IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой има ли представа как върви процеса по вливане? Някаква нова информация да е излизала?

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
      Както и да го въртим компанията струва дори МНОГО повече от 3 към 1 . Ако вземем в предвид реални пазарни цени за имоти като Фохар - 37 декара в Бояна в София! 37 ДЕКАРА в Бояна!
      Като стана въпрос то и Идис във Варна е може би най-доброто място за офис сграда, само дето не е правен ремонт откакто е построена. Всъшност сега разбрах от къде тая любов. То не било любов! Както и да ги оценят май все ще се чувствам прецакан от цялата работа
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Според мен от операцията стойност печелят акционерите и на двете компании Даже лично съм обсъждал с тях въпроса защо не ги слеят, макар и да ми се губят подробности че беше преди 6-7 години.
        Но без да задълбавам, без значение дали операцията оцени акциите на албхл на 9-10-12лв (за примера), акционерите ще имат значително повече отколкото беше преди няколко седмици на 6.50, а акционерите на алб ще получат допълнително стойност срещу акциите си. А и 20те% от акциите на Албена, които ще станат собственост на Албена трябва да се обезсилят, така че и това го имайте предвид в сметките.
        Както и да го въртим компанията струва дори МНОГО повече от 3 към 1 . Ако вземем в предвид реални пазарни цени за имоти като Фохар - 37 декара в Бояна в София! 37 ДЕКАРА в Бояна!

Коментар

Алонсо недей така моля ти се
          С тези примерни цени дето съм дал (може да нямат нищо общо с реалните) и с твоя отговор ... ако е 9лв, при предишна цена 6.50, това са ти дивидентите за следващите 12 години ако са по 20ст, а ако е другата измислена от мен цена 12, това са 27години дивидентите. Айде недей обяснява че искаш да се върнем на 2лева
          Е той по принцип дивидента си е 40-50. Тази година е по-скоро изключение. Ама си прав. Сигурно се размеквам. Просто ми е първата акция на БФБ и имам някаква любов към нея Да дават по 15 лева и да изчезваме. Майната му на дивидента. Ще идем в брефа за дивиденти. Дано да паднат до тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Така погледнато си прав ако го гледаш през цена на акцията. Обаче въпросът е доста философски. Аз например досега съм имал тази акция заради дивидента. Не съм имал намерение да продавам. След сливането едва ли ще получавам подобен дивидент на този който съм получавал до сега. Та реално съм съгласен да се провалят намеренията им, цената да си върне ако иска на 2 лева но да продължава да си дава по 15-50 стотинки както си беше
            Алонсо недей така моля ти се
            С тези примерни цени дето съм дал (може да нямат нищо общо с реалните) и с твоя отговор ... ако е 9лв, при предишна цена 6.50, това са ти дивидентите за следващите 12 години ако са по 20ст, а ако е другата измислена от мен цена 12, това са 27години дивидентите. Айде недей обяснява че искаш да се върнем на 2лева

Коментар

Според мен от операцията стойност печелят акционерите и на двете компании Даже лично съм обсъждал с тях въпроса защо не ги слеят, макар и да ми се губят подробности че беше преди 6-7 години.
              Но без да задълбавам, без значение дали операцията оцени акциите на албхл на 9-10-12лв (за примера), акционерите ще имат значително повече отколкото беше преди няколко седмици на 6.50, а акционерите на алб ще получат допълнително стойност срещу акциите си. А и 20те% от акциите на Албена, които ще станат собственост на Албена трябва да се обезсилят, така че и това го имайте предвид в сметките.
              Така погледнато си прав ако го гледаш през цена на акцията. Обаче въпросът е доста философски. Аз например досега съм имал тази акция заради дивидента. Не съм имал намерение да продавам. След сливането едва ли ще получавам подобен дивидент на този който съм получавал до сега. Та реално съм съгласен да се провалят намеренията им, цената да си върне ако иска на 2 лева но да продължава да си дава по 15-50 стотинки както си беше

