Първоначално изпратено от Benz Mafia 4
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Медика АД (5MA / MDIKA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе говори глупости и оправдания с п/б. П/Б на полимери щеше да ти е атрактивно може би .... и т.н. В п/б има заровени толкова умрели кучета, колкото е умряла и бфб образно казаноРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеДа, да
За мен това което стана с ОТЦК 2007 на 47 и после на 65 лв. големите навлизания - бяха абсурдни и аз го знаех...то беше ясно, че това може да се очаква....гледаш новия мажо какво е правил предните 10 г. на 80% е вероятно, че такова ще е и следващите 10 г....не ме обиждай моля те.........беше П/Б над 10 мисля дори...моята стратегия е, че не бих купил акция на БФБ при П/Б над 0.5 ти ме караш на 20 пъти по скъпо да съм купувал - да не съм портфолио манажер на ДФ или ПФ..Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДа говориш постфактум за Оцк сега ти е твърде лесно, графиката е изчертана. Но сигурно, пак щеше да се отказваш от дивиденти, когато оцк беше 1 млрд капитализация с доводите, че е смешно и тр. да се реинвестира, да се строят новите екологични производства и тем подобни ...
Да не говорим, че някои мажовци нямат изобщо и 10 годишна борсова история, някои се бутнаха в бфб малко преди пика, за да обрулят кеша . Виж кои са влезли 2006-2007 и ще ти стане ясно какво мислят мажовците за бфб
За мен това което стана с ОТЦК 2007 на 47 и после на 65 лв. големите навлизания - бяха абсурдни и аз го знаех...то беше ясно, че това може да се очаква....гледаш новия мажо какво е правил предните 10 г. на 80% е вероятно, че такова ще е и следващите 10 г....не ме обиждай моля те.........беше П/Б над 10 мисля дори...моята стратегия е, че не бих купил акция на БФБ при П/Б над 0.5 ти ме караш на 20 пъти по скъпо да съм купувал - да не съм портфолио манажер на ДФ или ПФ..Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеогромен риск, понеже е тесен нишов бизнес, никакъв начин не виждам такова предприятие да може да направи някакъв пробив или нещо - ами нито Софарма е направила последните 10 г. накакъв пробив, няма за какво да очаквам и от медика, апропо дори не анализирам и следя медика, понеже е много малка компания - не инвестирам в малки предприятия и не ги следя, дори и да имат потенциал, риска е много голям в малка фирмаНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение...- гледаш Мажо какви ги е вършил последните 10 г. и ти става ясно каква ще я върши и в следващите - до голяма степен във всяко поведение има нещо като система което може да прогнозира. Има и черни лебеди събития, които не могат да се прогнозират, за тях се иска фантазия и въображебние - още по-малко хорат пък могат да мислят толкова задълбочено и абстрактно...става сложно...
П.С. защо ми го даваш на мен за пример - никого не съм разглеждал сериозно тази компания, и никога не съм и помислял да имам там...
Да не говорим, че някои мажовци нямат изобщо и 10 годишна борсова история, някои се бутнаха в бфб малко преди пика, за да обрулят кеша . Виж кои са влезли 2006-2007 и ще ти стане ясно какво мислят мажовците за бфбНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИ ти като си се загледал 10 г. напред, какво виждаш за Медика, какво ще развие и придобие и ще разрастне ???Нова иновация в марлите ли или нещо друго
Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеАми прав си и това е проблема, че никой не му се инвестира с хоризонт за 10 г., не им се и мисли за 10 г. напред - всеки гледа само последния отчет, идващото ОСА, ако има ликвидация или нещо, ...а за да гледаш 10 г. напред трябва да може да гледаш и 10 г. назад - ами за ОЦК беше ясно - гледаш Мажо какви ги е вършил последните 10 г. и ти става ясно каква ще я върши и в следващите - до голяма степен във всяко поведение има нещо като система което може да прогнозира.Нова иновация в марлите ли или нещо друго
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеБе ти как го виждаш бг-бизнес да стигне американския, кой е тоя дете ще стигне сиско, гугъл, айбием, интел, кока кола, проктър и гемблър, джонсън&джонсън и т.н. да не ти изброявам с&п500. СЕеди си в хима и чакай по-кротко да дойде световния капитал. Затръшкал се за 10 г. напред.Че то не се знае колко от сегашните на бфб изобщо ще са живи след 10 г, той се запритеснявал. Я виж случката с Оцк, беше 120 кинта и "оловен" фундамент, в индекса а сега не струва и яйце.
П.С. защо ми го даваш на мен за пример - никого не съм разглеждал сериозно тази компания, и никога не съм и помислял да имам там...Last edited by Benz Mafia 4; 10.05.2013, 10:12.Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеБГ бизнес толкова изостал с инвестирането и модернизирането и стратегии за развитие ако има някъде също трябва много инвестици, така, че в близките 10 г. сериозните фирми ако искат да са такива и в бъдеще и да ги има трябва само да реинвестират печалби и да се развиват за да стане нещо от тях...Че то не се знае колко от сегашните на бфб изобщо ще са живи след 10 г, той се запритеснявал. Я виж случката с Оцк, беше 120 кинта и "оловен" фундамент, в индекса а сега не струва и яйце.
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеАбе ти май никога не си бил в бичи пазар...Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
...bla bla ...
като дойдат добри години, може да стане време за дивиденти, но сега не е момента, ако трябва да сме честни
...bla bla...Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеИмпе, ти не си гледал отчета, как разбра това НОГО ???Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Импе, много правилно си разбрал и си честен тоя път, че в БГ бизнес обстановка в момента - която всички знаем каква и колко са предизвикателстват пред БГ бизнес и че се конкурита вече не само в БГ, а конкуренцията е вече глобална - та раздването на дивиденти от публични компании в момента показва само едно - говирим за компания без визия, без идея за развитие и без стабилно бъдеще. като дойдат добри години, може да стане време за дивиденти, но сега не е момента, ако трябва да сме честни
П.С. очаквам 7-8 да ми скочат и да кажат, че са на БФБ само за да източват и да ликвидират и че ако една компания не дава дивидент или не се ликвидира е много лоша компания и Мажо е много нагъл и лош, че не иска точно да източва с дивиденти и че не иска да ликвидираРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеИмпе, ти не си гледал отчета, как разбра това НОГО ???Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар