IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънчев бряг АД (SLB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как сте Сладури тука интригата е вече пълна четохте ли днешната статия във в.Пари ? Интересно ,аз лично останах с впечатлението ,че няма да успеят да подарят инфраструктурата ,а дали ще мине предложението за ликвидация ? Някой запознат ли е каква е процедурата след обяваване на ликвидация ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче
      Става въпрос за всички тротоари, улици, алеи и паркови съоръжения в курорта, чиято последна пазарна оценка от преди две години е 13 млн. лв.
      и според мен това струва доста повече
      Така си е,само за миналата година АД-то е "вложило" над 11 мил. в инфраструктурата.Предполагам повечето от тези пари са отишли за предизборни мероприятия и сегашните управляващи искат да спрат кранчето за следващитеНо пък това е добре за нас.Е ще остане ВиК мрежата,която също ще "гълта" доста средства.

Коментар

• Става въпрос за всички тротоари, улици, алеи и паркови съоръжения в курорта, чиято последна пазарна оценка от преди две години е 13 млн. лв.
        и според мен това струва доста повече

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче
          КФН ще прави сложен опит да защити малките акционери в Слънчев бряг

Комисията за финансов надзор (КФН) готви писма до страните по проектосделката за безвъзмездното прехвърляне на инфраструктура на доминирания от държавата Слънчев бряг АД на община Несебър. Това стана ясно от изказване пред Дневник на зам.-председателя на комисията и ръководещ Инвестиционен надзор Ралица Агайн.

През миналата седмица държавата, която е мажоритарен собственик със 75% на Слънчев бряг чрез Министерството на икономиката и енергетиката, планира да прокара спорен проект за безвъзмездно прехвърляне на активи на най-големия курорт на Южното Черноморие на общо събрание на 27 юни. Става въпрос за всички тротоари, улици, алеи и паркови съоръжения в курорта, чиято последна пазарна оценка от преди две години е 13 млн. лв.

Финансовият надзор ще поиска да разбере от министър Петър Димитров и кмета на Несебър Николай Димитров аргументите за готвената сделка и дали е имало предварителни преговори по тази тема с другите заинтересувани лица - миноритарни акционери, собственици на хотели в курорта и други, съобщи Ралица Агайн.

Целта на регулаторния орган е да защити интересите на миноритарните акционери, които биха понесли преки загуби от подобен ход и които в стремежа си да защитят собствеността си дори поискаха ликвидация на холдинга (процедурата поне ще им донесе някакви доходи). Чрез писмата КФН ще търси свързаност на лицата по сделката - държавата и общината. Ако подобна бъде установена, комисията ще наложи административна забрана за гласуване на точката от дневния ред, касаеща сделката, като по този начин поне временно ще я блокира.
          не вярвам КФН да успее да попречи на властта, това ще е една от последните мизерии на това правителство

Коментар

• КФН ще прави сложен опит да защити малките акционери в Слънчев бряг

Комисията за финансов надзор (КФН) готви писма до страните по проектосделката за безвъзмездното прехвърляне на инфраструктура на доминирания от държавата Слънчев бряг АД на община Несебър. Това стана ясно от изказване пред Дневник на зам.-председателя на комисията и ръководещ Инвестиционен надзор Ралица Агайн.

През миналата седмица държавата, която е мажоритарен собственик със 75% на Слънчев бряг чрез Министерството на икономиката и енергетиката, планира да прокара спорен проект за безвъзмездно прехвърляне на активи на най-големия курорт на Южното Черноморие на общо събрание на 27 юни. Става въпрос за всички тротоари, улици, алеи и паркови съоръжения в курорта, чиято последна пазарна оценка от преди две години е 13 млн. лв.

Финансовият надзор ще поиска да разбере от министър Петър Димитров и кмета на Несебър Николай Димитров аргументите за готвената сделка и дали е имало предварителни преговори по тази тема с другите заинтересувани лица - миноритарни акционери, собственици на хотели в курорта и други, съобщи Ралица Агайн.

