IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук няма оправдание за големите финансови акули, че няма ликвидност, защото гледам от6,3-6,60 има купувачи за 13000лв и съответно продавачи за подобна стойност. т.е. със 15к няма да се измени съществено цената, а едва ли и ще разчитат само на случайни сделки от пазара има и така наречената телефонна търговия.

Коментар

• Работата е там че албена си расте и не си заслужава да се продава, все още е далеч от оценката, която би имала при нормална ситуация. Макар и сега ситуацията да не е съвсем нормална. А няма как да се знае как ще се движи албена инвест до времето в което албена ще спре да расте. Ако и тогава съществува тази аномалия продажбата на процент от албена и покупка на албена инвест става идеална стратегия.

Все пак ако се следва нормалната стратегия за краткосрочна спекула, продажбата на нещо, което не върви сега и покупката на нещо което е влязло във възходящ тренд ще е доста по-добра алтернатива.

Коментар

• Определено сега изглежда по-атрактивно да си купуваш акции на Албена на 41 лв. чрез покупка на акции на холдинга (отколкото на пазарната над 70). И сигурно повече инвеститори ще се замислят да си пуснат акциите на Албена АД и да вземат на тяхно място АЛБХЛ на доста по-ниската цена.

А отделно пък - онези около 7% на АЛБХЛ още чакаме да минат на цена от 10.15 доколкото помня.

Обичам компании които имат много стойност зад книжата си и успоредно с това да генерират добър паричен поток, пък и дивиденти да дават. Евалата на албенката

Коментар

• Абе що не кажете направо да фалира и да се приключва. Определено някой всмуква хубави бройки, като преди това някой му продаде на 47 лв добър пакет, та сега е въпроса до кви цени аз мисля че сме до прага към момента и е време да утихне интервенцията върху Албена и е време холдинга да навакса изоставането от кака си. Дали ще съм прав времето ще покаже.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            40? мислиш ли?
            ами ако падне на 15
            Няма невъзможни цени (особено на БФБ), но е факт, че коефициентите нещо изостават от ръста при Албена. Ако падне на 15, пак ще си купя...

Коментар

• Подобна разлика като сега в оценките е просто потресаващо че може да съществува дори и на нсеефективен пазар като нашия. И друг път е имало различия в нормалното съотношение и винаги досега относително бързо са се запълвали.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                Или пък Албена ще се спихне обратно до 40 и нещата ще си дойдат на място...
                40? мислиш ли?
                ами ако падне на 15

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Добре, малко се пораздвижи и тази позиция. Но все пак само акциите на Албена АД собственост на холдинга струват 65 млн лв по сегашни цени, което се равнява на 11.83 лв за акция на АЛБХЛ. Значи има още доста накъде

Това му е хубавото на нефективните пазари и всичко това е без да се вземат предвид кеша, парите на доверително, кредитите към албена и участията в още 15 дружества
                  Или пък Албена ще се спихне обратно до 40 и нещата ще си дойдат на място...

Коментар

• Добре, малко се пораздвижи и тази позиция. Но все пак само акциите на Албена АД собственост на холдинга струват 65 млн лв по сегашни цени, което се равнява на 11.83 лв за акция на АЛБХЛ. Значи има още доста накъде

Това му е хубавото на нефективните пазари и всичко това е без да се вземат предвид кеша, парите на доверително, кредитите към албена и участията в още 15 дружества

Коментар

• а как да коментираме това че акцията ALB от 68лв. дава само 50ст. дивидент !!!!!!! А другата ALBHL от 6 лв. дава 40 ст. дивидент!!!!!Тази от 6 лв. не е ли подценена в пъти...и ако има помпане при първата “според някои“....то тогава да вземат и втората да я понапомпят малко

Коментар

• Карай , всичко е ок,радма се че имаш интерес , както се радвам и че винаги има някой който дава и повече , значи тоя знае нещо което ти не и затова не си купил.Ами мотай се още.После пак ще се оплакваш

Коментар

• Ами вижте какви обеми са минавали за последните година и половина и ще се убедите, като се има предвид че повечето сделки бяха уговорени ( на моите оферти "купува" няма предлагане, а в същото време минават с 0.1 стинка отгоре разни обеми ) Буги, кое точно не ти стана ясно от това което съм написал относно метода за оценка?
                          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Аз съм убеден че тези купили на 2-3-4 няяяяяма да продават...влака е тръгнал вече, Амиго ти се обърка от собствените си обяснения просто кажи сбърках и толкова,сега се излагаш вече...става на въпрос за алонсо

Коментар

• аз не мисля че ликвидността е ниска, в момента активността е ниска, но след като мине 6,00-,620лв ще видиш колко хора ще се усетят и ще започнат да купуват, а други купили 2-3-4лв може и да са склонни да продават.
                              Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bugi men Разгледай мнение
                                Аха , значи цена от 13.96... при сегашна 5.90 не е малко над два пъти,така ли да разбирам Амиго,
                                В случая имаме съвпадение, понеже номинала на двете компании е еднакъв и явно при нито ената не е имало сплит или увеличение на капитала. Аз само споделям как е правилно да се смята според мен. Все пак едната компания има дъгове а другата депозити, освен това холдинга има още доста активи, освен дела си от Албена и е логично да се вземат предвид тези неща. Холдинга има един основен проблем обаче, ликвидноста му е много ниска
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X