Хе-хе да не си очаквал на загуба да е?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Медика АД (5MA / MDIKA)
Collapse
X
-
http://www.capital.bg/show.php?storyid=753087
Медика е на шесто място в страната в класацията на ликвидните компании на БФБ за най-добра дивидентна политика през последните 3 години според в. Капитал.
И догодина да има!!!
[/img][/quote]
Коментар
-
123
Проблема ми е че Медика даде дивидент, а Фармата не. И сега не ми обяснявай, че след 1-2 години като се оправи положението и от там ще има - имаше една песен - искам тук и сега. Иначе за фрий флота - според мен и на двете места е в рамките на не повече от 10 %. А разходите дали ще се свият - божа работа. Въпрос на решение на ръководството - заради кризата и сегашното ръководство иска не иска ще го направи.
Коментар
-
Ти лично печелиш акции на компания-майка като един инвеститор, лишаваш се от допълнителни разходи да издържаш една фирма за "производство" с пет продукта и половина и с две търговски фирми на това отгоре при наличието на най-голямата дистрибуторска фирма в групата, от разходи за тъпа реклама, за заплати на шефове, администрация, шофьори, началници и работна ръка. Какъв ти е проблемът, че не се сещам? Медика има такъв забележим фри-флоут, че просто такива като теб се броят на пръстите на двете ръце. Нека и ние да получим стойност от тази и останалите фирми.
Освен това никога не съм се съмнявал в решенията на г-н Донев, мисля, че всички бяха щастливи като влезе тук.
Коментар
-
Нещо не разбирам идеята. Ако останат на пазара само Софарма, Актавис и Чайките примерно ние какво печелим като инвеститори. Доколкото знам фармацевтичния пазар е силно раздробен и в Европа и в световен мащаб - има стотици компании с оборот над 50 млн. евро и това не пречи на тях и на сектора да е конкурентноспособен и да е един от трите най-мощни отрасъла.
Коментар
-
Първоначално изпратено от малката сестраПървоначално изпратено от morpheusmБях седнал до г-н Радев
тогава защо предложи да няма дивидент????????
а сега пишеш друго
Принципно съм за раздаване на дивиден в какъвто и да е размер. Предложих да не се раздава поради обстоятелствата. Какво друго съм написал?
И аз съм за дивидент, ама пир по време на чума не е много фешън...There's a difference between knowing the Path and walking the Path.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътДа - г-н Донев предложи по 10 стинки - но аз прецених, че УС са си направили сметката, колко да снесат и колко да запазят - винаги съм предпочитал сухото печалба на една компания да бъде реинвестирано, та бизнесът и още по-могъщ да стане.
ти май не разбра какво стоеше всъщност зад предложенията
Коментар
Коментар