IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
    Вече веднъж написах по-надолу, че продавачът на акции на дребно, по една по една, може да е само мажоритаря - за другите не е нормално да ги устройва, още повече, че има оферта купува на 9.02 и ще ги продадат на наистина толкова, а не на 7,50...
    По мои подозрения, продажбата на по една акция устройва само мажо, но това преследва други цели, нефинансови, а разширяване на масата на акционерите...
    Имаше не един мажоритар, който увеличаваше фрийфлоута като продаваше на миноритарите и всичките не приключиха добре. Поне компаниите им,де. Иначе те са си добре ...... нищо не намеквам ..... има и по грамотни начини това да се направи ....
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Интерсно продавачите, като ги дялкат с по една акция няма ли да изпищят?!
      Вече веднъж написах по-надолу, че продавачът на акции на дребно, по една по една, може да е само мажоритаря - за другите не е нормално да ги устройва, още повече, че има оферта купува на 9.02 и ще ги продадат на наистина толкова, а не на 7,50...
      По мои подозрения, продажбата на по една акция устройва само мажо, но това преследва други цели, нефинансови, а разширяване на масата на акционерите...

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
        Интерсно продавачите, като ги дялкат с по една акция няма ли да изпищят?!
        Защо да пищят. Ако са си правили сметка да продават на 7 лева. То и по една акция да им чопкат на 9,50лв. пак е далавера.
        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Интерсно продавачите, като ги дялкат с по една акция няма ли да изпищят?!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivivanov.bg Разгледай мнение
            Не знам какво имате предвид с тези "високи комисионни на ИП-тата" - аз съм клиент на ИП от петък (02.09.2016) и още същия ден си закуих акция с комисонна 2 лв.

При това - предварително бях проверил има поне 2 ИП-та, на които не им пречи, че си нов клиент и таксите им са поносими (0.5% - минимум 2 лв.)
            е, похвали ги де, напищи спокойно кои са, никой нищо няма да ти каже, нали затова е форум - да се споделя инфо
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• От друга страна тая ситуация може да направи много реклама на възможностите на БФБ-то
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                Според мен има нещо доста недомислено в цялата схема ..... но може и да бъркам. По една акция, по една акция .... то има ли толкова "инвеститори" изобщо .....
                някой може да е измислил схема да изкара някой лев! Няма лошо

Коментар

Според мен има нещо доста недомислено в цялата схема ..... но може и да бъркам. По една акция, по една акция .... то има ли толкова "инвеститори" изобщо .....
                  И аз мисля, че не може да сме чак толкова много, сигурно посредниците са звъняли на клиенти за да ги светнат за "далаверата" Отделно всеки предприемчив индивид е отворил набързо по един акаунт на родата до девето коляно

Коментар

От няколко дни и аз това се питам

Коментар

• Според мен има нещо доста недомислено в цялата схема ..... но може и да бъркам. По една акция, по една акция .... то има ли толкова "инвеститори" изобщо .....
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                        Именно странно е. Когато се определя дивидент е 14 дни след датата на ОС и за други действия е така.

Ако не се спре търговията след този ден "Х" какво по-точно ще се търгува? Купените акции няма да имат право на преобразуване!?
                        Търговията ще бъде спряна два работни дни преди 14-я ден предхождащ ОСА!

Коментар

Не съм го чел подробно та затова може и да бъркам. Но ми е доста странно.
                          Именно странно е. Когато се определя дивидент е 14 дни след датата на ОС и за други действия е така.

Ако не се спре търговията след този ден "Х" какво по-точно ще се търгува? Купените акции няма да имат право на преобразуване!?

Коментар

• Не съм го чел подробно та затова може и да бъркам. Но ми е доста странно.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Ако не се лъжа 14 дни преди ОСА, а не както е писал Graham след..

Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                              Би ли изяснил какво имаш предвид с цитираното по-горе?
                              ----------------

И още:

Според съобщението ИОСА ще е на 11.10.2016
                              и ще се разгледа следното решение:

"Одобряване на Списък по чл. 263, ал. 2, т. 8 от ТЗ на лицата – акционери на Албена инвест холдинг АД, които придобиват акции в приемащото дружество Албена АД. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите одобрява Списък по чл. 263, ал. 2, т. 8 от ТЗ на лицата – акционери на Албена инвест холдинг АД, които придобиват акции в приемащото дружество Албена АД (съгласно приложените материали към поканата за ОСА на дата 14 дни преди ОСА по чл. 262о от ТЗ, Управителния съвет на преобразуващото се дружество ще състави списък на лицата вписани в Централен депозитар като акционери, в който е посочен актуалния брой притежавани акции от всеки акционер в преобразуващото се дружество, приетото с договора съотношение на замяна от 0.1728 и броя акции от капитала на приемащото дружество получен в резултат на това съотношение и при прилагане на правилата за закръгляне нагоре към следващото цяло число)."

1. Кой точно е последният ден, в който могат да се купят акции на Албена инвест, които ще бъдат заменени с акции на Албена АД?

2. Ще бъде ли спряна търговията с акции на Албена инвест след този ден?

Коментар

Все още е кастинг.Прякото е участие почва 14 дни след ИОСА
                                Би ли изяснил какво имаш предвид с цитираното по-горе?
                                ----------------

И още:

Според съобщението ИОСА ще е на 11.10.2016
                                и ще се разгледа следното решение:

"Одобряване на Списък по чл. 263, ал. 2, т. 8 от ТЗ на лицата – акционери на Албена инвест холдинг АД, които придобиват акции в приемащото дружество Албена АД. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите одобрява Списък по чл. 263, ал. 2, т. 8 от ТЗ на лицата – акционери на Албена инвест холдинг АД, които придобиват акции в приемащото дружество Албена АД (съгласно приложените материали към поканата за ОСА на дата 14 дни преди ОСА по чл. 262о от ТЗ, Управителния съвет на преобразуващото се дружество ще състави списък на лицата вписани в Централен депозитар като акционери, в който е посочен актуалния брой притежавани акции от всеки акционер в преобразуващото се дружество, приетото с договора съотношение на замяна от 0.1728 и броя акции от капитала на приемащото дружество получен в резултат на това съотношение и при прилагане на правилата за закръгляне нагоре към следващото цяло число)."

1. Кой точно е последният ден, в който могат да се купят акции на Албена инвест, които ще бъдат заменени с акции на Албена АД?

2. Ще бъде ли спряна търговията с акции на Албена инвест след този ден?

Коментар

Working...
                                X