Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лавена АД (LAV / LAVEN)
Collapse
X
-
отново съм с акции тук, докато гледах новините за компанията попаднах на това:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6534659
"Амбициятo ни е до 2022 г. 50% от пpодyкцията ни дo cе изнаcя в чyжбина."destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнениеInta-aaa не се оплаквай - дълъг аукцион /кога е бил по друго време/,нямал инфо и какво ли още не. Нали си на борда и то, според мен, с грешно подаване на поръчка - подчертавам "според мен". Това си е компания за дълго време, а що се отнася до собствеността и развитието й - въпрос на "много бири разговор" Голямата ни грешка- разминахме се това лято.
Ами един по тънък глас до теб, ме притесни меко казано, та и за това и не попитах дали ще се видим!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Наисти жалко, ако си имал желание да се включиш, защото аз нямах никакво намерение да играя!
Това което ми привлече погледа, беше значително дългия аукцион при не високата цена от 0,15лв.
Дълъг,- разрових се по инвестора, след това и в инфостока;- не знаех съотношението на записване,
но и нищо не открих, а Мъро ми праща линк с код за търговия! Няма написани и два реда при тях.
Играх на сам вар, както се казва и за шанса само, като забих 0,19 оферта и тя взе че излезе за 550бр.
та съм и уцелил 5/1. Явно съм бил под напрежение за да ми се стори прекалено дълъг аукциона, но
Рафи е виновен, не споделя на време!
Шегувам се разбира се, той сподели, но аз изобщо и не отворих да погледна за съотношения, след като
бях забелязъл цена от 1,15 и отгоре по време на свободната търговия. От друга страна, пазара вече
беше в корекция, аз пресмятах и стотинките по същото време;- та така в 0,999 сек. Не съм много
впечатлен от компанията, но ми е близо, а и сектора е в подем - ще гледам от вътре явно !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеНаисти жалко, ако си имал желание да се включиш, защото аз нямах никакво намерение да играя!
Не съм много впечатлен от компанията, но ми е близо, а и сектора е в подем - ще гледам от вътре явно !
Като те прочетох си зададох въпроса обаче, дали ако мога да се абстрахирам напълно от минало и емоция, ще гледам по същия начин на тази компания.
Мислих и си представих разни неща. Не мога да опиша всичко, но някои важни елементи поне. Представих си двата реда от траншеи, откъдето надничат американските офшорки, които уж ревниво и срамежливо пазат тайната за собствеността в тази компания. Представих си разни свързани лица и техния предмет на дейност!
И други работи.
Май вече повече те разбирам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеНе бях в състояние да участвам в аукциона, за което съжалявам.
Според инфото от инвестора сравнително малко права са били разиграни, което значи, че висок процент акции са били записани още при първия кръг.
Някъде долу бях събирал едни проценти, което си е отвсякъде тъпо от моя страна, но никога не е късно да се посрамиш. Имах в главата си само приблизителни проценти, а не бройки, смятах разни варианти наум и пишех без много да обмисля.
Хипотезата, която ме притесняваше още от самото начало е евентуално желание от страна на големия (а защо не и големите) за отписване. Всъщност това е нещото, за което мисля през цялото време. Отново всички бройки не са пред мен, но знаейки поне порядъците и след груба сметка, дори една "уния" на двама големи няма да достигне 90% след това увеличение.
За следващия път гаранция няма.
Препоръки също.
Наисти жалко, ако си имал желание да се включиш, защото аз нямах никакво намерение да играя!
Това което ми привлече погледа, беше значително дългия аукцион при не високата цена от 0,15лв.
Дълъг,- разрових се по инвестора, след това и в инфостока;- не знаех съотношението на записване,
но и нищо не открих, а Мъро ми праща линк с код за търговия! Няма написани и два реда при тях.
Играх на сам вар, както се казва и за шанса само, като забих 0,19 оферта и тя взе че излезе за 550бр.
та съм и уцелил 5/1. Явно съм бил под напрежение за да ми се стори прекалено дълъг аукциона, но
Рафи е виновен, не споделя на време!
Шегувам се разбира се, той сподели, но аз изобщо и не отворих да погледна за съотношения, след като
бях забелязъл цена от 1,15 и отгоре по време на свободната търговия. От друга страна, пазара вече
беше в корекция, аз пресмятах и стотинките по същото време;- та така в 0,999 сек. Не съм много
впечатлен от компанията, но ми е близо, а и сектора е в подем - ще гледам от вътре явно !
Коментар
-
Не бях в състояние да участвам в аукциона, за което съжалявам.
Според инфото от инвестора сравнително малко права са били разиграни, което значи, че висок процент акции са били записани още при първия кръг.
Някъде долу бях събирал едни проценти, което си е отвсякъде тъпо от моя страна, но никога не е късно да се посрамиш. Имах в главата си само приблизителни проценти, а не бройки, смятах разни варианти наум и пишех без много да обмисля.
Хипотезата, която ме притесняваше още от самото начало е евентуално желание от страна на големия (а защо не и големите) за отписване. Всъщност това е нещото, за което мисля през цялото време. Отново всички бройки не са пред мен, но знаейки поне порядъците и след груба сметка, дори една "уния" на двама големи няма да достигне 90% след това увеличение.
За следващия път гаранция няма.
Препоръки също.Last edited by nachev; 20.09.2017, 11:59.
Коментар
-
Е аз от къде ги цитирам?
Открих ги, но в инвестор и в инфосток не можах ., та за това и питането!
Ето ги
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
На сайта на борсата.
Открих ги, но в инвестор и в инфосток не можах ., та за това и питането!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение...и лош, и страшен; - мани бегай ще да е!
Къде са тия обявления, на сайта им ли ги четеш?
$-- Начална дата за записване на акции от увеличението: 25.08.2017 г.;
- Крайна дата за записване на акции от увеличението: 04.10.2017 г.;
- Борсов член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала: ИП БенчМарк Финанс АД; $
Коментар
-
...и лош, и страшен; - мани бегай ще да е!
Къде са тия обявления, на сайта им ли ги четеш?
$-- Начална дата за записване на акции от увеличението: 25.08.2017 г.;
- Крайна дата за записване на акции от увеличението: 04.10.2017 г.;
- Борсов член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала: ИП БенчМарк Финанс АД; $Last edited by inta53; 19.09.2017, 23:45.
Коментар
-
Ти ходиш ли на ОСА , що не им се скараш, че да се стреснат и поразвържат кесията си?
Виж при мен хвана декиш за Алкомета! В Шумен е така, а и имаш визия на митничар!
Тия новите кога ще ги плащате, а и проспект не съм видял...
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнениеАукциона мина при цена 0,18 лв на право,т.е. 79,90 за нова акция. Интересното е, че двама от участниците в аукциона купиха 2000 и над 5000 права. Дали това е мажоритарят или втори голям играч - времето ще покаже. Оферта КУПУВА има на 85 лв. Този интерес може би се обяснява с копирания анализ от Инвестора.
http://www.investor.bg/analizi/85/a/...oriava-246709/
Ти ходиш ли на ОСА , що не им се скараш, че да се стреснат и поразвържат кесията си?
Виж при мен хвана декиш за Алкомета! В Шумен е така, а и имаш визия на митничар!
Тия новите кога ще ги плащате, а и проспект не съм видял...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнениеако случайно пуснат на аукциона ) ако не здраве )
http://www.investor.bg/analizi/85/a/...oriava-246709/
Коментар
Коментар