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Продължавам да мисля, че няма никакво значение какво е справедливо. За мен важните въпроси са три.
                1. Защо го правят и какво съотношение искат да докарат?
                2. Могат ли да го обосноват законово?
                3. Имат ли ресурс да го прокарат?
                За съжаление продължавам да нямам отговор на тези въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от hanabishi Разгледай мнение
                  Не може ли първо да се разпределят притежаваните акции на Албена АД на отделните акционери на АИХ? Балансовата им стойност да се извади и за остатъчния капитал да се издават нови акции на Албена АД. Така ще се намали разводняването. Просто разсъждавам.
                  То може и така ще е правилно ама така ще излезе на 3:1 а не 5:1 както
                  го смятат колегите

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Продължавам да мисля, че няма никакво значение какво е справедливо. За мен важните въпроси са три.
                  Аз пък продължавам да мисля че няма никакво значение какво искат и как го искат. За да го мислят явно могат да го обосноват и сятат че имат ресурс да го прокарат. За мен важният въпрос остава само един. Ако ще го правят да е справедливо

Коментар

• Не може ли първо да се разпределят притежаваните акции на Албена АД на отделните акционери на АИХ? Балансовата им стойност да се извади и за остатъчния капитал да се издават нови акции на Албена АД. Така ще се намали разводняването. Просто разсъждавам.

Коментар

Аха. И ще го закръглят на 5:1 че лесно се смята Това за мен си е крайно неправилно. Тази оценка се полага почти само от дела на АИХ в Албена. Да си ни върнат заемите тогава и да ни изкупят акциите от Албена. Пак ще вземем над 10 лева ама другото ще си ни остане! Ние със Сохо го изкарваме 3:1 да е справедливото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                        Ето какво си мисля:
                        За да стане обединението, приемащото дружество трябва да издаде нови акции, които да даде на акционерите на дружеството, което се влива.
                        Колко трябва да са тези акции?

По данни от консолидираните отчети към 31.03.2016 г.:

Дружество Брой акции Собствен капитал Счет. ст-ст
                        Албена АД | 4 273 126 | 400 886 000 | 93.82
                        Албена инвест | 5 500 000 | 95 615 000 | 17.38

След обединението Албена АД би трябвало да има същата счетоводна стойност за една акция. Акционерите на Албена инвест също би трябвало да получат същото БВ, което дават.
                        Следователно делим обединения собствен капитал на счетоводната стойност:

496 501 000 93.82

Получаваме 5 292 306 акции след обединението

Брой нови акции на Албена АД: 1 019 180

Съотношение 5.396 акции на Албена инвест за 1 на Албена АД

Има обаче два въпроса.
                        Как обратно изкупените акции на Албена АД ще се впишат в тази схема?
                        Акционерите от масовата приватизация имат стандартно по 25 акции.
                        Те могат да получат 4 акции на Албена АД, тъй като акциите са неделими.
                        25 / 5,396 = 4.633061527
                        Как ще бъдат компенсирани за разликата?

4.632635785 - 4 = 0.632635785 х 93,82 = 59.35 (теоретични) лева.

В изчисленията или логиката може да има грешка, така че си ги проверете.
                        Аха. И ще го закръглят на 5:1 че лесно се смята Това за мен си е крайно неправилно. Тази оценка се полага почти само от дела на АИХ в Албена. Да си ни върнат заемите тогава и да ни изкупят акциите от Албена. Пак ще вземем над 10 лева ама другото ще си ни остане! Ние със Сохо го изкарваме 3:1 да е справедливото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли Разгледай мнение
                          Бързи сметки на салфетка - собствен капитал на Албена 402 052 000 лева, собствен капитал на Албена инвест холдинг 77 724 000 лева. Съвсем грубо казано за 5,22 акции на Албена инвест би следвало да се получава по 1 акция на Албена... Някои с други хипотези?
                          Ето какво си мисля:
                          За да стане обединението, приемащото дружество трябва да издаде нови акции, които да даде на акционерите на дружеството, което се влива.
                          Колко трябва да са тези акции?

По данни от консолидираните отчети към 31.03.2016 г.:

Дружество Брой акции Собствен капитал Счет. ст-ст
                          Албена АД | 4 273 126 | 400 886 000 | 93.82
                          Албена инвест | 5 500 000 | 95 615 000 | 17.38

След обединението Албена АД би трябвало да има същата счетоводна стойност за една акция. Акционерите на Албена инвест също би трябвало да получат същото БВ, което дават.
                          Следователно делим обединения собствен капитал на счетоводната стойност:

496 501 000 93.82

Получаваме 5 292 306 акции след обединението

Брой нови акции на Албена АД: 1 019 180

Съотношение 5.396 акции на Албена инвест за 1 на Албена АД

Има обаче два въпроса.
                          Как обратно изкупените акции на Албена АД ще се впишат в тази схема?
                          Акционерите от масовата приватизация имат стандартно по 25 акции.
                          Те могат да получат 4 акции на Албена АД, тъй като акциите са неделими.
                          25 / 5,396 = 4.633061527
                          Как ще бъдат компенсирани за разликата?

