IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Медика АД (5MA / MDIKA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
    Импе, кое е това "Любовно послание"
    Много романтично име.
    M+C Хидравлик

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Не мисля че ного му дреме на он колко ще му чини акцията...

Ся ако некой сака да си подари акцията по 38 стинки, негова работа, на тоя заешки пазар все тая - то ако пазарът беше рационален и гледаше дивиденти, нямаше Брефченцето да е 70 стинки, Атерата 1.9 кинта, Честната игра 26 стинки и половина, Любовното послание - 6.6 кинта, Жабокът и той там горе-долу.... да изброявам още ли?
      Импе, кое е това "Любовно послание"
      Много романтично име.

Коментар

• Медика

... каквото и да си говорите Медика е една от малкото компании, който последните 4-5 години привлича вниманието ми ...
        Унитех

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          С тоя бизнес и с тези дивиденти от дъщерни не ми се вярва да остане без кеш - а е доказал че е добър управник. Импе, в материала на Мариян имаше инфо че юни на ОСА-то в Сърбия ще има дивиденти към Софарма - имаш ли повече инфо?
          Не зная това, драги - а другото сборище сигур ще научим.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• С тоя бизнес и с тези дивиденти от дъщерни не ми се вярва да остане без кеш - а е доказал че е добър управник. Импе, в материала на Мариян имаше инфо че юни на ОСА-то в Сърбия ще има дивиденти към Софарма - имаш ли повече инфо?

Коментар

Не мисля че ного му дреме на он колко ще му чини акцията...

Ся ако некой сака да си подари акцията по 38 стинки, негова работа, на тоя заешки пазар все тая - то ако пазарът беше рационален и гледаше дивиденти
              , нямаше Брефченцето да е 70 стинки, Атерата 1.9 кинта, Честната игра 26 стинки и половина, Любовното послание - 6.6 кинта, Жабокът и той там горе-долу.... да изброявам още ли?
              Няма да му дреме докато има малко кеш настрана ,но усетят ли го спекулантите че губи почва ,няма и стотинки да набере нито от маркета нито от банките , като знаят че е комбина с Любо пъпката...

Коментар

• Не мисля че ного му дреме на он колко ще му чини акцията...

Ся ако некой сака да си подари акцията по 38 стинки, негова работа, на тоя заешки пазар все тая - то ако пазарът беше рационален и гледаше дивиденти, нямаше Брефченцето да е 70 стинки, Атерата 1.9 кинта, Честната игра 26 стинки и половина, Любовното послание - 6.6 кинта, Жабокът и той там горе-долу.... да изброявам още ли?

Коментар

А-а-а -
                  Аре на сборище - кажи на г-н Донев това. Не мога да отрека, че имаш немалко право да сръдиш, макар за няколко месеца нещата да се променят. е.
                  Аз лесно ще му го кажа ,но голям мажоритар и инвеститор ако стигне аз да го уча и да му дава акъл форума е трагично за него и за компанията .
                  Маркета му е показал жълт картон , ако дочака червен от ОСА ще е късно ...
                  Според мен трябва да успокои инвеститорите и спекулантите , ако трябва с лично изявление , ако трябва да обещава мед и масло в следващите 10 години , ако спрегне обратното да стигне 3 поне , но да върне доверието...
                  Днес Монбат свалиха обратното на 4 и акцията падна като талпа.... само обратното не е решение на проблема...
                  П.П. Донев още не е загубил доверието в него и компаниите но е на път....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Императоре,
                    ОД обеща 60 % дивидент при листването в Полша . Всичко под 60 % на ОСА е загуба на доверие в компания , ръководство , мажоритар и наливане на вода във воденицата на "приятелите" на Софарма в телевизиите ,вестниците , банките ,правителството......
                    Но ти го знаеш това. Защото насоката ти е в дивидентно носещи компании....
                    Ако София комерс предложат 5 % а трябва да ти дадат 50 % колко ще ги държиш....Нушенцето ще отиде в Левски инс ....
                    А-а-а - Жабокът е друго - Жабокът - гарантиран дивидент по устав.

Аре на сборище - кажи на г-н Донев това. Не мога да отрека, че имаш немалко право да сръдиш, макар за няколко месеца нещата да се променят.

А моята насока е могъщи компании. На сборища на Медика и на Жабокът съм предлагал да не се снася дивидент, защото в определени ситуации съм смятал, че това е по-добре за дългосрочно нарастване на могъществото на дадената компания. Ако не вярваш - виж протоколите - записано е.

http://www.medica.bg/?p=shareholder&date=2010

Ето - протоколът - стр. 6.
                    Last edited by Императорът; 29.05.2012, 23:00.

Коментар

Е-е-е -

Монти - нали дивидент повече от първоначално обявеното... Г-н Донев често прави така - по-добре по-малко да обещаеш и повече да сториш...

Императоре,
                      ОД обеща 60 % дивидент при листването в Полша . Всичко под 60 % на ОСА е загуба на доверие в компания , ръководство , мажоритар и наливане на вода във воденицата на "приятелите" на Софарма в телевизиите ,вестниците , банките ,правителството......
                      Но ти го знаеш това. Защото насоката ти е в дивидентно носещи компании....
                      Ако София комерс предложат 5 % а трябва да ти дадат 50 % колко ще ги държиш....Нушенцето ще отиде в Левски инс ....

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                        Ама много добра новина. Нещо ми е убягнало съобщението за събрание.

Ти пък лозе да сеят и вино да правят. По-добре да сеят жълт кантарион, гинко билоба и други билки, за да ги използват в производството на лекарства на билкова основа.

Хем вместо аналгин, ще рупаш нещо по-натурално.
                        Е-е-е - че нали в групата е Българска роза Севтополис - те имат огромни парцели земя и там на нея растат бабешки зъби...

Аз съм за лозов масив - да се фабрикува винце - бутилчиците с индивидуални номера и ограничен тираж - за колекционери.

На етикетът може да има снимка на г-н Донев. В районът расте Широка мелнишка лоза - страхотно вино, дето за разлика от французките масови сортове, има срок на годност 80 (а не 30) години.

Разбира се, предложих го на шега.

Монти - нали дивидент повече от първоначално обявеното... Г-н Донев често прави така - по-добре по-малко да обещаеш и повече да сториш...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          На чичо Оги раздадоха ли комплект за първа помощ, че Монти така му се е ядосал заради дивидента на Софарма, че знае ли човек ако го срещне......
                          За какво да му се ядосвам.....
                          Едно време нашите дядовци са вярвали повече на думата отколкото на един куп договори. Аз продадох къща на село / 50 % от цената при сделката / и 50 % на доверие заради някакви компенсаторки от държавата и човека ми плати след една година всичко с лихвите до стотинка .

ОД ако не плати което е обещал егати фирмата ,егати мажоритара ,егати мъжа , щом е извадил торбата с лъжите....

Коментар

Добре бе - сичките кефите, ама на сборище не идвате....

А и бонбонките бяха "Мерси"

Бе ного яко компания - тъкмо сега си разглеждам подаръците - има някакви кутийки с комплекти за пръва помощ - много са практични и удобни.
                            На чичо Оги раздадоха ли комплект за първа помощ, че Монти така му се е ядосал заради дивидента на Софарма, че знае ли човек ако го срещне......

Коментар

А-а-а-а - ти връткаш земица ли?

Медика тоже - продали едно "парченце" земица от първата линия на "дворчето" си на Кауфланд - магазинче да направят - а парченцето - 16 декара... Питам: колко земица имате, бе? - а то дворчето - над 100 декара - земица в регулация !!! Рекох им: Що не посадите един лозов масив, нещо - Широка мелнишка лоза, да пуснете едно вино с име "Медика"? Г-н Донев намери идеята ного забавна....
                              Tя не е толкова забавна ами много добра тая идея даже.Тъкмо ще си го купи "Тодорофф" на 100% и ще прави вино там г-н Донев.

Коментар

• Ама много добра новина. Нещо ми е убягнало съобщението за събрание.

Ти пък лозе да сеят и вино да правят. По-добре да сеят жълт кантарион, гинко билоба и други билки, за да ги използват в производството на лекарства на билкова основа.

Хем вместо аналгин, ще рупаш нещо по-натурално.

Коментар

Working...
                                X