Първоначално изпратено от Benz Mafia 4
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Медика АД (5MA / MDIKA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе говори глупости и оправдания с п/б. П/Б на полимери щеше да ти е атрактивно може би .... и т.н. В п/б има заровени толкова умрели кучета, колкото е умряла и бфб образно казаноРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеДа, да
За мен това което стана с ОТЦК 2007 на 47 и после на 65 лв. големите навлизания - бяха абсурдни и аз го знаех...то беше ясно, че това може да се очаква....гледаш новия мажо какво е правил предните 10 г. на 80% е вероятно, че такова ще е и следващите 10 г....не ме обиждай моля те.........беше П/Б над 10 мисля дори...моята стратегия е, че не бих купил акция на БФБ при П/Б над 0.5 ти ме караш на 20 пъти по скъпо да съм купувал - да не съм портфолио манажер на ДФ или ПФ..Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДа говориш постфактум за Оцк сега ти е твърде лесно, графиката е изчертана. Но сигурно, пак щеше да се отказваш от дивиденти, когато оцк беше 1 млрд капитализация с доводите, че е смешно и тр. да се реинвестира, да се строят новите екологични производства и тем подобни ...
Да не говорим, че някои мажовци нямат изобщо и 10 годишна борсова история, някои се бутнаха в бфб малко преди пика, за да обрулят кеша . Виж кои са влезли 2006-2007 и ще ти стане ясно какво мислят мажовците за бфб
За мен това което стана с ОТЦК 2007 на 47 и после на 65 лв. големите навлизания - бяха абсурдни и аз го знаех...то беше ясно, че това може да се очаква....гледаш новия мажо какво е правил предните 10 г. на 80% е вероятно, че такова ще е и следващите 10 г....не ме обиждай моля те.........беше П/Б над 10 мисля дори...моята стратегия е, че не бих купил акция на БФБ при П/Б над 0.5 ти ме караш на 20 пъти по скъпо да съм купувал - да не съм портфолио манажер на ДФ или ПФ..Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеогромен риск, понеже е тесен нишов бизнес, никакъв начин не виждам такова предприятие да може да направи някакъв пробив или нещо - ами нито Софарма е направила последните 10 г. накакъв пробив, няма за какво да очаквам и от медика, апропо дори не анализирам и следя медика, понеже е много малка компания - не инвестирам в малки предприятия и не ги следя, дори и да имат потенциал, риска е много голям в малка фирмаНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение...- гледаш Мажо какви ги е вършил последните 10 г. и ти става ясно каква ще я върши и в следващите - до голяма степен във всяко поведение има нещо като система което може да прогнозира. Има и черни лебеди събития, които не могат да се прогнозират, за тях се иска фантазия и въображебние - още по-малко хорат пък могат да мислят толкова задълбочено и абстрактно...става сложно...
П.С. защо ми го даваш на мен за пример - никого не съм разглеждал сериозно тази компания, и никога не съм и помислял да имам там...
Да не говорим, че някои мажовци нямат изобщо и 10 годишна борсова история, някои се бутнаха в бфб малко преди пика, за да обрулят кеша . Виж кои са влезли 2006-2007 и ще ти стане ясно какво мислят мажовците за бфбНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИ ти като си се загледал 10 г. напред, какво виждаш за Медика, какво ще развие и придобие и ще разрастне ??? Нова иновация в марлите ли или нещо другоРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеАми прав си и това е проблема, че никой не му се инвестира с хоризонт за 10 г., не им се и мисли за 10 г. напред - всеки гледа само последния отчет, идващото ОСА, ако има ликвидация или нещо, ...а за да гледаш 10 г. напред трябва да може да гледаш и 10 г. назад - ами за ОЦК беше ясно - гледаш Мажо какви ги е вършил последните 10 г. и ти става ясно каква ще я върши и в следващите - до голяма степен във всяко поведение има нещо като система което може да прогнозира.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеБе ти как го виждаш бг-бизнес да стигне американския, кой е тоя дете ще стигне сиско, гугъл, айбием, интел, кока кола, проктър и гемблър, джонсън&джонсън и т.н. да не ти изброявам с&п500. СЕеди си в хима и чакай по-кротко да дойде световния капитал. Затръшкал се за 10 г. напред. Че то не се знае колко от сегашните на бфб изобщо ще са живи след 10 г, той се запритеснявал. Я виж случката с Оцк, беше 120 кинта и "оловен" фундамент, в индекса а сега не струва и яйце.
П.С. защо ми го даваш на мен за пример - никого не съм разглеждал сериозно тази компания, и никога не съм и помислял да имам там...Last edited by Benz Mafia 4; 10.05.2013, 11:12.Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеБГ бизнес толкова изостал с инвестирането и модернизирането и стратегии за развитие ако има някъде също трябва много инвестици, така, че в близките 10 г. сериозните фирми ако искат да са такива и в бъдеще и да ги има трябва само да реинвестират печалби и да се развиват за да стане нещо от тях...Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеАбе ти май никога не си бил в бичи пазар...Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
...bla bla ...
като дойдат добри години, може да стане време за дивиденти, но сега не е момента, ако трябва да сме честни
...bla bla...Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеИмпе, ти не си гледал отчета, как разбра това НОГО ???Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Импе, много правилно си разбрал и си честен тоя път, че в БГ бизнес обстановка в момента - която всички знаем каква и колко са предизвикателстват пред БГ бизнес и че се конкурита вече не само в БГ, а конкуренцията е вече глобална - та раздването на дивиденти от публични компании в момента показва само едно - говирим за компания без визия, без идея за развитие и без стабилно бъдеще. като дойдат добри години, може да стане време за дивиденти, но сега не е момента, ако трябва да сме честни
П.С. очаквам 7-8 да ми скочат и да кажат, че са на БФБ само за да източват и да ликвидират и че ако една компания не дава дивидент или не се ликвидира е много лоша компания и Мажо е много нагъл и лош, че не иска точно да източва с дивиденти и че не иска да ликвидираРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеИмпе, ти не си гледал отчета, как разбра това НОГО ???Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар