IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Това на мен не ми го напомняй. Н КФН го напомни Всички инвестиции както виждаш са по занижени цени. Общо взето цените в евро съм ги писал същите но в лева. Няма да издребняваме за 50% но поне това трябва да е справедливо. Нека да видим предложението и тогава ще смятаме дали да търсим адвокати
    От КФН такава справедливост въздадоха и при Енерго про и при Сефтополис та, дано им приседнат "бонусите". Дано схемите на мажоритарите съвпаднат с интересите на миноритарите. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
      Само да допълня, че "Фохар" АД се намира в кв. Бояна в София.
      Това на мен не ми го напомняй. Н КФН го напомни Всички инвестиции както виждаш са по занижени цени. Общо взето цените в евро съм ги писал същите но в лева. Няма да издребняваме за 50% но поне това трябва да е справедливо. Нека да видим предложението и тогава ще смятаме дали да търсим адвокати
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

13.50 на акция.
        Аз продължавам да си държа на тази сметка. Ще седна да я актуализирам защото вероятно са се променили доста неща от 2009-та. Все пак не си спомням да е имало големи промени. Май кеша стана повече и имат и раздадени заеми. Все пак го смятам около 1:4 за горе-долу нормално. Ако и вие така смятате можем да се обединим за жалби ако се наложи. Имам доста но съм далеч от 5%.
        Само да допълня, че "Фохар" АД се намира в кв. Бояна в София.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
          Явно много се напарихме последните години, та вече на нищо не вярвам. На какви ли не удобни за мажо преоценки на активите се нагледахме и други подобни не само при тази група. Случаят с летището не го ли помниш, аз вече не се сещам за детайлите, но знам, че беше грозно.
          Помня, Знаещ, помня и беше грозно определено. Но ситуацията тогава беше таква че реално можеха и доста по-груби оценки да вкарат. И тогава нещата минаха с гласовете на Доверие и това помня. И тогава изглеждаше че Интерскай е куца инвестиция и времето го доказа. А албхл си е все така 1/5 от Албена + доста други активи.

Времето ще покаже, но е добре тези арбитражни възможности да се затварят все в даден момент И при други холдинги го има това

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Изненадан съм от разсъжденията ти. Ок за тези дето купуваха до вчера ок, но за днешните ... определено не мисля че са инсайдъри, а спекулативно настроени играчи (включително и аз де)
            Времето ще покаже. Но чети между редовете. Мислиш ли че при сливане на АЛБХЛ и АЛБ може да оценят акциите на Албена в портфейла на АЛБХЛ на 20 лв например?
            Явно много се напарихме последните години, та вече на нищо не вярвам. На какви ли не удобни за мажо преоценки на активите се нагледахме и други подобни не само при тази група. Случаят с летището не го ли помниш, аз вече не се сещам за детайлите, но знам, че беше грозно.

Коментар

Странно нещо е БФБ Само 20% от албена са над 40 милиона. Това е първата ми акция на нашата борса.Бях си правил една сметка тогава. Може да е полезна на някой, затова ще я постна
              Земя 3200 декара 600 лева 2 000 000
              България - 29 АД 11 072 кв.м ЗП в София 400 лева 4 400 000
              Фохар АД 12 дка складове София 400 лева 4 800 000
              Идис АД 2300 м2 офиси Варна 1000 лева 2 300 000
              ФБП АД 1200 м2 офиси ц. Пловдив 1000 лева 1 200 000
              Добруджански Т-л 19 000 м2 складове Добрич 300 лева 5 700 000
              Ико бизнес ц. велинград и 5700м2 на брега Ахтопол 1 000 000
              Албена АД 20% 40 000 000
              Хемустурист 2 хотела в Габрово 2 000 000
              Соколец-боровец 2 хотела в боровец 2 000 000
              Алб. автотранс 60 автобуса и самолет 500 000
              Складова техника завод 1 000 000
              Бряст завод мебели 1 000 000
              Кеш 6 000 000

Сума 73 900 000

Ако намерите грешки, може да коригираме!
              13.50 на акция.
              Аз продължавам да си държа на тази сметка. Ще седна да я актуализирам защото вероятно са се променили доста неща от 2009-та. Все пак не си спомням да е имало големи промени. Май кеша стана повече и имат и раздадени заеми. Все пак го смятам около 1:4 за горе-долу нормално. Ако и вие така смятате можем да се обединим за жалби ако се наложи. Имам доста но съм далеч от 5%.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение
                Още не сме спечелили. Стискаме и се ослушваме
                Така е, стискаме и се ослушваме още, въпреки че моите 30% върху цената, които си пожелах се изпълниха

Коментар

• Повече корпоратични новини на БФБ, близките години компаниите като че ли се затвориха, критична маса е насъбрана и виждаме една новина до какво води +25% на ден Може и още, както и много още новини на БФБ
                  Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Нямам, но графиката много ме кефи....

Честито на печелившите !
                    Още не сме спечелили. Стискаме и се ослушваме

Коментар

• Нямам, но графиката много ме кефи....

Честито на печелившите !

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                        Не е странно, ако си инсайдър и знаеш параметрите. Щото имам много лоши спомени от тези мажовци преди години с онова летище до София и подобни вливания, разделяния и каквото там беше. Отде да знам, че няма да ни прецакат нещо. Разбира се не пипам нищо засега, щом инсайдърите купуват, както си мисля. Иначе че АЛБХЛ е супер подценена от години е ясно, затова си имах едно малко пакетче в супер дългосрочния портфейл.
                        Изненадан съм от разсъжденията ти. Ок за тези дето купуваха до вчера ок, но за днешните ... определено не мисля че са инсайдъри, а спекулативно настроени играчи (включително и аз де)
                        Времето ще покаже. Но чети между редовете. Мислиш ли че при сливане на АЛБХЛ и АЛБ може да оценят акциите на Албена в портфейла на АЛБХЛ на 20 лв например?

Коментар

• Малееееееееее, спрете се бре, не спира да расте

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            За тези дето са знаели предварително ок, ама за днес що ти е странно. То само акциите на Албена в АЛБХЛ по текущата им цена оправдават текущата цена Отделно имаш към 10млн вземания и участия в над 10 дружества, дето определено не е да не струват нищо
                            Не е странно, ако си инсайдър и знаеш параметрите. Щото имам много лоши спомени от тези мажовци преди години с онова летище до София и подобни вливания, разделяния и каквото там беше. Отде да знам, че няма да ни прецакат нещо. Разбира се не пипам нищо засега, щом инсайдърите купуват, както си мисля. Иначе че АЛБХЛ е супер подценена от години е ясно, затова си имах едно малко пакетче в супер дългосрочния портфейл.

Коментар

• Сетих се, че навремето Албена продаде дела си в холдинга на 10,15 лв. на база някакви тогавашни оценки

http://www.investor.bg/bylgariia/5/a...v-pazar-78467/

Коментар

• Бързи сметки на салфетка - собствен капитал на Албена 402 052 000 лева, собствен капитал на Албена инвест холдинг 77 724 000 лева. Съвсем грубо казано за 5,22 акции на Албена инвест би следвало да се получава по 1 акция на Албена... Някои с други хипотези?

Коментар

Working...
                                X