Първоначално изпратено от THE TRADER
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеИнтерсно продавачите, като ги дялкат с по една акция няма ли да изпищят?!
По мои подозрения, продажбата на по една акция устройва само мажо, но това преследва други цели, нефинансови, а разширяване на масата на акционерите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеИнтерсно продавачите, като ги дялкат с по една акция няма ли да изпищят?!Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivivanov.bg Разгледай мнениеНе знам какво имате предвид с тези "високи комисионни на ИП-тата" - аз съм клиент на ИП от петък (02.09.2016) и още същия ден си закуих акция с комисонна 2 лв.
При това - предварително бях проверил има поне 2 ИП-та, на които не им пречи, че си нов клиент и таксите им са поносими (0.5% - минимум 2 лв.)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСпоред мен има нещо доста недомислено в цялата схема ..... но може и да бъркам. По една акция, по една акция .... то има ли толкова "инвеститори" изобщо .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСпоред мен има нещо доста недомислено в цялата схема ..... но може и да бъркам. По една акция, по една акция .... то има ли толкова "инвеститори" изобщо .....
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнениеИменно странно е. Когато се определя дивидент е 14 дни след датата на ОС и за други действия е така.
Ако не се спре търговията след този ден "Х" какво по-точно ще се търгува? Купените акции няма да имат право на преобразуване!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе съм го чел подробно та затова може и да бъркам. Но ми е доста странно.
Ако не се спре търговията след този ден "Х" какво по-точно ще се търгува? Купените акции няма да имат право на преобразуване!?
Коментар
-
Ако не се лъжа 14 дни преди ОСА, а не както е писал Graham след..
Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнениеБи ли изяснил какво имаш предвид с цитираното по-горе?
----------------
И още:
Според съобщението ИОСА ще е на 11.10.2016
и ще се разгледа следното решение:
"Одобряване на Списък по чл. 263, ал. 2, т. 8 от ТЗ на лицата – акционери на Албена инвест холдинг АД, които придобиват акции в приемащото дружество Албена АД. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите одобрява Списък по чл. 263, ал. 2, т. 8 от ТЗ на лицата – акционери на Албена инвест холдинг АД, които придобиват акции в приемащото дружество Албена АД (съгласно приложените материали към поканата за ОСА на дата 14 дни преди ОСА по чл. 262о от ТЗ, Управителния съвет на преобразуващото се дружество ще състави списък на лицата вписани в Централен депозитар като акционери, в който е посочен актуалния брой притежавани акции от всеки акционер в преобразуващото се дружество, приетото с договора съотношение на замяна от 0.1728 и броя акции от капитала на приемащото дружество получен в резултат на това съотношение и при прилагане на правилата за закръгляне нагоре към следващото цяло число)."
1. Кой точно е последният ден, в който могат да се купят акции на Албена инвест, които ще бъдат заменени с акции на Албена АД?
2. Ще бъде ли спряна търговията с акции на Албена инвест след този ден?
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеВсе още е кастинг.Прякото е участие почва 14 дни след ИОСА
----------------
И още:
Според съобщението ИОСА ще е на 11.10.2016
и ще се разгледа следното решение:
"Одобряване на Списък по чл. 263, ал. 2, т. 8 от ТЗ на лицата – акционери на Албена инвест холдинг АД, които придобиват акции в приемащото дружество Албена АД. Предложение за решение: Общото събрание на акционерите одобрява Списък по чл. 263, ал. 2, т. 8 от ТЗ на лицата – акционери на Албена инвест холдинг АД, които придобиват акции в приемащото дружество Албена АД (съгласно приложените материали към поканата за ОСА на дата 14 дни преди ОСА по чл. 262о от ТЗ, Управителния съвет на преобразуващото се дружество ще състави списък на лицата вписани в Централен депозитар като акционери, в който е посочен актуалния брой притежавани акции от всеки акционер в преобразуващото се дружество, приетото с договора съотношение на замяна от 0.1728 и броя акции от капитала на приемащото дружество получен в резултат на това съотношение и при прилагане на правилата за закръгляне нагоре към следващото цяло число)."
1. Кой точно е последният ден, в който могат да се купят акции на Албена инвест, които ще бъдат заменени с акции на Албена АД?
2. Ще бъде ли спряна търговията с акции на Албена инвест след този ден?
Коментар
Коментар