IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Медика АД (5MA / MDIKA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
    Явно на БФБ е пълно с тъпаци. е извинявай, ама всеки нормален инвеститор мойе да си направи анализ 10 г. назад какво е било боок валю и да оцени дали е реално и какво стои за него...а за Полимери то не е само боок валю ами и действията на мажо с компанията - какво е правил последните 10 г.? в тая връзка какво да му гледаш на боок валю на Полимери, които активи мисля са само от един тип - един завод - огромен риск за боок валю.....
    А на хима какво ще гледаш, като се бутна на бфб през 2006-та и на няколко пъти обрули борсовия кеш ? Или холда - още по-зле
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Не говори глупости и оправдания с п/б. П/Б на полимери щеше да ти е атрактивно може би .... и т.н. В п/б има заровени толкова умрели кучета, колкото е умряла и бфб образно казано
      Явно на БФБ е пълно с тъпаци. е извинявай, ама всеки нормален инвеститор мойе да си направи анализ 10 г. назад какво е било боок валю и да оцени дали е реално и какво стои за него...а за Полимери то не е само боок валю ами и действията на мажо с компанията - какво е правил последните 10 г.? в тая връзка какво да му гледаш на боок валю на Полимери, които активи мисля са само от един тип - един завод - огромен риск за боок валю.....
      Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

Да, да
        За мен това което стана с ОТЦК 2007 на 47 и после на 65 лв. големите навлизания - бяха абсурдни и аз го знаех...то беше ясно, че това може да се очаква....гледаш новия мажо какво е правил предните 10 г. на 80% е вероятно, че такова ще е и следващите 10 г....не ме обиждай моля те.........беше П/Б над 10 мисля дори...моята стратегия е, че не бих купил акция на БФБ при П/Б над 0.5 ти ме караш на 20 пъти по скъпо да съм купувал - да не съм портфолио манажер на ДФ или ПФ..
        Не говори глупости и оправдания с п/б. П/Б на полимери щеше да ти е атрактивно може би .... и т.н. В п/б има заровени толкова умрели кучета, колкото е умряла и бфб образно казано
        Не е препоръка... !!!

Коментар

Да говориш постфактум за Оцк сега ти е твърде лесно, графиката е изчертана. Но сигурно, пак щеше да се отказваш от дивиденти, когато оцк беше 1 млрд капитализация с доводите, че е смешно и тр. да се реинвестира, да се строят новите екологични производства и тем подобни ...
          Да не говорим, че някои мажовци нямат изобщо и 10 годишна борсова история, някои се бутнаха в бфб малко преди пика, за да обрулят кеша . Виж кои са влезли 2006-2007 и ще ти стане ясно какво мислят мажовците за бфб
          Да, да
          За мен това което стана с ОТЦК 2007 на 47 и после на 65 лв. големите навлизания - бяха абсурдни и аз го знаех...то беше ясно, че това може да се очаква....гледаш новия мажо какво е правил предните 10 г. на 80% е вероятно, че такова ще е и следващите 10 г....не ме обиждай моля те.........беше П/Б над 10 мисля дори...моята стратегия е, че не бих купил акция на БФБ при П/Б над 0.5 ти ме караш на 20 пъти по скъпо да съм купувал - да не съм портфолио манажер на ДФ или ПФ..

Коментар

огромен риск, понеже е тесен нишов бизнес, никакъв начин не виждам такова предприятие да може да направи някакъв пробив или нещо - ами нито Софарма е направила последните 10 г. накакъв пробив, няма за какво да очаквам и от медика, апропо дори не анализирам и следя медика, понеже е много малка компания - не инвестирам в малки предприятия и не ги следя, дори и да имат потенциал, риска е много голям в малка фирма
            Ами сам го каза, че няма кой знае какво да се развива прекалено. Е и тогава защо да не дава дивидент !?!? Хората са плащали за акции, нека имат някаква възвръщаемост, освен това ако дойде мечи пазар, те ще се чувстват много по-защитени отколкото шитове които не дават дивиденти. Именно в такива шитове, недаващи дивиденти се случва най-голямото избушване после - където е имало най-много спекуланти и малко инвеститори. А Инвеститорите гледат и дивидента
            Не е препоръка... !!!

Коментар

...- гледаш Мажо какви ги е вършил последните 10 г. и ти става ясно каква ще я върши и в следващите - до голяма степен във всяко поведение има нещо като система което може да прогнозира. Има и черни лебеди събития, които не могат да се прогнозират, за тях се иска фантазия и въображебние - още по-малко хорат пък могат да мислят толкова задълбочено и абстрактно...става сложно...

П.С. защо ми го даваш на мен за пример - никого не съм разглеждал сериозно тази компания, и никога не съм и помислял да имам там...
              Да говориш постфактум за Оцк сега ти е твърде лесно, графиката е изчертана. Но сигурно, пак щеше да се отказваш от дивиденти, когато оцк беше 1 млрд капитализация с доводите, че е смешно и тр. да се реинвестира, да се строят новите екологични производства и тем подобни ...
              Да не говорим, че някои мажовци нямат изобщо и 10 годишна борсова история, някои се бутнаха в бфб малко преди пика, за да обрулят кеша . Виж кои са влезли 2006-2007 и ще ти стане ясно какво мислят мажовците за бфб
              Не е препоръка... !!!

Коментар

И ти като си се загледал 10 г. напред, какво виждаш за Медика, какво ще развие и придобие и ще разрастне ??? Нова иновация в марлите ли или нещо друго
                огромен риск, понеже е тесен нишов бизнес, никакъв начин не виждам такова предприятие да може да направи някакъв пробив или нещо - ами нито Софарма е направила последните 10 г. накакъв пробив, няма за какво да очаквам и от медика, апропо дори не анализирам и следя медика, понеже е много малка компания - не инвестирам в малки предприятия и не ги следя, дори и да имат потенциал, риска е много голям в малка фирма

Коментар

Ами прав си и това е проблема, че никой не му се инвестира с хоризонт за 10 г., не им се и мисли за 10 г. напред - всеки гледа само последния отчет, идващото ОСА, ако има ликвидация или нещо, ...а за да гледаш 10 г. напред трябва да може да гледаш и 10 г. назад - ами за ОЦК беше ясно - гледаш Мажо какви ги е вършил последните 10 г. и ти става ясно каква ще я върши и в следващите - до голяма степен във всяко поведение има нещо като система което може да прогнозира.
                  И ти като си се загледал 10 г. напред, какво виждаш за Медика, какво ще развие и придобие и ще разрастне ??? Нова иновация в марлите ли или нещо друго
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

Бе ти как го виждаш бг-бизнес да стигне американския, кой е тоя дете ще стигне сиско, гугъл, айбием, интел, кока кола, проктър и гемблър, джонсън&джонсън и т.н. да не ти изброявам с&п500. СЕеди си в хима и чакай по-кротко да дойде световния капитал. Затръшкал се за 10 г. напред. Че то не се знае колко от сегашните на бфб изобщо ще са живи след 10 г, той се запритеснявал. Я виж случката с Оцк, беше 120 кинта и "оловен" фундамент, в индекса а сега не струва и яйце.
                    Ами прав си и това е проблема, че никой не му се инвестира с хоризонт за 10 г., не им се и мисли за 10 г. напред - всеки гледа само последния отчет, идващото ОСА, ако има ликвидация или нещо, ...а за да гледаш 10 г. напред трябва да може да гледаш и 10 г. назад - ами за ОЦК беше ясно - гледаш Мажо какви ги е вършил последните 10 г. и ти става ясно каква ще я върши и в следващите - до голяма степен във всяко поведение има нещо като система което може да прогнозира. Има и черни лебеди събития, които не могат да се прогнозират, за тях се иска фантазия и въображебние - още по-малко хорат пък могат да мислят толкова задълбочено и абстрактно...става сложно...

П.С. защо ми го даваш на мен за пример - никого не съм разглеждал сериозно тази компания, и никога не съм и помислял да имам там...
                    Last edited by Benz Mafia 4; 10.05.2013, 11:12.

Коментар

БГ бизнес толкова изостал с инвестирането и модернизирането и стратегии за развитие ако има някъде също трябва много инвестици, така, че в близките 10 г. сериозните фирми ако искат да са такива и в бъдеще и да ги има трябва само да реинвестират печалби и да се развиват за да стане нещо от тях...
                      Бе ти как го виждаш бг-бизнес да стигне американския, кой е тоя дете ще стигне сиско, гугъл, айбием, интел, кока кола, проктър и гемблър, джонсън&джонсън и т.н. да не ти изброявам с&п500. СЕеди си в хима и чакай по-кротко да дойде световния капитал. Затръшкал се за 10 г. напред. Че то не се знае колко от сегашните на бфб изобщо ще са живи след 10 г, той се запритеснявал. Я виж случката с Оцк, беше 120 кинта и "оловен" фундамент, в индекса а сега не струва и яйце.
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

Абе ти май никога не си бил в бичи пазар...
                        БГ бизнес толкова изостал с инвестирането и модернизирането и стратегии за развитие ако има някъде също трябва много инвестици, така, че в близките 10 г. сериозните фирми ако искат да са такива и в бъдеще и да ги има трябва само да реинвестират печалби и да се развиват за да стане нещо от тях...

Коментар

...bla bla ...
                          като дойдат добри години, може да стане време за дивиденти, но сега не е момента, ако трябва да сме честни
                          ...bla bla...
                          Абе ти май никога не си бил в бичи пазар...
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            Импе, ти не си гледал отчета, как разбра това НОГО ???
                            Ти как мислиш!? Импето гледа чичо Оги и прави същото. Иначе откъде хапчета за самолета
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Импе, много правилно си разбрал и си честен тоя път, че в БГ бизнес обстановка в момента - която всички знаем каква и колко са предизвикателстват пред БГ бизнес и че се конкурита вече не само в БГ, а конкуренцията е вече глобална - та раздването на дивиденти от публични компании в момента показва само едно - говирим за компания без визия, без идея за развитие и без стабилно бъдеще. като дойдат добри години, може да стане време за дивиденти, но сега не е момента, ако трябва да сме честни

П.С. очаквам 7-8 да ми скочат и да кажат, че са на БФБ само за да източват и да ликвидират и че ако една компания не дава дивидент или не се ликвидира е много лоша компания и Мажо е много нагъл и лош, че не иска точно да източва с дивиденти и че не иска да ликвидира

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Импе, ти не си гледал отчета, как разбра това НОГО ???
                                Ами поисках да кажат колко кинти остават за резерв....
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X