IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вчера прескочих до ОСА. Малко инцидентно стана. Сетих се половин час преди него, ама за късмет живея на 5 минути от Албена Господин Станев беше доста отзивчив. Обсъдихме въпроса и по време на ОСА и след него. Не знам какво имам право да споделям и какво нямам затова ще кажа само че се чувствам много по-спокоен Все пак се надявам КФН да спре процедурата по някакъв начин. АИХ ми е малка част от портфейла но имам особена привързаност към нея. Почти съм си избил инвестицията от дивиденти и се надаявах до живот да си ги имам тези акции.
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
      Чичото тогава си ни прецака доволно при Севто после пък и фармата се катурна (който ги обърна във фармата) но аз поне успях да изляза на време. Що са такива мизерници и аз не знам - толкова много пари имат но явно не им стигат. Сега пак имам при чичото доста пък да видим
      Щото милиционера колкото и пари да има си остава милиционер. Чичото, Пъпката, Софиянски и Дионисиев какво направиха с общинското дружество "Софийски аптеки". Взаха ги без пари, аптеките на най-хубавите места, например пл. "Света Неделя", пл. "Славейков" и още десетки, веднага станаха офиси на банки и мобилни оператори, прибраха се едни пари, а след години ще развиваме мрежа от аптеки. Ела ме ритни.

Коментар

• Много спокойно днес привидно или ...... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Кой ще ИП ще фабрикува сливането?!? Може чичото да предложи Елана.)))))) Коеф. 044-мизерници ))))
          Чичото тогава си ни прецака доволно при Севто после пък и фармата се катурна (който ги обърна във фармата) но аз поне успях да изляза на време. Що са такива мизерници и аз не знам - толкова много пари имат но явно не им стигат. Сега пак имам при чичото доста пък да видим

Коментар

• Кой ще ИП ще фабрикува сливането?!? Може чичото да предложи Елана.)))))) Коеф. 044-мизерници ))))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Alonso, сметките ти са логични, но аз си спомням един много неприятен прецедент от преди десетина години. Имах много малко акции на Напредък холдинг. Борсата беше вече добре надута и там сякаш излизаше сметката да се направят доста добри пари. Бях си сметнал какво притежава и си купувах някоя друга акция. Един слънчев ден се появи търгово предлагане, което беше направено въз основа на оценката в неконсолидиран баланс. По памет там Хювефарм се водеше за 61 хиляди лева. Та така. Търговото мина за без пари. Хубаво си правиш сметката за реалната стойност на активите, но тук въпроса е как ще бъдат оценени. За да разберем как ще ги оценят е добре да се замислим защо го правят. Определено има някаква цел, която трябва да бъде постигната. Та каква е целта? Аз си нямам и идея.
              Защо го правят и аз не знам. Но има логика в думите на колегата, че така ще падне процента на миноритарните акционери в общото дружество. Примерно аз ако имам 5% в АИХ и мога да правя там някакви мизерии в новото дружество ще имам вече само например 2% и няма да имам правата на акционерите с 5%
              Относно другото не знам.Аз само казах че за мен баланса си е реален.
              ОБЩО АКТИВИ (А + Б): 78 879
              А. СОБСТВЕН КАПИТАЛ 76 427
              Това как могат да го променят? Чрез обезценки ли? Най-малкото как могат да скрият собствените акции от Албена на АИХ. Грубо казано всеки 6 акции на АИХ притежават по една от Албена АД. За тези случки за които разправяте не съм запознат но въпросът ми е защо ако сте били акционери сте си мълчали а не сте пускали жалби и т.н Иначе мен събитията с АИХ не ме кефят. Бях си свикнал толкова години да си вземам заплата от тях а те сега ще ми развалят хатъра. Ако се опитат и да ме прецакат при сливането съвсем няма да съм хепи Нека да видим какво ще предложат и тогава да мислим дали е честно или не и какво да предприемаме.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от cam Разгледай мнение
                Aлбена АД си продадоха дела на Донев за 6,53 или колкото беше....
                Едва ли ще са се минали много...
                Хм... че то само дела на холдинга в Албена е за към 8 лева на акция..........

Коментар

• Aлбена АД си продадоха дела на Донев за 6,53 или колкото беше....
                  Едва ли ще са се минали много...

Коментар

Alonso, сметките ти са логични, но аз си спомням един много неприятен прецедент от преди десетина години. Имах много малко акции на Напредък холдинг. Борсата беше вече добре надута и там сякаш излизаше сметката да се направят доста добри пари. Бях си сметнал какво притежава и си купувах някоя друга акция. Един слънчев ден се появи търгово предлагане, което беше направено въз основа на оценката в неконсолидиран баланс. По памет там Хювефарм се водеше за 61 хиляди лева. Та така. Търговото мина за без пари. Хубаво си правиш сметката за реалната стойност на активите, но тук въпроса е как ще бъдат оценени. За да разберем как ще ги оценят е добре да се замислим защо го правят. Определено има някаква цел, която трябва да бъде постигната. Та каква е целта? Аз си нямам и идея.
                    Ето и по-пресен случай от преди 2-3 години:
                    Индустриална Холдингова Компания (HIK) - 38 лева ликвидационна стойност по баланс. И изведнъж, след "оценките" - ликвидираха на 5.30 лв на кация... Майстори!!

Коментар

Прав си тук е борба за контрол над Албена и има риск оценката да не е толкова справедлива. Алонсо е споделял че има голям пакет от около 3 лв та риска му е малък но ако вземеш на 8 лв е друго нещо Успех ! Не е препоръка!

Коментар

Потвърждавам, имаше достатъчно примери на изиграни акционери правейки си сметките "на ангро " по баланс, счетоводна стойност и т.н. В сметките на Стенли не видях дали се отчитат броя емитирани акции от двете дружества, освен собств. капитал. По-логично е да се балансират по p/b, а не само по b, но не се знае как ще се оценява бизнеса на двете дружества, а там може да има интерпретации. Както спомена и знаещ, доста се напатихме, моят пример е при севтополис (и на някои приятели също) . Там също беше грозно и брутално. Не е препоръка

Коментар

Някъде прочетох, че ако се срещнат човек с пари и човек с опит, първият си тръгва с повече опит, а вторият с повече пари. Всичко тук се случва след бунта на няколко дами с повечко акции. Едната я махнаха от всичките заемани длъжности, дойде Доверие, Донев и т.н. Дамите ще останат с малко акции и без влияние. Само предположения.

Коментар

Според мен е свързано с боричканията между акционерите
                            http://www.capital.bg/biznes/kompani...azkata_albena/

Коментар

• Alonso, сметките ти са логични, но аз си спомням един много неприятен прецедент от преди десетина години. Имах много малко акции на Напредък холдинг. Борсата беше вече добре надута и там сякаш излизаше сметката да се направят доста добри пари. Бях си сметнал какво притежава и си купувах някоя друга акция. Един слънчев ден се появи търгово предлагане, което беше направено въз основа на оценката в неконсолидиран баланс. По памет там Хювефарм се водеше за 61 хиляди лева. Та така. Търговото мина за без пари. Хубаво си правиш сметката за реалната стойност на активите, но тук въпроса е как ще бъдат оценени. За да разберем как ще ги оценят е добре да се замислим защо го правят. Определено има някаква цел, която трябва да бъде постигната. Та каква е целта? Аз си нямам и идея.

Коментар

• ако се абстрахираме от съмненията за търговия с вътрешна информация, мисля, че подобно сливане тук има смисъл за акционерите на холдинга, но не и за албена. Ако обаче 100% от приходите на холдинга идват от Албена АД, то тогава смисълът на процедурата е ясен и задължителен.

Коментар

Working...
                                X