IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ivangh Разгледай мнение
    - на тази цена се продават. Търсенето е на 8.851..... и на 15-20 лв. пак ще вървят по схемата 1+1+1....
    нищо подобно!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
      Ами на каква цена да ги продават, като това е цената на която се търсят?
      - на тази цена се продават. Търсенето е на 8.851..... и на 15-20 лв. пак ще вървят по схемата 1+1+1....

Коментар

• Междувременно продавача на бест аск си е видял сделките!

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
          Явно ще се броят вдигнатите ръце, а не изписания брой акции на листите, които държат
          И така не става! Тия с по една акция имат по две ръце...

Коментар

• Първоначално изпратено от Morqka Разгледай мнение
            А може и да върти номера и да прати една тайфа хора на събранието
            хм,

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
              И с каква цел???

Явно ще се броят вдигнатите ръце, а не изписания брой акции на листите, които държат

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                За мен е опитно мероприятие на БФБ да се види колко киеци седят пред мониторите на ИП и дремят без да правят сделки....
                И колко са киеците пред мониторите на ИП, казаха ли от БФБ?
                Или от БФБ чакат справка от ИП?

Коментар

- Не разбирам защо в тази ситуация продаващите ги дават на тая цена?
                  Ами на каква цена да ги продават, като това е цената на която се търсят?

Коментар

И с каква цел???
                    За мен е опитно мероприятие на БФБ да се види колко киеци седят пред мониторите на ИП и дремят без да правят сделки....

Коментар

• Първоначално изпратено от Morqka Разгледай мнение
                      И с каква цел???

Коментар

За мен цената си е ОК, но това, че си продават акциите по 1, ме води на мисълта, че продавача е Мажоритаря - няма кой друг да го устройва тази продажба!!!
                        А него го устройва от гледна точка на вдигане на броя акционери на бъдещата Албена, която ще е доста по-голяма от сегашната откъм капитал - стремежът е да заприлича повече на публична компания!
                        Разсъждавам си на глас, не че нещо повече от всички знам... Допускам, че това е такава възможност!

Коментар

- но това ще доведе до загуби за акционерите на Албена - да не стане така,че да не го гласуват накрая
                          Според мен, тези загуби са козметични в сравнение с общата идея! И за такава компания са жълти стотинки, което не може да се каже за малък инвеститор или спекулант!

Коментар

За мен цената си е ОК, но това, че си продават акциите по 1, ме води на мисълта, че продавача е Мажоритаря - няма кой друг да го устройва тази продажба!!!
                            А него го устройва от гледна точка на вдигане на броя акционери на бъдещата Албена, която ще е доста по-голяма от сегашната откъм капитал - стремежът е да заприлича повече на публична компания!
                            Разсъждавам си на глас, не че нещо повече от всички знам... Допускам, че това е такава възможност!
                            - но това ще доведе до загуби за акционерите на Албена - да не стане така,че да не го гласуват накрая

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                              Няма да придобият 0,1728 акции на Албена АД, а ще придобият 1 акция на Албена АД. Само ти ли не разбра?

Оставете купувачите да си правят "бизнес" с по една акция.
                              Ами кажете защо продавачите вземат само по 9 лева, айде да са 9,34...?
                              Нали си пише черно на бяло - ако не искам срещу моите 100 акции на холда да получа 18 акции от АД-то, значи ще ми ги платят по 11,22 лева бройката.
                              Или не, а?

пп Ivangh ме е изпреварил с въпросчето...

- И ази такива въпроси си задавам, но за сега немога да си отговоря !!!
                              На всичко отгоре , всамото начало на упражнението "вливане" споделихме опит от "Севтополис" - хората които не бяха съгласни със обявено-одобрено съотношение от КФН и достигнало до гласуване на ИОСя на д-вата ~ 15,01,20нам кояси г. - та гласували "против" си подадоха жалбите и им ги уважиха и получиха реципрочните си суми . Вторият подобен но различен случай за който се сещам е , за обещетените акционери със З.З. при ликвидацията на Еларга - ЗА ТАКОВА УПРАЖНИНИЕ СТАВАШЕ ВЪПРОС в ПРЕДЛОЖЕНИЕТО на АЛОНСО !

Коментар

- Не разбирам защо в тази ситуация продаващите ги дават на тая цена?

Коментар

Working...
                                X