в кварталното фантастико преброих общо 28 продукти на бочко
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лавена АД (LAV / LAVEN)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеИ аз харесвам "Бочко", но нищо на света (каквито и резултати да изкара) не може да ме накара да вложа и 1 ст. в акция, която няма достатъчно ликвидност. Дори за стандартите на БФБ това е "умряла" работа. Освен това цената и качеството (а двете са свързани) на суровината са твърде непредсказуеми. Сега има голямо предлагане. Цената на лавандуловото масло се е сринала и това вероятно е предизвикало този рязък ръст в Пч., но докога ще е така никой не може да каже, а и "Лавена" не са единственият производител на мокри кърпички, сапуни и пр. Конкуренцията тук е жестока. Успех все пак, но тази "игра" не е за мен... Предпочитам да си купя НИ, вместо акции на това дружество. Ликвидността им към момента е сходна.
за ликвидността, филтрирай по брой сделки за последните 6 месеца и ще видиш че компании като БГ Агро, Инвестор.БГ и Випом са по-злеdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
И аз харесвам "Бочко", но нищо на света (каквито и резултати да изкара) не може да ме накара да вложа и 1 ст. в акция, която няма достатъчно ликвидност. Дори за стандартите на БФБ това е "умряла" работа. Освен това цената и качеството (а двете са свързани) на суровината са твърде непредсказуеми. Сега има голямо предлагане. Цената на лавандуловото масло се е сринала и това вероятно е предизвикало този рязък ръст в Пч., но докога ще е така никой не може да каже, а и "Лавена" не са единственият производител на мокри кърпички, сапуни и пр. Конкуренцията тук е жестока. Успех все пак, но тази "игра" не е за мен... Предпочитам да си купя НИ, вместо акции на това дружество. Ликвидността им към момента е сходна.Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениесекторът и най-вече цената на етеричните масла са непредвидими
http://extri.bg/show/download.php?id=370422
http://download.bse-sofia.bg/finance...5d.09.2007.pdf
лично аз очаквам да продължават да се развиват добре - за 10 години продажбите са се увеличили над 10 пъти и печалбата е почти двойно колкото продажбите от преди. До нас има фантастико и гледам все повече продукти на бочко има по рафтоветеLast edited by Black and white cat-foot; 18.12.2017, 13:01.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Не знам какво очаквате от дружество, с чиито акции оборотът за последните 12 месеца е 63 хил. лв., а за последните 3 години едва 588 хил.??! Дивиденти не раздават, секторът и най-вече цената на етеричните масла са непредвидими. Направо се чудя... Не е препоръка за нищо!Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнениеГолям интерес към дружеството и то на сравнително високи ценови нива. Интересно !destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
можеш да го следиш през цд
]
Thanks!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Надявах се, че правейки евентуално актуално проучване за компанията, може да си попаднал на нарочна публикация за това участие.
Благодаря, поне няма да правя ненужни и най-вероятно безплодни усилия да търся.
http://www.csd-bg.bg/STATISTIC/FREE_FLOAT_20171016.pdf
http://www.csd-bg.bg/STATISTIC/FREE_FLOAT_20171017.pdf
фф е 37471 от 266652
и после 43851 от 319981
т.е. пада от 14.05% на 13.7%, но не може да се знае дали това е заради софарма или балтимор
в момента е 43836 от 319981, т.е. след увеличението някой от по-големите е продал 15 акции
http://www.csd-bg.bg/STATISTIC/FREE_FLOAT_20171212.pdfdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
ще видим следващия отчет, но ако са записали само техните си права би трябвало да е 35,270
Благодаря, поне няма да правя ненужни и най-вероятно безплодни усилия да търся.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Да, важно е! Което ме подсеща, че трябваше да проверя новия брой акции на Фармата след увеличението, но моите дойдоха с някакво забавяне и някак си съм се залисал и съм забравил.
От новия брой акции - 319 982, колко са на фарматаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
така е, но досега винаги е действано коректно спрямо миноритарите. аз искам да обърна внимание и на една друга особеност:
Акции в Лавена собственост на Софарма
30.09.2017 30,232
31.12.2016 30,100
31.12.2015 29,393
31.12.2014 29,321
От новия брой акции - 319 982, колко са на фармата
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеДоколкото те "познавам", вероятно не си забравил за разни особености тук.
Аз все пак да привлека внимание на обстоятелството, че мажоритарният собственик не се опиянява от факта за нашето съществуване и е много вероятно да предпочете състояние, при което вече няма да ни има в книгата.
Субективни и неангажиращи размисли. Без претенции и препоръки.
Акции в Лавена собственост на Софарма
30.09.2017 30,232
31.12.2016 30,100
31.12.2015 29,393
31.12.2014 29,321destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Доколкото те "познавам", вероятно не си забравил за разни особености тук.
Аз все пак да привлека внимание на обстоятелството, че мажоритарният собственик не се опиянява от факта за нашето съществуване и е много вероятно да предпочете състояние, при което вече няма да ни има в книгата.
Субективни и неангажиращи размисли. Без претенции и препоръки.
Напускайки субективизацията и конкретната компания, вероятно има известни основания да се заяви, че на определен етап от развитието борсата се яви един интересен и провокиращ вниманието и надеждите на мажоритарите инструмент. С напредване на времето, изкристализиране на някои характеристики на стопанската среда, на институциите и материЯла, животът все по-често подсказва, че тази дреха е твърде широка и доста нефункционална за множество български компании и те интензивно размишляват и/или действат за освобождаване от нея. Което в никакъв случай не изключва едно бъдещо състояние на нещата, при което, тъкмо освободили се от публичността, дишащи с пълни и свободни гърди, те отново ще попаднат в неизбежна принудителност да наденат отново някакъв "хомот", независимо от конкретната форма.
Такива ми ти работи.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
Добре дошъл отново.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар