IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Медика АД (5MA / MDIKA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хе-хе да не си очаквал на загуба да е?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Не са зле резултатите на полугодието.

Не са зле резултатите. Въпреки кризата са на печалба. Дано стане още по-добре,
      за да има пак и за нас!
      А и цената на акцията сякаш потвърждава доверието.
      Като цяло фармата май е най-стабилния сектор у нас в момента.

Коментар

• "Бутнаха сухо под формата на дивидент" - ще рече... :-)

Коментар

• импе, какво е това снесоха?????

Коментар

• Моите компании повечето снесоха... :-)

Коментар

• http://www.capital.bg/show.php?storyid=753087

Медика е на шесто място в страната в класацията на ликвидните компании на БФБ за най-добра дивидентна политика през последните 3 години според в. Капитал.

И догодина да има!!!
              [/img][/quote]

Коментар

• 123

Проблема ми е че Медика даде дивидент, а Фармата не. И сега не ми обяснявай, че след 1-2 години като се оправи положението и от там ще има - имаше една песен - искам тук и сега. Иначе за фрий флота - според мен и на двете места е в рамките на не повече от 10 %. А разходите дали ще се свият - божа работа. Въпрос на решение на ръководството - заради кризата и сегашното ръководство иска не иска ще го направи.

Коментар

• Ти лично печелиш акции на компания-майка като един инвеститор, лишаваш се от допълнителни разходи да издържаш една фирма за "производство" с пет продукта и половина и с две търговски фирми на това отгоре при наличието на най-голямата дистрибуторска фирма в групата, от разходи за тъпа реклама, за заплати на шефове, администрация, шофьори, началници и работна ръка. Какъв ти е проблемът, че не се сещам? Медика има такъв забележим фри-флоут, че просто такива като теб се броят на пръстите на двете ръце. Нека и ние да получим стойност от тази и останалите фирми.
                  Освен това никога не съм се съмнявал в решенията на г-н Донев, мисля, че всички бяха щастливи като влезе тук.

Коментар

• Нещо не разбирам идеята. Ако останат на пазара само Софарма, Актавис и Чайките примерно ние какво печелим като инвеститори. Доколкото знам фармацевтичния пазар е силно раздробен и в Европа и в световен мащаб - има стотици компании с оборот над 50 млн. евро и това не пречи на тях и на сектора да е конкурентноспособен и да е един от трите най-мощни отрасъла.

Коментар

• http://www.capital.bg/show.php?storyid=738469

Коментар

• ако ти си собственик на акциите - лична карта

Коментар

• Колеги един въпрос тъй като другата седмица имам намерение да присъствам на едно общо събрание -
                          Как се легитимирахте като акционери само с лична карта ли ?

Коментар

• предлагаш да не се дава дивидент
                            а после си съгласен да се раздаде
                            защо не трябва да се дава дивидент в конкретния случай?

Коментар

• Първоначално изпратено от малката сестра
                              Първоначално изпратено от morpheusm
                              Бях седнал до г-н Радев

тогава защо предложи да няма дивидент????????
                              а сега пишеш друго
                              Не съм предложил да няма дивиден, заради мястото на което бях седнал

Принципно съм за раздаване на дивиден в какъвто и да е размер. Предложих да не се раздава поради обстоятелствата. Какво друго съм написал?
                              И аз съм за дивидент, ама пир по време на чума не е много фешън...
                              - е те тава съм го написал.
                              There's a difference between knowing the Path and walking the Path.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Да - г-н Донев предложи по 10 стинки - но аз прецених, че УС са си направили сметката, колко да снесат и колко да запазят - винаги съм предпочитал сухото печалба на една компания да бъде реинвестирано, та бизнесът и още по-могъщ да стане.

ти май не разбра какво стоеше всъщност зад предложенията

Коментар

Working...
                                X