IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
    http://www.elana.net/bg/news/1270/vu...3+%D0%90%D0%94 "Интересната възможност за инвестиция идва от голямата разлика в цените в момента. Една акция на Албена Инвест Холдинг АД струва 9.35 лв. в момента, докато една акция на Албена АД се търгува на 50 лв. за брой. Поради математическата невъзможност за приравняване на 1 акция от едното към другото, само в случая, ако акционер притежава само 1 акция от Албена Инвест Холдинг АД преди преобразуването, ще получи акция с близо 36 лв. печалба след отчитане на комисионите от общо 4 лв. в разстояние на период от близо 3 месеца. Тази възможност не важи за притежание на повече от 1 акция." Сега ми светна, тази игра с по 1 акция
    Ха Добър ден... се казва в такъв случай...

Коментар

• http://www.elana.net/bg/news/1270/vu...3+%D0%90%D0%94 "Интересната възможност за инвестиция идва от голямата разлика в цените в момента. Една акция на Албена Инвест Холдинг АД струва 9.35 лв. в момента, докато една акция на Албена АД се търгува на 50 лв. за брой. Поради математическата невъзможност за приравняване на 1 акция от едното към другото, само в случая, ако акционер притежава само 1 акция от Албена Инвест Холдинг АД преди преобразуването, ще получи акция с близо 36 лв. печалба след отчитане на комисионите от общо 4 лв. в разстояние на период от близо 3 месеца. Тази възможност не важи за притежание на повече от 1 акция." Сега ми светна, тази игра с по 1 акция

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
        А защо никой не отчита още 1 възможен вариант - на предстоящото ОСА мажоритаря НЕ одобрява сливането между двете дружества.
        Тогава дружеството би спестило :
        - около 600 - 700 х. лв от така нареченото закръгляне по текущи котировки,
        - може би 1-2 мил.лв от " недоволни " акционери ,които няма да приемат предложението и трябва да им се плати кеш .
        А и има много голяма вероятност дружеството да влезе в Софикс след няколко дена
        Това са основателни причини мажо да гласува против сливането и всичко да остане 1 активно мероприятие.
        Не е препоръка - просто разсъждавам над създалата се ситуация.
        Хм, какво значи "недоволни акционери", на които трябвало да им се плати? Много ясно че ще им се плати, безплатно ли да се разделят с акциите!
        Албена АД придобива Албена инвест холдинг на определена цена - 11.22 лв. на акция! ОСА гласува, като решението трябва да мине с мнозинство 3/4 от представените акции, т.е. в идеалния случай само до 25% от капитала може да се възползва от приемане на офертата от 11.22 лв. за акция, в противен случай няма да има изобщо вливане! Така че, когато придобиваш една компания с отправена оферта, трябва да платиш иначе защо да го правиш ако се притесняваш че трябва да плащаш! Специфичното за този тип придобиване, е че ще платиш само за до 25% от капитала, а другият капитал ще го замениш за акции, които ще издадеш като приемаща страна!

Коментар

А защо никой не отчита още 1 възможен вариант - на предстоящото ОСА мажоритаря НЕ одобрява сливането между двете дружества.
          - може би 1-2 мил.лв от " недоволни " акционери ,които няма да приемат предложението и трябва да им се плати кеш .
          Това са основателни причини мажо да гласува против сливането и всичко да остане 1 активно мероприятие.
          Това горе е красноречив пример какво вижда типичния спекулант на БФБ от неговата си камбанария.
          Мажоритарят щял да се откаже от сливането, защото Албена ще трябва да плати 1-2-3-5 млн. на недоволни акционери.... Ако изобщо се стигне до подобно нещо, най-голяма "далавера" ще има точно той - нали няма човек тук, който да смята, че Албена АД струва 140 млн. евро?
          Дори след сливането ще бъде оценена на приблизително толкова, но явно има хора, които смятат, че изкупуването (подчертавам, ако изобщо се стигне до там) на "недоволни" акции, някак си, силно притеснява мажоритаря.

Естествено, не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivivanov.bg Разгледай мнение
            Това не знам как ще стане:

Мажоритар и на двете дружества е "Албена холдинг" АД (с 53,94% и 40,68%).

Това е все едно аз да искам да си обединя 2-те компании, да подготвя всички документи, работи, молби до КЗК.

Да бъде одобрено сливането и после ..... да кажа: "ааа не не - отказвам се - не съм преценил правилно"

И аз не знам.
            Просто както казват табладжиите - има го в зара.
            Хрумна ми като видях ,че при нарасналата цена покриват критериите за влизане в Софикс.

Коментар

Това, според мен, е толкова възможно, колкото и мажо да ти продаде новото дружество по номинал на акциите след сливането!

Коментар

Това не знам как ще стане:

Мажоритар и на двете дружества е "Албена холдинг" АД (с 53,94% и 40,68%).

Това е все едно аз да искам да си обединя 2-те компании, да подготвя всички документи, работи, молби до КЗК.

Да бъде одобрено сливането и после ..... да кажа: "ааа не не - отказвам се - не съм преценил правилно"

Коментар

• А защо никой не отчита още 1 възможен вариант - на предстоящото ОСА мажоритаря НЕ одобрява сливането между двете дружества.

Коментар

• може и да има някакво състезание между емитенти по събиране на най-много акционери

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                      Все още е кастинг.Прякото е участие почва 14 дни след ИОСА
                      Както и да е... Все е купон...

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                        То не е кастинг, а пряко участие в концерта на всички желаещи!
                        Все още е кастинг.Прякото е участие почва 14 дни след ИОСА
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                          Кастинга за шоуто "Стани акционер в АЛБХЛ" продължава.
                          То не е кастинг, а пряко участие в концерта на всички желаещи!

Коментар

• Кастинга за шоуто "Стани акционер в АЛБХЛ" продължава.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Холдинга даваше добри дивиденти, винаги имаше и кеш. Жалко че отива в историята. Как ще е след сливането не е ясно - курорта даваше забележимо по-ниски дивиденти....Дали активите на холдинга различни от дела в Албена ще се продадат, или ще продължи да се взема доход от тях?? То и да има доход от тях, разпределен на всичките акции на новото дружество пак е нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivivanov.bg Разгледай мнение
                                Не знам какво имате предвид с тези "високи комисионни на ИП-тата" - аз съм клиент на ИП от петък (02.09.2016) и още същия ден си закуих акция с комисонна 2 лв.

При това - предварително бях проверил има поне 2 ИП-та, на които не им пречи, че си нов клиент и таксите им са поносими (0.5% - минимум 2 лв.)
                                Това ти казвам и аз
                                влизай докато вратата е отворена
                                браво че си влязъл
                                но ако почнат с автобусите
                                примерно фен клуб на левски
                                активист купуващ малцинствени гласове...

знаеш ли колко народ може да бъде доведен организирано?

и тогава ще има отпор
                                които може да е по много линии
                                самия ип да вземе повече от баницата
                                албена да плати за да се затвори вратата
                                натиск през регулатора

хубаво че си влязъл вече
                                знам че вратата е отворена

Коментар

Working...
                                X