4.632635785 - 4 = 0.632635785 х 93,82 = 59.35 (теоретични) лева.

В изчисленията или логиката може да има грешка, така че си ги проверете.

Коментар

Относно зеленото: Имам нужда от тази привързаност към всяка акция която притежавам. Любовта дава вярата. А вярата е необходима за да се преодоляват неуспехите. Не знам как може да живее човек без вяра и как може да се постигне какъвто и да е успех без вяра. Ако приемем че трудоспособната възраст е 25-65 години, то аз се намирам точно в средата в момента с моите 45. Искам бурно развитие и иновации и се дразня от прекалената консервативност на 65 годишните като господин Станев, като едновременно с това осъзнавам че точно това консервативно управление е причината комплексът да оцелее и да раздава дивиденти толкова години при всичките катаклизми и промени за това време. Та уважението си остава а уважението поражда и вярата в акцията.
                            Относно синьото ще се самоцитирам чрез част от едно ЛС, което изпратих преди малко:
                            Точно тук нещо ми се губи.Аз не виждам връзка с Грозева. Сегашното ръководство обясняват че просто искат централизирано управление с цел спестяване на разходи, оптимизации и т.н. Вече виждаме желанието да се продадат някои активи с цел концентриране върху по-перспективните обекти, което на мен лично ми харесва. На практика собствеността в албена холдинг не ни касае като акционери, освен от гледна точка на това кой ще управлява албена ад и аих. За Албена холдинг няма разлика понеже има еднакъв дял в двете дружества и няма интерес да ощетява акционерите в албена или в аих. Не знам дали Албена холдинг като мажоритарни акционери и в двете дружества ще имат право на глас относно сливането, Мисля че няма да имат но вие кажете дали съм прав?

За червеното не знам как да се изразя по-тактично. Дори и да си го направил звучи смешно да се появяваш във всяка тема на акция която е направила някакво движение и да обясняваш как си купил евтино и си продал скъпо със стара дата. Вече не знам дали е останал човек в този форум който да ти вярва. А и на никой не му пука какво ще направиш, камо ли какво си направил вчера Единственото което представлява интерес за мен и другите участници във форума е какво мислиш по въпросите в синьо и зелено.