Целта на регулаторния орган е да защити интересите на миноритарните акционери, които биха понесли преки загуби от подобен ход и които в стремежа си да защитят собствеността си дори поискаха ликвидация на холдинга (процедурата поне ще им донесе някакви доходи). Чрез писмата КФН ще търси свързаност на лицата по сделката - държавата и общината. Ако подобна бъде установена, комисията ще наложи административна забрана за гласуване на точката от дневния ред, касаеща сделката, като по този начин поне временно ще я блокира.

Коментар

• Нищо интересно не става-аз искам да купя 25 процента от дружеството но няма балами които да си продадат дела.

Коментар

• чакаме кво ще измъдри КФН То сделката си е по чл.114,ама кфн се чуди как да(не) го докаже:-)

Коментар

• Какво става тука бре ,дайте някакво свежо инфо

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker
                    Познавам лично човека който купи акции по 4.40лв парчето преди два дена.Досега той не е купувал тук но е изключително умен и хитър играч и щом той купува означава че очаква поне 200 процента печалба.Аз също съм много гладен и чакам да си хапна пържоли от мечешко.
                    Ле-ле ,ти си бил много вътрешен човек всичко знаеш !

Коментар

• Първоначално изпратено от bayhuydaduy
                      Благодаря за отговора колега А да те питам сещаш ли се при кои положения не можеше да гласува предложителя на дадена точка от ОСА освен варианта, в който са свързани лица с получателя на безвъзмездната помощ? Извинявай, че те питам, а не проверявам, но в момента пътувам и нета не е много цвете и избягвам да свалям файлове.
                      Благодаря предварително
                      единствено,ако МИЕ и Общ. Несебър са свързани лица,тогава МИЕ ще е заинтересувано лице и няма да има право да гласува по тази точка от дн. ред на ОСА

Коментар

• Познавам лично човека който купи акции по 4.40лв парчето преди два дена.Досега той не е купувал тук но е изключително умен и хитър играч и щом той купува означава че очаква поне 200 процента печалба.Аз също съм много гладен и чакам да си хапна пържоли от мечешко.

Коментар

• Добре де, не можах да разбера тука ако се гласува ликвидацията ще може ли да вземеме ликвидационен дял по 30 - 40 лева на акция ,или няма да може ?

Не е препоръка за вземане на инвестиционни решения !

Коментар

• Няма нужда от мотивиран доклад,защото предложението не е на член на СД,а на акционер с >5% участие в капитала.МИЕ има 3/4 от капитала и ако се окаже,че има право да гласува и всички да идем на ОСА все е тая.
                            Дано от КФН вземат отношение,вярвам,че ХСЛБ вече са ги уведомили.

Коментар

• От последния счетоводен баланс се вижда че собствения капитал според баланса е около 70 034 000лв.Дори да се извади стойността на инфраструктурата(балансовата стойност на тази инфраструктура която евентуално може да се подари е 13 090 135лв според статия публикувана на Бургаския портал Burgasnews от 24.02.09) остават около 29лв. на акция и ако извадим максимум 10 000 000лв. от баланса( заради евентуална загуба докато трае евентуалната ликвидация и заради евентуална продажба на активи на цена по ниска от балансовата стойност) се получава според мен минимум 24лв ликвидационна стойност на 1 акция.Между другото вчера ми се обадиха и ми казаха че първия купувач от петък е Юробанк И Еф Джи а не Първа финансова брокерска къща и заради това се извинявям на колегите от Пфбк заради това че съм надценил тяхната способност да предугаждат коя акция ще стане ракета.Инфото за кобоса и за Фико инвест като купувачи в петък се потвърждава.

Коментар

• Дори да се извади инфраструктурата от баланса(имам предвид тази част която евентуално може да се подари) остават около 24лв за 1 акция да се разпределят при евентуална ликвидация.

Коментар

Working...
                                X