значи не ми е работа да споря с тях - сигурно си имат юрист, дето разбира тия работи.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Аз не го разбирам точно така. Според мен ти трябва да си платиш данъка тук в България, и едва тогава да си търсиш удържания данък от държавата от която идва. Не съм юрист разбира се, и може и да греша, но е хубаво да се поинтересуваш. Не ти го казвам за да те злепоставя или нещо подобно, а по-скоро за да се поинтересуваш, и да избегнеш евентуални неприятности за вбъдеще евентуално...
Не ме злепоставяш - ного колеги туканка чешат данъци от чужди компании, важно е да се обсъжда това и да се разсъждава.
Апропо - мисля споменах - от моят посредник ми дадоха документ, с подписи, печати, че не дължа данъци. Те сигурно би трябвало да знаят законодателството по-добре от нас.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Импов изтърва ГамесаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
ако си напишеш домашното както трябва, ще ти върнат. какво се пЕниш само!? деиствай или си в образа на самарянин
Пък и аз горанов си го чеша кат` тако`а по всякакви други начини.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Аз не го разбирам точно така. Според мен ти трябва да си платиш данъка тук в България, и едва тогава да си търсиш удържания данък от държавата от която идва. Не съм юрист разбира се, и може и да греша, но е хубаво да се поинтересуваш. Не ти го казвам за да те злепоставя или нещо подобно, а по-скоро за да се поинтересуваш, и да избегнеш евентуални неприятности за вбъдеще евентуално...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСамо че чети надолу:
Друг специфичен момент е, че понякога държавите, в които са направени инвестициите (или са издадени финансовите инструменти), удържат данък върху доходите от сделките. Според държавата, в която е удържан данъкът, е възможно да се търси възстановяването му или на част от него. Средство за това би могло да бъде местното законодателство на държавата, в която е удържан данъкът, или спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане между тази държава и България. След редуциране на размера на платените данъци в чужбина са налице и възможности за приспадането на тези данъци от дължимия в България (или освобождаване на доходите, обложени в чужбина, от последващо облагане в България).
Така че няма да декларирам, само от жалост към г-н горанов (дано е проклет) и бюджетът, защото те ще трябва да ми ВРЪЩАТ данъци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
да беше само гамеса.... хахахаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Импов изтърва Гамеса
прекалено голям дивидент снася, той не смее да взима толкова много, стеснява се сигурно
Last edited by Ferry; 10.04.2017, 21:33.
Коментар
-
Друг специфичен момент е, че понякога държавите, в които са направени инвестициите (или са издадени финансовите инструменти), удържат данък върху доходите от сделките. Според държавата, в която е удържан данъкът, е възможно да се търси възстановяването му или на част от него. Средство за това би могло да бъде местното законодателство на държавата, в която е удържан данъкът, или спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане между тази държава и България. След редуциране на размера на платените данъци в чужбина са налице и възможности за приспадането на тези данъци от дължимия в България (или освобождаване на доходите, обложени в чужбина, от последващо облагане в България).
Така че няма да декларирам, само от жалост към г-н горанов (дано е проклет) и бюджетът, защото те ще трябва да ми ВРЪЩАТ данъци.
Коментар
-
Коментар
-
- 1 like
Коментар
Коментар