защо да пиша за акция която , за мен е
                            архаична и е останала в миналото като повечето БФБ акции от рода синергон , индустриален холдинг , златни пясъци,слънчев бряг ,русалка и т.н.
                            Тя лежи на минали величия и на румънците ,всичко е старо запуснато и оставено на доизживяване...
                            Не съм от Варна ,но всяка година почивам в к.к. Константин и Елена и правя няколко тура до Златни пясъци ,Созопол ,Слънчев бряг, л и Албена....
                            същата лежерна обстановка и постепенно затихнали функции и закриване на обекти и мизерия в някой от хотелите ,но там от миналата година почнаха преустройства в Слънчев ден на гергов около три хотела...
                            Но само това в червеното ме интересува /купил и бързо продал с печалба и без печалба / А и Албена АД я купувам само защото някой продава на 45 а някой купува на 50...това съм правил поне 10 пъти/..а за к.к Албена и за румънците ,има румънци има Албена ,няма румънци........
                            Това е достатъчно според мен....Тя няма бъдеще с това ръководство според мен , то има цел да изсмуче всичко каквото може а след него и потоп.......
                            То няма да остави властта на някой с нови разбирания и нов менинджмънт ,така както е било в 80 години ,така ще бъде и в 2020 г-
                            А дали съм купил, ами купувам всякакви шитове който се качват и падат и затова и губя и печеля в дадени момента и затова ме пращат в Гагарин ,ОЦК , Петрол , БТХ и какво ли не и то по всяко време...защото пиша какво правя...а дали ми вярваш , ами не ми пука....
                            Прочетох във форума че има такова мериприятие от баларев и видях че спекулантите купуват и аз се включих,бях прочел малко за войната между двама мажовци , на 7 лв имаше доста предлагане и купих малко ама какво те интересува,по същата логика купих и от ССВ близо 5К и ги оставих на около лефче за продаване ,но сега ги дръпнах за по добри времена след тестовете ...
                            Не е препоръка...
                            Last edited by Монти; 04.06.2016, 17:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Здравей,
                              Нямам акции тук вече ...звучиш ми като императора с привързаността си към позицията ..
                              но никой нямаше да забележи тази позиция освен онези с боновите книжки който я продаваха по 25 акции на седмица...
                              Докато има война, ще има интерест ако се разберат, позицията ще се кротне пак на 5,6 лева а може и по малко ако печелившия е по лошия....
                              Сега е момента за вадене на печалби ако се оценяват кой даде повече ..
                              ...
                              Вярно, аз прехвърлих малка сума от 7 и на 8 лв и за това си позволям това писание
                              Не е препоръка...
                              Поздрави!
                              Относно зеленото: Имам нужда от тази привързаност към всяка акция която притежавам. Любовта дава вярата. А вярата е необходима за да се преодоляват неуспехите. Не знам как може да живее човек без вяра и как може да се постигне какъвто и да е успех без вяра. Ако приемем че трудоспособната възраст е 25-65 години, то аз се намирам точно в средата в момента с моите 45. Искам бурно развитие и иновации и се дразня от прекалената консервативност на 65 годишните като господин Станев, като едновременно с това осъзнавам че точно това консервативно управление е причината комплексът да оцелее и да раздава дивиденти толкова години при всичките катаклизми и промени за това време. Та уважението си остава а уважението поражда и вярата в акцията.
                              Относно синьото ще се самоцитирам чрез част от едно ЛС, което изпратих преди малко:
                              Точно тук нещо ми се губи.Аз не виждам връзка с Грозева. Сегашното ръководство обясняват че просто искат централизирано управление с цел спестяване на разходи, оптимизации и т.н. Вече виждаме желанието да се продадат някои активи с цел концентриране върху по-перспективните обекти, което на мен лично ми харесва. На практика собствеността в албена холдинг не ни касае като акционери, освен от гледна точка на това кой ще управлява албена ад и аих. За Албена холдинг няма разлика понеже има еднакъв дял в двете дружества и няма интерес да ощетява акционерите в албена или в аих. Не знам дали Албена холдинг като мажоритарни акционери и в двете дружества ще имат право на глас относно сливането, Мисля че няма да имат но вие кажете дали съм прав?

За червеното не знам как да се изразя по-тактично. Дори и да си го направил звучи смешно да се появяваш във всяка тема на акция която е направила някакво движение и да обясняваш как си купил евтино и си продал скъпо със стара дата. Вече не знам дали е останал човек в този форум който да ти вярва. А и на никой не му пука какво ще направиш, камо ли какво си направил вчера Единственото което представлява интерес за мен и другите участници във форума е какво мислиш по въпросите в синьо и зелено.
                              Last edited by Alonso; 04.06.2016, 13:12.

Коментар

Вчера прескочих до ОСА. Малко инцидентно стана. Сетих се половин час преди него, ама за късмет живея на 5 минути от Албена Господин Станев беше доста отзивчив. Обсъдихме въпроса и по време на ОСА и след него. Не знам какво имам право да споделям и какво нямам затова ще кажа само че се чувствам много по-спокоен Все пак се надявам КФН да спре процедурата по някакъв начин. АИХ ми е малка част от портфейла но имам особена привързаност към нея. Почти съм си избил инвестицията от дивиденти и се надаявах до живот да си ги имам тези акции.
                                Здравей,
                                Нямам акции тук вече ...звучиш ми като императора с привързаността си към позицията ..
                                но никой нямаше да забележи тази позиция освен онези с боновите книжки който я продаваха по 25 акции на седмица...
                                Докато има война, ще има интерест ако се разберат, позицията ще се кротне пак на 5,6 лева а може и по малко ако печелившия е по лошия....
                                Сега е момента за вадене на печалби ако се оценяват кой даде повече .....
                                Вярно, аз прехвърлих малка сума от 7 и на 8 лв и за това си позволям това писание
                                Не е препоръка...
                                Поздрави!

Коментар

Working...
                                X