If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да - г-н Донев предложи по 10 стинки - но аз прецених, че УС са си направили сметката, колко да снесат и колко да запазят - винаги съм предпочитал сухото печалба на една компания да бъде реинвестирано, та бизнесът и още по-могъщ да стане.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Хубаво бяхме, ама мача свърши още първото полувреме след високо центриран пас от Донев.
Питам се дали ще доживеем да видим нормален free float на това дружество преди да заприлича на ставида или ще чакаме следващия мажоритар?
И аз съм за дивидент, ама пир по време на чума не е много фешън, а и ние си бяхме там като копър на салата.
Поздрави,
-Тихо
ти май беше седнал почти до мен???
но нещо обърка при едно гласуване!!!!!!!
мисля, че мача не свърши с високо центрирания пас от г-н Донев
с този пас мача сега започва
импе за дивидента-не си точен
10ст не ги продложи някой, а г-н Донев
целта беше ефективно да се използват средствата на компанията
въщност никой не се чуди къде да сложи кеша, а те знаеха къде
въпроса беше колко ефективно ще е това
успех на висчки
и все пак медика е една от много много малкото компании даващи дивидент за 2008г
и то не символичен
Ми нали зарад фрий флотът вдигнахме капиталът... да бе видял преди няколко години - как тия акции една по една съм ги събирал - и г-н Донев от това се оплакваше...
Дивидентът - аз бих рекъл хич да няма, друг предложи 10 стинки - затуй гласувах за компромис - щото аяко нямат идея какво да правят сухото - в бамка ли да го турнат - по-добре да си го делнем. :-)
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Хубаво бяхме, ама мача свърши още първото полувреме след високо центриран пас от Донев.
Питам се дали ще доживеем да видим нормален free float на това дружество преди да заприлича на ставида или ще чакаме следващия мажоритар?
И аз съм за дивидент, ама пир по време на чума не е много фешън, а и ние си бяхме там като копър на салата.
Поздрави,
-Тихо
There's a difference between knowing the Path and walking the Path.
Медика, Унифарм и Българска роза се вливат в Софарма
pari.bg
29.05.2009 08:27
Медика, Унифарм и Българска роза - Севтополис АД ще се влеят в структурата на Софарма, научи в. Пари. Според изпълнителния директор на Софарма Огнян Донев процесът ще отнеме между 3 и 5 години, защото компаниите са публични и административната процедура е доста тромава.
Бизнес логиката е такава, че няма как компании, които оперират в един сектор - производството на лекарства, да стоят като отделни стопански субекти, коментира Донев.
Написаното не е препоръка за покупка или продажба на акции.
МЕДИКА АД (5MA) източник: finance.news.bg 29 Май 2009 18:21
МЕДИКА АД отчете 366 хил. лв. печалба в консолидирания си отчет за първото тримесечие на 2009г.
Дружеството МЕДИКА АД отчете печалба в размер на 366 хил. лв. в консолидирания си отчет към 31 март 2009г.. Общите приходи на дружеството са в размер на 3723 хил. лв. което е ръст от 8.86 % спрямо предходния период. Общите разходи на дружеството отчитат ръст от 9.15 % до 3317 хил. лв.
Формирана е печалба на акция на осреднена годишна база в размер на 0.11лв.
Според неконсолидирания отчет на дружеството за същия период e отчетена печалба в размер на 349 хил. лв. .
Собственият капитал на дружеството към 31 март 2009г. е 22841 хил. лв. , като спрямо същия период на миналата година се е увеличил с 20.37%
отчета е повече от добър
стабилен и добре развиващ се бизнес
за тази криза - направо отличен
паричният поток е повече от добър
нарастват продажбите и печалбата
кредити - НЯМА
какво повече?????????
Коментар